Een Amerikaan die van Japan naar Nederland is verhuisd, is nu gelukkiger en minder eenzaam

Als Amerikaans staatsburger ben ik blij dat ik naar Europa heb kunnen verhuizen.
Bree Schmidt

  • Ik ben een Amerikaans staatsburger die ongeveer zes jaar in Japan heeft gewoond totdat ik me eenzaam en verloren begon te voelen.
  • Ik verkocht mijn huis in Tokio en reisde door Europa totdat ik verliefd werd op Nederland.
  • Ik heb een privéverdrag gebruikt om het staatsburgerschap in Europa te verkrijgen en ik ben blij hier te wonen.

Op een dag in januari 2022 besefte ik dat ik het leven in Japan niet langer kon verdragen.

Ik was een Amerikaans staatsburger en woonde in Tokio, en zes jaar later voelde ik me nog steeds als een vis in het water, ondanks mijn vele pogingen om het Japans onder de knie te krijgen, mijn boog onder de knie te krijgen en te leren hoe ik (beleefd) door de drukke spits heen kan komen. treinen.

Mijn eerste jaren in Japan waren opwindend en dromerig, en dat is wat velen verwachten als ze zich voorstellen dat ze in Japan wonen.

Ik bezocht prachtige heiligdommen en tempels, proefde oolong hai-cocktails met vrienden in Japanse bars en bracht uren door met het verkennen van de straten van Shibuya – Japan voelde toen als mijn speeltuin.

Mijn ervaring in Japan is in de loop van de tijd veranderd

Soms had ik het gevoel dat Japan een eenzame plek voor mij was.
© Marco Bottigelli/Getty Images

Uiteindelijk begonnen enkele nadelen van het leven in het Land van de Rijzende Zon mij te beïnvloeden.

READ  Amsterdam Commercial Bank, onderdeel van de Russische Alpha Bank, is failliet verklaard

Hoe stil en onopvallend ik ook was, in mijn buurt kreeg ik boze blikken (en soms afkeuring) vanwege hoe opvallend een niet-Japanner was.

Na dat alles, Slechts 2,5% van de bevolking van het land is niet-JapansHoewel de Japanse cultuur prachtig is, begon ik een gebrek aan diversiteit en multiculturalisme te voelen.

Ik voelde me ook elk jaar dat ik in Japan doorbracht, steeds eenzamer worden. De Japanse samenleving staat bekend als een gereserveerde samenleving, en in grote steden als Tokio wordt het aangaan van een gesprek met een vreemde vaak gezien als een schending van de orde en harmonie die bij de meeste interacties horen.

Bovendien is Japan volledig geïsoleerd, aan alle kanten omgeven door water. Dit kan het moeilijk maken om eropuit te gaan en andere landen te bezoeken.

Ik wilde graag nieuwe plekken verkennen en meer verbindingen leggen – en het leek erop dat Japan zich niet langer aansloot bij deze waarden.

Ik wist niet waar ik heen moest, maar terugkeren naar de Verenigde Staten leek mij niet goed

Nadat ik er begin 2022 achter kwam dat mijn man – een Japans staatsburger die ik tijdens mijn eerste jaar in het Oost-Aziatische land ontmoette – en ik ervan uitging dat de enige andere optie was om in de Verenigde Staten te gaan wonen, waar ik van Japanse afkomst ben. Maar we hadden moeite om ons te vestigen in een Amerikaanse stad die paste bij onze ideale levensstijl en doelen.

Om onze beslissing uit te stellen, verkochten we ons huis in Tokio en reisden we als digitale nomaden enkele maanden door Europa.

READ  Premier bespreekt economische situatie Curaçao met Standard & Poor's

Ons avontuur begon in 2023 en omvatte een tussenstop in Nederland, waarvan we tot onze verrassing ontdekten dat het thuis was.

In Amsterdam hebben we privileges gecombineerd die Japan ontbeert: multiculturalisme, lokale bewoners die met ons praten over onze kleine hond, en gemakkelijk reizen naar onder meer andere landen.

Zonder de ongewenste blikken en aandacht die ik eerder had gekregen, merkte ik een verfrissend gevoel van vrijheid.

Tijdens onze reis leerde ik ook over het Nederlands-Amerikaanse Vriendschapsverdrag, een overeenkomst die Amerikaanse zakenlieden in staat stelt zonder veel moeite een verblijfsvergunning in Nederland te verkrijgen.

Een lang verblijf in Europa leek nooit realistisch, maar met dit programma zag ik dat het misschien een mogelijke optie was.

Nederland biedt wat ik in Japan miste

Tijdens mijn reis door Europa begon ik te beseffen dat mijn man en ik misschien toch niet naar de Verenigde Staten hoefden te verhuizen.
Yasonia/Getty Images

Nog geen jaar na onze reis naar Nederland keerden we terug naar het land als inwoners, niet als toeristen.

Ik heb me welkom gevoeld door mijn buren, heb al vrienden gemaakt uit vele landen en achtergronden, en vond het zelfs gemakkelijker om mijn familie in de Verenigde Staten te bezoeken dan toen ik in Japan woonde.

Nederland vaak Het wordt gerangschikt als een van de gelukkigste landen ter wereldEn hoewel veel Nederlandse inwoners misschien spotten met het feit dat ze op de lijst zijn geplaatst (klagen lijkt hier een nationaal tijdverdrijf te zijn), heb ik bewijs gevonden dat dit ondersteunt.

Naast de open, vriendelijke mensen en het reisgemak, ben ik hier regelmatig blij met de kleine dingen, zoals de ‘kringloopdoos’ in mijn buurt waar bewoners hun bezittingen doorgeven aan een nieuwe eigenaar, en de mensen die in het park lezen. op doordeweekse middagen, en fietspaden die het zoveel gemakkelijker maken om zonder auto’s te leven. Dergelijke charmante opmerkingen zouden in Tokio ongetwijfeld zeldzaam zijn.

READ  Bristow publiceert zijn inaugurele duurzaamheidsrapport

Natuurlijk ben ik nog nieuw in Nederland en ik weet dat mijn gevoelens in de loop van de tijd kunnen veranderen, net als in Japan. Mensen en plaatsen kunnen evolueren, en hoewel een land zich op een bepaald moment in iemands leven als thuis kan voelen, hoeft dit niet altijd zo te blijven.

Ik heb geleerd dit gevoel te accepteren zolang het duurt, of het nu twee jaar, zeven jaar of de rest van mijn leven is. Voor nu heb ik besloten dat wonen in Nederland is waar ik van droom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *