Euro 2024: Nederland droomt ervan zich te kwalificeren voor de Spaanse finale na de test in Turkije te hebben overleefd voetbal nieuws

Mumbai: Toen de opstelling voor de kwartfinale van Euro 2024 werd bepaald, was het vrij duidelijk welke wedstrijd het minst populair zou zijn. Het was niet alleen zo dat één team het laagst geklasseerd was van de acht teams, maar de strijd van zijn beroemde tegenstanders in het toernooi van de afgelopen twintig jaar had daar ook veel mee te maken.

De Nederlandse speler Cody Jacobo (rechts) schiet tegen de Turkse Ferdi Kadioglu tijdens de kwartfinales van het EK 2024 in Berlijn. (AP)

Maar aan het einde van de vier wedstrijden mag met recht worden gezegd dat de 2-1 overwinning van Nederland op Turkije in het Olympiastadion in Berlijn zaterdag beter was dan welke andere dan ook. We kunnen zelfs zeggen dat deze wedstrijd tot nu toe de beste van het toernooi was. In tegenstelling tot de eerste drie wedstrijden in de kwartfinales was de wedstrijd in de eerste helft getuige van een doelpunt en had er geen extra tijd nodig om tot resultaat te komen. Het was een strijd die de kijkers van begin tot eind bezig hield.

Jouw wensen hebben India geholpen te winnen – Beleef India’s epische reis opnieuw tijdens de T20 World Cup. Klik hier

Veel daarvan had te maken met de sterke prestaties van zwakkere teams. Na het EK van 2000, het WK van 2002 en het EK van 2008 was dit pas de vierde keer dat Turkije aan de kwartfinales van een groot toernooi deelnam. Het team van Vincenzo Montella, dat op de 42e plaats van de wereld staat, heeft alle verwachtingen getrotseerd en Georgië, Tsjechië en Oostenrijk verslagen om deze fase te bereiken. Er werd van hen verwacht dat ze zich tegen Nederland zouden verzetten, maar het was hun controle over de wedstrijd gedurende 40 minuten die het niveau van de wedstrijd naar een hoger niveau bracht.

READ  Bondscoach Van Gaal verwacht weer test tegen Montenegro

Nederland begon voortvarend aan de wedstrijd en had binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen als Memphis Depay had gescoord nadat hij ruimte in het strafschopgebied had gevonden. Maar het duurde niet lang voordat Türkiye hen begon te verstikken met een verdedigingssysteem van vijf man. Ze bleven dreigen in de tegenaanval, waarbij Alper Yilmaz, vleugelspeler van Galatasaray Paris, vaak zijn ongelooflijke kracht en tempo gebruikte om Virgil van Dijk te slim af te zijn.

Maar het was de jonge Arda Guler die zich onderscheidde van alle andere spelers op het veld. De 19-jarige, die afgelopen juli een contract voor zes jaar tekende bij Real Madrid, toonde een volwassenheid die verder ging dan zijn jaren en had de vaardigheid en kalmte om elke keer dat hij de bal had in zijn eigen tempo te spelen. In de 35e minuut stuurde hij een perfecte voorzet met zijn zwakkere rechtervoet, die de doelman misleidde voordat Samit Akaydin de bal op de tweede paal binnenkopte. Tien minuten na rust verdubbelde Guler de voorsprong van zijn team bijna, maar zijn vrije trap belandde op de paal.

“Arda presteerde heel goed in dit toernooi”, zei Montella na de wedstrijd. “Hij heeft nog nooit op zo’n consistent niveau gespeeld. Het is een geweldige ervaring voor hem nog beter.”

Nederlandse reactie

Nu Turkije nog steeds in balbezit was, zelfs nadat het de leiding had genomen, besefte Nederland dat het zijn tactiek moest veranderen om enige kans te maken de zaken om te draaien. De beslissing van coach Ronald Koeman om Fat Weghorst direct na rust in te schakelen was voldoende om de overwinning te bezegelen, aangezien de directe stijl van de 31-jarige voor problemen begon te zorgen voor de Turken.

READ  Eric ten Hag en Alex Ferguson delen een moment na de Carabao Cup

Cody Jackpo, gelijk aan de topscorer van het toernooi, was briljant op de linkerflank, maar Stefan de Vrij scoorde de gelijkmaker met een krachtige kopbal uit een voorzet van Depay in de 70e minuut. Zes minuten later werd Turkije opnieuw gestraft omdat hij bleef terugvallen met Voorzet van Denzel Dumfries geblokt door Het sterke doelpunt kwam van rechts met een owngoal nadat Jacobo erin slaagde Mert Muldor onder druk te zetten.

Maar dankzij de genialiteit van doelman Bart Verbruggen kon het Nederlandse team de overwinning veiligstellen nadat Nederland in de slotfase van de wedstrijd de voortdurende druk weerstond. In de ronde van 16 vertrouwde Türkiye op de briljante redding van Mert Junuk in blessuretijd om Oostenrijk te overtreffen. Dit keer was het Turkije dat gefrustreerd raakte nadat Verbruggen in de 92e minuut werd geweigerd door een schot van dichtbij van Semih Kiliksoy, waardoor Nederland zich plaatste voor de halve finale tegen Engeland.

“Je moet altijd kritisch zijn, maar je ziet vanavond dat er geen kleine landen zijn”, zei Koeman. “Je moet vechten en goed spelen. We hebben moeilijke momenten gehad en je moet trots zijn op dit team dat vanavond heel goed heeft gespeeld. Het wordt woensdag een geweldige avond tussen ‘Twee grote landen – een historische avond. Als we in de finale spelen, gaat mijn voorkeur uit naar Spanje omdat Frankrijk in de groep zat, maar eerst moeten we ons op de beste manier voorbereiden om goed te spelen in de halve finales.”

READ  Ugo Humbert spaart 3 game-punten om de kwartfinales in Montpellier te bereiken
Geniet van elke grote hit en elk wicket met Crickit, uw centrale bestemming voor live scores, wedstrijdstatistieken, tests, opiniepeilingen en meer.

Ontvang alle nieuwste voetbalwedstrijdscore-updates samen met de IPL 2024-tabel, de Indian Premier League 2024-tabel en andere updates met betrekking tot de Indian Premier League 2024-puntentabel op de website en app van The Hindustan Times.