België versloeg Spanje in penalty’s om zich voor te bereiden op play-off 5-6 tegen Nederland

De runner-up van vorige editie België, die Maleisië met 9-3 versloeg in een andere klassementswedstrijd, neemt het in de vijfde en zesde wedstrijd op tegen Nederland.

En in de strafschoppenserie scoorde België een doelpunt via Romain Duvecote, Stockbroeks, Tobias Pickens en Wilpers, terwijl Manuel Rodriguez en Borja L’Aquila Spanje misten. PTI

Bhubaneswar: De nummer twee van de vorige editie, België vocht terug van twee doelpunten achter en versloeg Spanje met 4-3 na penalty’s in de FIFA Men’s Hockey World Cup classificatiewedstrijd bij de International Football Association Board (FIH) hier op vrijdag.

België neemt het in de vijfde ronde van de zesde play-off op tegen Nederland, dat Maleisië met 9-3 verpletterde in een andere klassementswedstrijd.

Spanje maakte een geweldige start en bedwelmde België al vroeg in de vierde minuut van de wedstrijd door de leiding te nemen door een penalty van Pau Connell om te zetten.

Connell scoorde opnieuw in de 24e minuut, dit keer vanaf de penaltystip om Spanje een onverwachte 2-0-voorsprong te bezorgen.

Na het veranderen van de eindes, meende België zaken, want ze vielen massaal aan en controleerden de acties.

Hun inspanningen werden beloond in de 33e minuut toen Jeremy Wilpers de marge van de veldinspanning verkleinde.

België bleef hard drukken en creëerde tal van scoringskansen om op de laatste horde te struikelen.

Maar slechts vier minuten na het laatste schot scoorde Thibeau Stockbroekx (56e plaats) een prachtig velddoelpunt om de gelijkmaker te maken en de wedstrijd naar een penaltyserie te leiden.

READ  Liverpool-verdediger Virgil van Dijk haalt uit naar verslaggever over 'verzonnen' verhaal

In de tweede klassementswedstrijd van de dag scoorden Miles Buckens (3e, 38e, 60e) en Luc Dommershausen (4e, 14e, 34e) elk een hattrick, terwijl David Howsen (51, 57) een dubbel scoorde voor Nederland. Het andere doelpunt voor Oranje werd in de 37e minuut gescoord door Max DB.

Spanje en Maleisië ontmoeten elkaar nu zondag in de wedstrijd om de zevende achtste plaats.