Bekijk Lening | Silva’s penalty wint de Nederlandse beker, de opkomst van Lönnvik en zijn debuut bij Smith | Bekijk Lening | Nieuws

Nu het seizoen 2022/23 op zijn einde loopt en promoties, degradatie en bekerfinales centraal staan, is het een druk en gedenkwaardig weekend geweest voor een aantal leensterren van Wolves.

Fabio scoort een beslissende strafschop om de Nederlandse beker in de wacht te slepen

De strafschoppenreeks van Fabio Silva zorgde ervoor dat PSV Eindhoven de Nederlandse beker behield met een 3-2 overwinning op strafschoppen tegen Ajax.

Toen de wedstrijd na verlenging in 1-1 eindigde, stapte Silva naar voren om de beslissende penalty te scoren nadat hij in de 106e minuut als invaller was ingezet.j Voor de tweede keer op rij een minuut om de Nederlandse beker voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy.

PSV, gericht op Champions League-kwalificatie, staat momenteel tweede in de Eredivisie – acht punten achter koploper Feyenoord en drie voor Ajax op nummer drie.

Silva heeft vier doelpunten gescoord sinds hij in de tweede seizoenshelft naar Nederland verhuisde, drie keer meer dan het resultaat dat hij tussen juli en januari behaalde met Anderlecht.

Lonwijk stelt promotie naar de Championship veilig

Nigel Lonwijk hielp Plymouth Argyle voor het eerst sinds 2010 terug te keren naar het tweede niveau van het Engelse voetbal, toen de ploeg van Steven Schumacher hun automatische promotie uit League One naast Ipswich Town bevestigde met een overwinning op Burton Albion in het weekend.

Ex-Wolverhampton-spits Niall Innes scoorde het winnende doelpunt in Home Park en zorgde voor juichende taferelen in Devon.

Lonwijk, die het hele seizoen bij Plymouth doorbracht, was het hele seizoen een vaste start met 35 competitiewedstrijden.

READ  Nederland beperkt de exploratie naar gas en olie op land

Het Groene Leger zou de landstitel kunnen pakken met een overwinning op hun laatste dagtrip naar Port Vale op zondagmiddag – en succes in Vale Park betekent ook dat de grens van 100 punten wordt overschreden.

Smiths profdebuut

Het weekend was een gedenkwaardig weekend voor doelman Jackson Smith, die Walsall zaterdagmiddag zijn eerste buiging overhandigde.

Smith, 21, verving Owen Evans tijdens de rust en hield de nul toen Sadlers met 0-0 gelijkspeelden in Crawley Town in hun voorlaatste League Two-wedstrijd van het seizoen.

Yerson scoort voor Cincinnati

Verdediger Yerson Mosquera haalde de krantenkoppen in de MSL en scoorde de openingstreffer in het 1-1 gelijkspel van FC Cincinnati met de New England Revolution.

De 21-jarige heeft nu twee keer de achterkant van het net gevonden sinds hij op huurbasis uitkwam, waarbij zijn laatste doelpunt hem ook een plaats opleverde in de MLS-ploeg in ronde 10.

Kaars raakt zwanen

Luke Cundle was topscorer in de laatste uitwedstrijd in Swansea City of the Championship-campagne.

Middenvelder uitgeleend aan Russell Martin in de 39e minuut bij Hull City, hij maakte gelijk na een eigen doelpunt van Benjamin Cabanjo om de thuisploeg na drie minuten op voorsprong te zetten.

In zijn eerste huurperiode bij Molineux speelde Cundell dit seizoen 31 keer in de Tweede Klasse, waarin hij tweemaal scoorde en vier keer assisteerde voor de Swans.