Bayern München geeft Zeich de schuld in de DFB Cup

Woensdag 13 januari 2021 om 23:26 uur
Daniel Cabot KirkdijkLaatst bijgewerkt om 23:50

Bayern München is na woensdagavond voor het eerst in twintig jaar klaar voor de tweede ronde van de Duitse voetbalcompetitie. Het team van coach Hanse Flick viel in de nodige strafschoppenserie tegen Holstein Kiel, die drie scoorde uit de 2. Duitse competitie, na 120 minuten voetbal was de eindstand 2-2. Flick nam echt geen risico en verruilde zijn team slechts vijf plaatsen van een 3-2-nederlaag naar Borussia Moenchengladbach in de Duitse Bundesliga.

In de eerste helft hielden Holstein Kiel en Bayern elkaar in evenwicht: de tweedeklasser maakte bijna geen fouten, ook al hadden de bezoekers de overhand. Het ontbrak het Bayern echter aan snelheid en daadkracht. Echter, Bayern kwam na dertien minuten op voorsprong, al was de VAR-scheidsrechterstechniek in de tweede ronde gelukkig niet aanwezig. Thomas Muller kopte de bal richting Gnabry, maar Ioannis Gilius bereikte de bal eerder. De doelman gebruikte echter de huid met één hand op de voet van Gnabry, die van dichtbij nog kon scoren. Wel stond hij buitenspel, maar dat ontging de assistent-scheidsrechter.

Bayern kreeg via Gnabry en Muller grote kansen op een tweede doelpunt bij Holstein, maar dat mislukte. De gelijkmaker voor de thuisploeg kwam in de 37e minuut uit het niets en was een zware klap voor Bayern München. Na een schitterende bal van Junk Deem kon Finn Bartels alleen naar Manuel Neuer gaan en faalde niet: 1-1. Drie minuten na het einde van de eerste helft kwam Leroy Sani met 1-2: na een overtreding op Musyala Record kampioen Een vrije trap en Sani schoot de bal prachtig in de rechter voorzet.

READ  Video - Stop alsjeblieft met het voeren van de eendjes in Nederland - Port Arthur News

Holstein Keel verkocht zijn huid duur en kreeg enkele goede kansen in 2-2. Long leek de langere druppel te trekken, maar in de vijfde minuut van de extra tijd schoot hij voor de tweede keer de thuisploeg af. Na een voorzet van Johannes van den Berg vanaf de linkerflank kopten vrijstaande Hook en Wahl de bal schuin achter Neuer: 2-2. In de eerste helft van de extra tijd was de thuisploeg beter dan de wedstrijd, maar in het laatste kwartier konden Gilius Alfonso Davis en Mark Roca niet scoren. In de penalty shootout was Roca Chlemel: hij was de enige die een penalty miste, nummer zes, en Bartels gebruikte de strafschop.

Hoogtepunten | Borussia Monchengladbach – Bayern München | Beieren wordt beoefend in titlestrejed