Bass Dost neemt op met debuut Club Brugge, breidt speciale serie uit | Amerikaans voetbal

De titelverdediger versterkte hun voorsprong in de Belgische Professionele Liga met een verpletterende overwinning. KRC Genk, met John Van den Brum als coach, verloor met 2-1 van KV Kortrijk en heeft nu vier punten minder dan Club Brugge als nummer 2.

Met een doelpunt in zijn eerste officiële wedstrijd voor een nieuwe club behield Dost een prima persoonlijke streak. Hij scoorde ook tijdens zijn eerste optredens in Wolfsburg, Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt.

Verander in comfort

Dost opende de score in de 13e minuut met een effectief schot. Noa Lang verdubbelde de marge in de 35e minuut. Tien minuten na rust sloot Jonathan Poitou namens de thuisploeg het gat. Dost was toen niet meer in het veld. Hij bleef na de eerste helft in de kleedkamer.

Naast Dost, die eind december Eintracht Frankfurt verving voor de Belgische kampioen, en Lang had ook zijn landgenoot Ruud Former een basisplaats. Stefano Denswil, die afgelopen donderdag op huurbasis uit Bologna kwam, bleef bij de bank. Lange werd gewisseld in de 73e minuut, STVV eindigde de wedstrijd met 10 man vanwege een rode kaart in de 86e minuut als invaller voor Dickens Nazon.

Kijk hier Resultaten, ranglijst en programma in de Jupiler Pro League

Spanje: Waardevolle overwinning voor Valencia in Real Valladolid

In hun strijd tegen degradatie claimde Valencia een kostbare overwinning op rivaal Real Valladolid. De wedstrijd eindigde in de lagere regionen van de Spaanse competitie met een score van 0-1. Carlos Soler scoorde het doelpunt in de 76e minuut, dit was de eerste overwinning van Valencia sinds de 4-1 overwinning op Real Madrid op 8 november.

READ  Manchester United huurt Nederlandse spits Wout Weghorst op huurbasis | Manchester United

In het klassement klom doelmanclub Jasper Silesen naar de dertiende plaats. Real Valladolid staat op de 16e plaats. Silesen is sinds begin november niet meer in omloop vanwege een spierblessure.