België versloeg Italië met 1-0 en bereikte de kwartfinales; IJsland verliet het toernooi ongeslagen

Tina De Kenny maakte het laatste doelpunt van Qatar voor België (Twitter / WEURO2022)

België eindigde als laatste in de kwartfinales van het EK 2022, toen het doelpunt van Tina De Kinney Italië met 1-0 versloeg in zinderende temperaturen maandag in Manchester.

In de tweede helft wilde de Hoffenheim-spits de tweede plaats in groep B achter Frankrijk innemen, om vrijdag de laatste achtste ontmoeting met Zweden te houden.

Ondanks het scoren van een late penalty, was het 1-1-gelijkspel van IJsland tegen het sterk veranderde Frankrijk niet genoeg voor hen om door te gaan, aangezien ze het eerste team werden dat zich ongeslagen terugtrok uit de groepsfase uit de groepsfase.

Gerelateerd nieuws

Dames Euro 2022, Zweden versloeg Portugal met 5-0 en bereikte de kwartfinales, gevolgd door Nederland met een 4-1 overwinning op Zwitserland

UEFA Women’s European Cup 2022: Zweden versloeg Portugal met 5-0 en bereikte de kwartfinales; Gevolgd door Nederland met 4-1 overwinning op Zwitserland

Duitsland boekte de kwartfinales van het FIFA Women's European Championship 2022 en boekte een 2-0 overwinning op Spanje met twee schoten op doel

Duitsland boekte de kwartfinales van het FIFA Women’s European Championship 2022, om een ​​2-0 overwinning op Spanje te behalen met twee schoten op doel

In hun tweede grote toernooi ooit bereikte België voor het eerst de knock-outfase om een ​​ellendige paar weken voor Italië af te sluiten.

“Dit is een historische avond voor het Belgische vrouwenvoetbal”, zei de Belgische bondscoach Yves Cernells.

“Dit is misschien wel het beste moment tot nu toe. Het heeft lang geduurd om te maken.