Bulldog ongeslagen: Nederland wint zware wedstrijd tegen New Kane – Port Arthur News

NEDERLAND – Het jongensbasketbalteam van Nederland Bulldogs versloeg de New Caney 63-53 en bleef woensdag ongeslagen.

De Bulldogs (13-0) steunden op een solide prestatie in het vierde kwartaal van Tyler Jackson om de Eagles (4-5) weg te helpen. Jackson gleed uit op de 14e plaats en eindigde met 23 punten, het hoogste niveau in de wedstrijd.

Joseph Gibson, 21, loopt voorop tijdens het eerste kwartaal van een 63-53 overwinning op New Kanye op Nederland High School op woensdag. (Chris Moore / Nieuws)

“New Kanye had een heel goed team”, zei Brian English, de Newderland-coach. “Het is het beste dat ze in een tijdje hebben gehad. We hebben het overleefd en hebben een manier gevonden om beter te spelen in het laatste deel van dat vierde kwart. We speelden opeenvolgende wedstrijden en het werd een beetje moeilijk voor ons. Het leek erop dat we een beetje waren. traag, maar dat is het. Omdat we gaan spelen. “

Terwijl Jackson eindigde met de meeste punten, was het mede-Bulldog Joseph Gibson die het spel met een hete hand begon. De senior speler scoorde drie schoten vanaf drie punten in de eerste helft en scoorde 13 van de 15 punten voor het derde kwartaal.

“Hij (Gibson) schoot het heel goed in de eerste helft”, zei Engels. “Misschien was onze fout dat we in de tweede helft niet genoeg aanrakingen kregen. Dit is iets waar we naar moeten kijken.”

De Eagles presteerden in het derde kwartaal beter dan de Bulldogs met 18-11, waarmee de score op 44-41 kwam in het voordeel van Nederland. In de laatste minuten van de wedstrijd leidde Jackson de basislijn en eindigde aan de rand door een fout. Jackson miste de bal, maar de basket bracht de wedstrijd buiten het bereik van New Kanye.

READ  Schoolbestuursleden Nederland vragen behoefte aan kantoorschilden - Port Arthur News

Dinsdag versloegen de Bulldogs de West Orange Stark 62-41. Jackson eindigde de wedstrijd met 19 punten. Gibson voegde 13 punten toe en trok zeven boards.

Het Out-of-the-Count-paar hielp Nederland vijf dagen lang de roest van de kerstvakantie van zich af te schudden voordat ze dinsdag tegen het ongeslagen Beaumont United-team speelden. De wedstrijd is de tweede van 21-5A in de 21-5A-regio voor de Bulldogs, die eerder deze maand Port Neches-Groves 46-31 versloeg.