De confrontatie tussen Nederland en Frankrijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel op Euro 2024

Nederland werd een doelpunt ontzegd door de Video Assistant Referee (VAR)-technologie en nam vrijdag genoegen met een gelijkspel tegen Frankrijk in de Groep D-wedstrijd van Euro 2024 in Leipzig, Duitsland.

In de eerste helft van de spannende confrontatie in het Leipzig Stadion miste de Franse ster Antoine Griezmann twee kansen vanuit het strafschopgebied.

Nederland scoorde in de tweede helft nog een doelpunt, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Nederlandse middenvelder Xavi Simons vuurde een laag schot af dat de Franse doelman Mike Maignan versloeg, maar het doelpunt in de 69e minuut werd afgekeurd na een VAR-beoordeling.

Simmons’ teamgenoot Denzel Dumfries, die naast Maignan stond, werd afgevlagd wegens buitenspel zodra Simmons het schot nam. De scheidsrechter oordeelde dat de Nederlandse rechtsback Dumfries het spel had beïnvloed door de beweging van de Franse doelman te belemmeren.

Nederland en Frankrijk deelden punten met Leipzig, omdat het resultaat hen na hun tweede wedstrijd op vier punten gelijk hield aan de top van de groep.

Oostenrijk staat derde met drie punten, nadat het eerder op vrijdag Polen met 3-1 versloeg.

Polen, dat twee nederlagen leed in de groep, was de eerste ploeg die werd uitgeschakeld op het EK van 2024.

Het Poolse nationale team keert na de wedstrijd tegen Frankrijk op 25 juni terug naar zijn land.

Groep D eindigt met de derde wedstrijden. Nederland speelt de volgende wedstrijd tegen Oostenrijk.

Afzonderlijk gaven de Nederlandse en Franse spelers vóór de aftrap in Leipzig een moment van applaus ter ere van voormalig UEFA-secretaris-generaal Gerhard Aigner uit Duitsland.