Canadese zwemmers behaalden 3 overwinningen in de ISL-finale in Eindhoven

Drie Canadese zwemmers hebben hun overwinningen behaald tijdens de eerste dag van de finale van de International Swimming League (ISL) vrijdag in Eindhoven.

Marie-Sophie Harvey uit Trois-Rivieres, Kew, hielp Energy Standard bij het veroveren van de 4x100m wisselslag voor dames, samen met teamgenoten Evgenia Chikunova, Anastasia Schorday en Sarah Frederica Sjostrom.

Dankzij de overwinning stonden ze dankzij de prestatie van de Energy Standard op de eerste dag bovenaan het klassement met 271 punten.

Het wordt gevolgd door Cali Condors op de tweede plaats met een score van 250. Roar London staat op de derde plaats met een score van 206, terwijl LA Current vierde is met een score van 171.

Dit kwartet van teams bereikte de laatste vier na 11 reguliere seizoenen en zes play-offs.

De Canadese Toronto Titans werden uit de halve finales gegooid nadat ze in de finale slechts één plaats op een ligplaats hadden geëindigd.

De Titans eindigden als vijfde in het klassement met zes punten, achter Energy Standard (11), Kali Condors (11), London Roar (10) en Los Angeles Current (8).

De Cali Condors wonnen het ISL-seizoen 2020, terwijl Energy Standard het jaar ervoor de inaugurele serie won.

De tweede dag, die op zaterdag staat gepland, is de finale van het derde seizoen van de competitie.

Bikrim, Willem behalen ook overwinningen

De Canadees Sidney Bikrim won de 200m-race voor dames, Roar London. De Canadese Harvey maakte de 1-2 door als tweede te eindigen.

Bekrim, een inwoner van Halifax, zwom een ​​tijd van 2:05,79 seconden om haar team tien punten in de race te geven.

READ  Man United klaar om sterk bod te doen om £60m star report te ondertekenen

Harvey kwam slechts 0,20 seconden te kort voor de tijd van de winnaar. De Amerikaanse Beata Nelson van het Cali Condors-team eindigde als derde.

KIJK l Pickrem, Harvey Raap op Canadees 1-2 op de 200m dames:

De Canadese Sydney Bikrim boekt zijn overwinning op de 200 meter in de ISL-finale

Sydney Bikrim won de 200 meter wisselslag voor dames in Roar London op de eerste dag van de finale van de Internationale Zwemkampioenschappen in Eindhoven, Nederland. 4:21

Calgary’s Ingrid Willem droeg bij aan het Canadese momentum door de 50 meter voor dames voor de LA Current te claimen met een tijd van 26,24sec.

Shkordai werd tweede voor de krachtstandaard, 0,04 seconden achter Willem’s tijd. Maaike de Waard behaalde de derde plaats in de Cali Condors.

Film voegde ook zes punten toe aan haar team door als derde te eindigen op de 200 meter rugslag voor vrouwen, die Nelson won.

De Canadese Ingrid Willem wint de 50m rugslag in de ISL-finale:

Canada’s Ingrid Film claimt overwinning op 50 meter rugslag in ISL-finale

Ingrid Willem won de 50 meter rugslag bij de vrouwen op de Los Angeles Current op de eerste dag van de finale van de Internationale Zwemkampioenschappen in Eindhoven, Nederland. 2:45

Dalia vestigt een wereldrecord

In een van de evenementen van vandaag vestigde de Amerikaanse Kelsey Dahlia van Team Cali Condors een nieuw wereldrecord op de 100 meter vlinderslag voor dames.

Haar tijd van 54,59 seconden was slechts 0,02 seconden sneller dan de gouden medaille die de Zweedse Sarah Sjostrom op de Olympische Spelen van 2016 in Rio had neergezet.

Meer Canadese resultaten

Catherine Savard hielp Kaley Condors om vijfde en acht punten te behalen op de 4x100m vrije slag voor vrouwen.

Pont Rouge, Que, een landgenoot, maakte ook deel uit van het team van zwemmers die als vierde en tien punten eindigden in de 4x100m wisselslag voor dames.

Bij de mannen eindigde Javier Acevedo uit Scarborough, Ontario als derde in de 200 meter voor mannen om zes punten te verzamelen met de huidige LA-club.

Acevedo hielp zijn team ook om als vierde te eindigen in de 4x100m wisselslag mannen voor 10 punten.