Bakis scoort uiteindelijk in de Hoofdklasse en leidt Heracles naar een 3-zege direct

Senan Pakis leidde Heracles Almelo dinsdag naar een ruime zege op FC Emin: 4-0. De 26-jarige spits, die in afwachting was van zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in maanden, tekende een hattrick in Erf Asetto.

Pakis kwam afgelopen zomer over van Admira Walker, die vorig seizoen 12 doelpunten maakte in de Oostenrijkse competitie. Voor Heracles scoorde hij dit jaar geen doelpunten of assisteerde hij in zijn eerste 13 competitieduels.

Dinsdag was er nog een laatste succes voor de spits. Hij scoorde twee doelpunten voor het einde van de eerste helft en één keer in de tweede helft. Na voormalig FC Twente-spits Ines Onal werd hij de tweede Turk die een hattrick scoorde in de Eredivisie. Ray Fleuette zette in de slotfase de eindstand 4-0 neer.

Heracles scoorde zijn derde overwinning in de laatste vier wedstrijden en steeg met achttien punten naar de elfde plaats. Emin heeft de wedstrijd nog niet gewonnen en staat met vijf punten op de laatste plaats.

Sinan Bakis opende de score bij Almelo.

Pakis scoort achthonderd minuten zonder doelpunt

Pakis speelde precies achthonderd minuten in de Nederlandse competitie toen hij halverwege de eerste helft van de wedstrijd met Emin zijn eerste competitiedoelpunt voor Heracles scoorde. De spits, die al eens scoorde in de TOTO KNVB-beker, profiteerde van dichtbij na een hoekschop. Doelman Denis Tiljinkam redde zijn eerste poging.

Achttien minuten later scoorde Pakis meteen zijn tweede doelpunt. Na een schitterende pass van Sylvester van der Water kon de spits ongehinderd richting doel gaan en schoot hij de korte hoekschop die Tilgenkamp niet genoeg had gedekt.

READ  Handmatige hertelling van de stemming in de Amerikaanse staat Georgia

De wedstrijd in Emmen, waarin rechtsback Glenn Beagle na negentien minuten geblesseerd raakte, was ver onder de maat, waardoor trainer Dick Lukin de rust in ging. Yari werd voor Lucas Bernado en Nikolai Lorsen gebracht naar aanvoerder Anko Janssen, die was overgekomen van FC Volendam.

De Drentse ploeg zette de strijd voort, met de hoofdrol van Paquis ook in de tweede helft. De spits voltooide meer dan een uur later een hattrick en schoot in de verre hoek, nadat hij was neergeschoten door de uitstekende Webertgey van Fluet. Vijf minuten voor tijd scoorde ook Fluet: 4-0.

Sinan Pakis dankt kunstgras in Irv Aceto.