Aanvoerder Ajax door doelpunten, thuis verrassend verloren van Twente | direct

Ajax leed zaterdag thuis tegen Twente een verrassende nederlaag van Twente. De Eredivisie-leider ging naar een 1-2 nederlaag in de Johan Cruyff Arena. Oud-Ajacied Quincy Minnig maakte beide doelpunten voor de bezoekers.

Dit is de tweede nederlaag van Ajax dit seizoen. Eerder verloor Groningen met 1-0. In het huis had het Amsterdamse team tot deze wedstrijd geen hechtingen laten vallen.

Over de zege van Twente viel niets te zeggen. Halverwege de Meinig rukken de gasten op. Na een uur spelen haalde Ajax de score uit een strafschop van Dusan Tadic, maar zes minuten voor de wedstrijd was het Minig die de speler brutaal drie punten voor Twente toekende.

Een slip tegen Twente kan de ploeg van Erik Ten Hag de eerste plaats in de Eredivisie kosten. Dan moet Vitesse later op de avond de heenwedstrijd tegen PEC Zwolle winnen. Eindhoven en Feyenoord krijgen zondag de kans om het gat met Ajax te dichten. Twente is momenteel de vijfde.

Voor Ajax eindigt een teleurstellende week in een nederlaag. Dinsdag verloor Liverpool met 1-0 in de Champions League.

Quincy Minnig was de indrukwekkende geest van zijn oude club, Ajax, met twee doelpunten. (Afbeelding: professionele beelden)

Ajax heeft geen antwoord op de druk van Twente

Ajax, dat met Quincy Promise en Shawn Clipper startte voor geblesseerd duo David Neres en Nasir Mazraoui, had vanaf de eerste minuut geen antwoord op de meedogenloze gevechtsstijl van Twente. De thuisploeg kwam in het eerste kwartier niet ver van een strafschop van Promise.

Aan de andere kant sloeg Twente bij de eerste kans meteen toe. Verscheidene die tussen 2014 en 2017 een contract hadden bij Ajax, sneden Bear Shores goed en blesseerden de knie van Daley Blind. Meteen daarna sloten de tukkers de rijen weer en bleven rechtop staan ​​tegen Ajax dat langzaam verzamelt tot rust.

READ  Gemeenteraad keurt $ 400.000 goed om de herontwikkeling van het centrum van Holland voort te zetten - Port Arthur News

Ten Haag keek er even naar, maar na tien minuten rust stapte hij in met een drievoudige schakelaar. Shores, Promise en Nicholas Tagliavico moesten plaatsmaken voor Yorian Timber, Lizandro Martinez en Anthony, terwijl aanvaller Lacina Traore wegens blessure plaatsmaakte voor Brian Broppi.

Dusan Tadic bracht Ajax vanaf elf meter terug in de wedstrijd. (Afbeelding: professionele beelden)

Twente toont moed na de tegengoal

Uiteindelijk had Ajax de onbedoelde hulp van Wout Brama nodig om de achterstand goed te maken. De routine ging op Zachariah’s arm naar Bayadh en werd voor deze onhandige daad gestraft met een strafschop gebruikt door Tadic.

De gelijkmaker profiteerde van de amusementswaarde van de wedstrijd, vooral omdat Twente besloot van enige aarzeling af te zien. Het opende kansen voor Minig en de huurling van Ajax, Danilo, die wegschoot.

De terechte overwinning van Twente kwam als laatste en opnieuw was het Minig die de trekker overhaalde. De spits passeerde Clipper, waardoor Andre Onana kansloos bleef met een schot in de verre hoek.