Arizona bezorgt in blessuretijd zege op FC Utrecht in finale van 2020 | direct

Arizona heeft zondag de overwinning in de laatste Nederlandse competitiewedstrijd van het jaar overhandigd. De ploeg van interim-coach Pascal Janssen verloor op bezoek bij FC Utrecht in blessuretijd een 1-2-voorsprong: 2-2.

Eljero Elia opende een half uur later de score voor Utrecht, waarna AZ de vertraging in de tweede helft ongedaan maakte door doelpunten van Teun Koopmeiners (strafschop) en Calvin Stengs.

Arizona leek op weg te zijn naar een vierde overwinning op rij, maar in de derde minuut van de blessuretijd hielp Adrian Dalmau de thuisploeg tot een punt.

Door de loting staat AZ nog steeds op de vijfde plaats op de wereldranglijst. Het gat in de nummer vier Vitis is twee punten. FC Utrecht staat op de 10e positie.

De openingswedstrijd tussen FC Utrecht en Alphrika Arizona zou de openingswedstrijd van het seizoen zijn, maar werd uitgesteld om Arizona rust te gunnen in de aanloop naar de wedstrijd met Dynamo Kiev (een 2-0-nederlaag) in de derde ronde van de UEFA Champions League.

De AZ kwam na ruim een ​​uur terug tot 1-1 met een strafschop van Teun Koopmeiners.

De openingstreffer van Elia werd aanvankelijk afgewezen

In Stadion Galgenwaard hadden FC Utrecht en AZ aanvankelijk moeite om het gevaar te creëren. Een half uur later, na een lange, mooie pass van Marc van der Marel, vond Ilya meteen het net van de thuisploeg in hun eerste grote kans.

Ilya’s doelpunt werd in eerste instantie afgelast vanwege buitenspel, maar nadat VAR tussenbeide kwam, werd het doelwit goedgekeurd. Even later maakte Gerano Kirk er bijna 2-0 van, maar zijn poging ging te ver.

READ  Door de inhuldiging werd de veiligheid in en rond Washington versterkt

In de tweede helft ging AZ op zoek naar een gelijkmaker. FC Utrecht-doelman Erik Uilschlagl behield aanvankelijk de voorsprong van zijn ploeg door pogingen van Jessper Carlson en Myron Boadu te blokkeren, maar de bezoekers kwamen langs hun zijde in de 64e minuut, Koopmeiners benutte een strafschop na een handbal van Simon Gustafson.

Arizona veranderde het gat zeven minuten voor tijd met een doelpunt van Stings. De spits vond het doel met een schot van net buiten het gebied nadat Kirk kort daarvoor een kans aan de overkant miste.

De Alkmaarders leken op weg naar een vierde competitiewinst op rij, maar in de derde minuut van de blessuretijd hielp Adrián Dalmau de thuisploeg naar een punt. De Spanjaard scoorde vanuit een verwoestende positie in de hoek.