Crosby wordt door Nederland verdreven vanwege de titel van de regio

Crosby-coach Jerry Prieto en zijn Cougars zagen Nederland vrijdagavond feest vieren op het veld in Crosby Stadium.

De Bulldogs versloegen Crosby, 29-24, om een ​​aandeel in de titel van Afdeling II van de Provincie 15-5A vast te leggen.

Prieto hield zijn boodschap simpel voor zijn team nadat de Cougars ‘winning streak van zes wedstrijden was afgebroken.

‘We zijn vanavond in het gezicht geslagen en dit is al een tijdje niet meer gebeurd’, zei Prieto. “Het is tijd om weer aan het werk te gaan en onze fouten te herstellen. We zitten nu in één wedstrijdseizoen. Je wint of ga je gang en pak je spullen de volgende dag.”

Crosby (7-3, 6-1) kreeg de kans om de wedstrijd te winnen nadat Jammour Johnson een diagonale bal onderschepte.

De Cougars marcheerden het veld af, maar kaatsten drie minuten voor het einde van de wedstrijd terug met de bal.

Crosby had drie breaks, maar Holland (7-2, 6-1) leverde 3 en 8 in toen middenvelder Renee Cunningham Crington Brossard raakte en laat in het vierde kwartaal 10 yards wint.

Het was de eerste keer in een tijdje dat de spelers van Crosby een volledige wedstrijd speelden.

‘Het kan ons hebben beïnvloed,’ zei Prieto. Maar aan het eind van de dag sloegen ze ons. We raakten soms niet opgewonden en ze speelden hard en opgewonden en ze maakten dat stuk op de lange termijn om ons te verslaan.

Nederland leidde met 15-3 nadat Cunningham buitenspel ging met een quarterback buitenspel met 11:13 over in het tweede kwartaal.

READ  Nederland loopt nog ver achter op het gebied van rolstoeltoegankelijkheid

Toen kwamen de Cougars in het ritme en wisten een achterstand van 12 punten uit.

Crosby’s allround atleet Dennickes Dunn gooide een mid-back pass naar omroep Cameren Kirkwood voor een 51-yard TD pass die de voorsprong van de Bulldogs naar vijf punten sneed met 11:24 over in het tweede kwartaal.

Crosby blokkeerde toen een Nederland-trap en profiteerde van de acht meter lange run van Imonte Wilson om voor het eerst in de wedstrijd de leiding te nemen met 4:07 resterend in het tweede kwartaal.

Vlak voor rust onderschepte Jonathan Fusilier van Crosby de bal toen de Cougars de kleedkamer binnenkwamen met 17-15.

“Het was goed voor ons om dat te doen, want we hebben al een tijdje geen tegenspoed gehad”, zei Prieto. “Hij was teleurgesteld in de tweede helft en hij raakte ons eerste balbezit en toen gingen ze naar beneden en scoorden. Het is moeilijk om te verliezen, maar we moeten nog veel leren. Hopelijk nemen we veel van deze wedstrijd en gaan we morgen weer aan het werk.”

Josh Masiek van Nederland, die scoorde in de 78-yard TD in het eerste kwartaal, vuurde de Bulldogs op hun eerste voorsprong in de tweede helft, waardoor Crosby’s 38-yard TD-verdediging brak die de Bulldogs 23 17 voorsprong gaf met 6:58 over in het derde kwartaal.

Crosby reageerde snel en marcheerde op het veld terwijl Dunn de finishzone op 3 meter van TD binnen sprintte om de Cougars een voorsprong van 24-23 te geven met een 3:26 over in het derde kwartaal.

De aanval van Nederland ging door toen Cunningham een ​​gelijkspel maakte met een Kyndon Fuselier voor een TD-pass van 78 meter om een ​​voorsprong van 29-24 te nemen na een gemiste tweepunts afleidingspas, maar dat was genoeg om de overwinning veilig te stellen.

READ  Het NIASD kijkt uit naar toekomstige groei door een nieuwe school te bouwen

“Onze doelen liggen nog voor de boeg”, zei Prieto. “We hebben dit seizoen veel meegemaakt, maar het is tijd om te kwalificeren en onszelf te plaatsen om in de kwalificatiewedstrijden te spelen. Nu moeten we weer aan het werk en hard werken.”