Gudaf Tsegay loopt 1:57 800m in Val-de-Reuil – Wekelijkse Tour

Plus hoogtepunten uit Loughborough, Fayetteville, Lodz en meer

De belangrijkste evenementen gedurende de week waren in Levin (rapporteer hier), Staten Island (rapporteer hier) en Monaco (rapporteer hier), maar er zijn grote binnenlandse acties geweest en vele andere opmerkelijke evenementen in het buitenland.

Een verslag over de Bryggen Sports Invitational is hier te vinden op Sportcity, met meer AW Club-abonnees hier.

Val de Roel, Frankrijk, 14 februari

Vijf dagen na haar 1500m indoor wereldrecord verbaasde Godav Tsegay opnieuw een wereldleider en scoorde Ethiopië 1: 57.52 800 meter om op te klimmen naar de negende plaats in de lijst van indoor plaatsen ooit.

Zijn teamgenoot Hughes Fabrice Zango won met 17,51m het wereldrecord hinkstapspringen met meer dan een meter.

Getnet Wale won de 1500m in 3: 35.54 terwijl Lamecha Girma (3: 35.60) hem de hele weg pushte en Elliot Giles (3: 36.90) PB op de derde plaats zette en naar de achtste plaats aller tijden indoor in het VK schoof.

Wereldkampioen Grant Holloway verlengde zijn 60m horden streak met 7,41.

Loughborough Indoor Elite, Field 2, Loughborough, 14 februari

Morgan Lake sprong 1.88m ter ondersteuning van het hoogspringen voor dames in haar seizoensopener.

Polsstokhoogspringen Charlie Myers won met een 5,65m indoor PB-sprong en zijn tweede hoogste sprong ooit.

Jacob Fincham Docks was in uitstekende vorm om het verspringen te winnen met een sprong van 7.81m.

Scott Lincoln maakte zijn eerste schot van 20 meter naar binnen om het schot te winnen met een worp van 20,06 meter, terwijl tiener Lewis Bing de bal met een groot schot op 17,52 meter in de vloerbal gooide.

Abigail Ayrozuru was niet op haar best om het verspringen te winnen met een sprong van 6,31 m.

Amy Strickler was meer dan 17 meter in het schot toen de zevende Holly Mills 13,33 m scoorde bij het winnen van een andere wedstrijd.

Loughborough Indoor Elite, 13 februari

Andy Robertson won de 60m-race voor mannen in de Europese kwalificatiewedstrijden op 6,61 meter, een meter achter Harry Aikins-Ariete. Dit volgde met een score van 6,53.

Bij de 60m-races voor vrouwen liep Alisha Reis 7.37 en vervolgens 7.36.

Paralympisch kampioen Sophie Hahn scoorde 8,01 in de kwalificatie.

Megan Marrs won de hindernissen in een PB 8.12 die haar naar de 15e plaats aller tijden bracht in het VK – een grote verbetering ten opzichte van haar vorige beste prestatie van 8.36 toen ze vorig jaar tweede werd op de nationale nationale kampioenschappen.

READ  Eigenaar van Ladbrokes Entain koopt 365scores voor sportmediabedrijf

Holly Mills verbeterde haar prestatiebalans tot 8,21 fps.

Fayetteville, VS, 12 februari

Cooper Teare vestigde een Amerikaans collegiaal record van 3: 50,39 per mijl en versloeg Cole Hooker met 3: 50,55.

De 21-jarige Amerikaan bereikte binnenshuis de zevende plaats aller tijden en verbeterde vorig jaar zijn best (binnen of buiten) van 3: 55.50.

Teen Hooker nam acht seconden over van zijn vorige beste prestatie om als achtste ooit te eindigen.

De 20-jarige Joseph Bizimana van Groot-Brittannië reed in een andere race 3: 57,81 seconden. Zijn vorige beste staat genoteerd op 4: 35,79 (in 2016) in de Kracht van 10 en zijn beste van 1500 is slechts 3: 48,21, maar hij liep vorig jaar 1: 46,93 op de 800 meter toen hij een bronzen medaille pakte op de Britse kampioenschappen.

Er was een wereldwijde opmars in het verspringen toen Isaac Grimes een totaal PB van 8,33 m sprong.

Er was een snelle 45,22 PB op 400 meter voor Bryce Didymon.

Kingston, Jamaica, 13 februari

De Britse Zarnell Hughes, de Europese kampioen, won de 200 meter in de 20.43 / 2.6. Miguel Francis 20.45 rende achter hem aan.

Olympisch kampioene Ellen Hera Thompson won de 60m buitenrace in een bescheiden 7.31m tegen 1.7m wind.

Luxemburg, 13 februari

Wereldkampioen indoor Andrew Pozzi won de 60 meter horden en klokte 7,57 in zijn eerste wedstrijd in 2021, waarbij hij de Italiaan Paolo Dal Mullen met 0,03 seconde versloeg nadat hij hem in de andere ronde had uitgegleden.

Koploper Charles Grethin won de 1500 m in een nationaal totaalrecord in Luxemburg 3: 38,65 van Cornelius Toei, een record van 3: 38,91.

Allendale, VS, 13 februari

De Britse onder-20 medaillewinnaar Finlay McClear in Groot-Brittannië in 2019 zette PB 1: 47.47 op 800 meter op het megacircuit.

Lodz, Polen, 12 februari

Europees kampioen Michel Haratik won het schot met een Europese voorsprong en een indoor PB van 21,83 m.

Sam Kendricks won het polsstokspringen met de beste 5,86 meter van het seizoen en probeerde een recordhoogte van 6,02 meter in de VS te bereiken.

