De mannen en vrouwen van de zwarte stokken lijden verliezen in Amsterdam

afbeelding: filmen

De dames van de zwarte sticks moesten vanaf het begin een inhaalwedstrijd spelen tegen Duitsland en verloren uiteindelijk met 3-1 in het FIH Pro League-toernooi in Amsterdam.

Hanna Granitzki scoorde het eerste doelpunt van Duitsland in minder dan twee minuten in de wedstrijd.

Zwarte stokken zorgden voor een sterkere tweede helft. Ze vonden de gelijkmaker in het derde kwart toen Olivia Merry en Tyler Lynch samen de bal overhandigden aan Hannah Cotter voor een schot naast het doel.

Maar de Duitsers zorgden ervoor dat ze voor rust weer op voorsprong kwamen, en Sonja Zimmermann trok een strafschop van dichtbij.

Vervolgens breidden ze hun voorsprong uit met een puntige slag bovenaan het circuit, met dank aan Die Danas in de laatste stint.

Door de overwinning stijgt Duitsland voor Groot-Brittannië in het toernooiklassement naar de vijfde plaats met nog vier wedstrijden te spelen.

Nieuw-Zeelandse vrouwen eindigden als achtste in het klassement.

Eerder, na een verrassende voorsprong tegen Nederland, verloren de Black Sticks met 3-2 toen de gastheren in de laatste minuut van de wedstrijd de overwinning veiligstelden.

De Black Sticks hadden het kapitaal toen ze de eerste strafschop van de wedstrijd kregen toegekend. Ken Russell stapte naar voren en trok hem naar links van het doel om zijn team naar voren te verslaan.

Vervolgens maakte Russell er nog een penalty van. Dit keer raakte hij doelman Moritz Weser, maar dat weerhield hem er niet van het net te vinden.

Nederland trok er een terug in het derde kwart toen het scherpe schot van Justin Block vanuit de cirkel niet werd verwerkt door de Nieuw-Zeelandse verdediging en in het doel stuiterde.

READ  Ben jij de roulette tafel de baas?

Met nog iets meer dan tweeënhalve minuut te spelen kreeg Nederland een strafschop toegekend. Het schot van Jasper Brinkman ketste af van de eerste loper en kopte richting het doel om de stand gelijk te trekken en een spannende finish te creëren.

Toen was het Block die de overwinning pakte op de laatste momenten en explodeerde in de winnaar met nog vier seconden op de klok.

Het Nieuw-Zeelandse nationale team staat nu onderaan de ranglijst van de profcompetitie, op de negende plaats.