READ  Frankrijk Thrash, Nederland en België wonnen ook de openingswedstrijd

Ernst John Opiana scoorde ook 5,86 miljoen en vestigde een record in de Filippijnen, met Olympisch kampioen Thiago Prause die 5,80 meter bereikte.

Op de zesde plaats scoorde Matvey Volkov (zoon van Konstantin 1980 Olympisch zilveren medaillewinnaar) 5,60 meter tegen ’s werelds beste speler onder de 18 jaar.

Mike Rodgers won de 60 meter in 6,51, voor de Italiaan Lamont Marcel Jacobs 6,53 startpunten en Europa.

Oekraïense indoorkampioenschappen, Sumy, Oekraïne, 11 februari

Yaroslava Mahuchikh maakte opnieuw 2.00m in het hoogspringen voor drie korte pogingen op 2.05m. Yulia Levchenko en Irina Hirachenko pakten de tweede en derde plaats met een totaal van respectievelijk 1,96 meter en 1,94 meter.

Andrei Protenko scoorde 2,28 meter om het hoogspringen bij de mannen te winnen na zijn terugkeer van de 19-jarige Ole Dorushuk.

Marina Bikh Romanshuk boekte het beste seizoen in het verspringen op 6,70 m, en Vladislav Mazur won het verspringen bij mannen met een score van 8,07 m.

Canberra, Australië, 13 februari

Liz Clay won de 100m horden bij de wereldleider met 12,72.

Brooke Stratton behaalde 6,72 m / 0,8 in het verspringen met de 14-jarige Delta Amidzovski op de tweede plaats met 6,25 m / 0,8.

Hamilton, Nieuw-Zeeland, 13 februari

Jaco Gil evenaarde zijn persoonlijke tegenhanger van een week met 21,52 meter en won opnieuw op 21,45 meter van Thomas Walsh, wat opnieuw opmerkelijk consistent was met alle zes worpen over 21 meter.

Lauren Bruce won de hamer met een worp van 73,22 meter, terwijl Valerie Adams het beste record van het seizoen scoorde op 18,68 meter om 19 jaar na haar eerste overwinning op de meeting de titel te veroveren.

Clemson, VS, 13 februari

Randolph Ross won de 400 meter in 45,21.

Voormalig wereldkampioen Daniel Williams won de race met een record van 7.87.

Nashville, VS, 13 februari

De Soedanese Walid Suleiman won de mijl met een tijd van 3: 55.60, voor de Spanjaard Mario Garcia Romo in Europa met 3 minuten en 56.46 seconden.

Lubbock, VS, 13 februari

Brendon Stewart (6.58) en Tonisha Terry (7.13) renden vlot op de 60 meter.

Seattle, VS, 12 februari

Conner Mantz behaalde een wereldleider op de 5.000 meter met een 13: 28.00 rating bij het winnen van de herenrace.

Gent, België, 13 februari

Voormalig wereldkampioen 800m Pierre Ambroise Boss won de 600m met een tijd van 1: 16,61, terwijl Isaac Kimmeli de 3000m-race won met een tijd van 7: 44,17.

READ  Vermoeidheid speelt geen rol bij uitstekende Nederlandse middenvelder De Jong

Het Kenya Cross Country Championship, Nairobi, Kenia, 13 februari

Rodgers Koemwe, een Commonwealth bronzen kampioen van 10.000 meter, won de seniorenwedstrijd voor heren, terwijl Sheila Chilangat haar vrouwentitel behield op de Ngong Racecourse.

Chilangat versloeg Daisy ShiroTic en won 10 km in 34: 55.5 en tweede in 35: 00.5.

Wereldkampioene Marathon Ruth Chipngetsch eindigde als derde met een tijd van 35:02 seconden.

Kwemoi won om 32: 03.3 om titelverdediger en wereldrecordhouder Kibiwott Kandie in de laatste ronde in te halen en hen met twee seconden te verslaan. Edwin Kebbett eindigde als derde met een tijd van 10.9: 32.

De jongere winnaars waren Gideon Runo en Buriti Chipkeroy.

Gesloten Griekse kampioenschappen, Pires, 13 februari

Eléni-Klaoúdia Pólak was een verrassende winnaar in het polsstokhoogspringen voor vrouwen door haar debuut op 4,71 meter vrij te maken, terwijl Katrina Stefanidi in haar eerste toernooi slechts 4,61 meter sprong op de tweede plaats.

Miltiádis Tentóglou won het verspringen met 8.00 m.

Wit-Russisch kampioenschap, Mogilev, 13 februari

Europese indoor zilveren medaillewinnaar 2019 Nastassia Mironchik-Ivanova won het verspringen met een sprong van 6,73 meter.

Portugese kampioenschappen, Braga, Portugal, 13 februari

Pedro Pablo Piccardo behaalde een indoor PB en Europese voorsprong 17,36 meter in het hinkstapspringen.

Oriole Dongmo won met een schot van 18,91 meter.

Ranchi, India, 13 februari

Sandeep Kumar (1:20:16) en Priyanka Goswami (1:28:45) vestigden records op de 20 km voor zowel mannen als vrouwen.

Japans zakelijk kampioenschap halve marathon, 14 februari

De Keniaan Patrick Mathing won met 60:12 van Takashi Ishida in 60:19 en Bernard Kimani won met 60:30 en brak 105 minuten en 64 minuten.

Frankfurt, Duitsland, 14 februari

En de Europese U-20-kampioen Simon Emmer op de wereldtop, met Zwitserland 6.092 punten.

Apeldoorn, 14 februari

Voormalig indoorwereldkampioene Nadine Brorsen won de Nederlandse titel met 4.514 punten.