Nederland en Frankrijk naderen na een gelijkspel de achtste finales

Met de Franse aanvoerder Kylian Mbappé nog op de bank nadat hij in de openingswedstrijd een gebroken neus had opgelopen, laaide de wedstrijd slechts af en toe op, zonder ooit te dreigen een klassieker te worden.

Frankrijk en Nederland speelden vrijdag op het EK 2024 op een 0-0 gelijkspel in groep D, waardoor beide teams zicht hadden op een plaats bij de laatste zestien en uitschakeling van Polen.

Beide teams lieten kansen onbenut en controleerden de gang van zaken, maar geen van beiden slaagde erin een doorbraak te bewerkstelligen, de druk in de tweede helft te verlichten en leek tevreden met het behalen van een punt.

Het dramatische moment kwam na rust toen de Nederlander Xavi Simons de bal in het net legde, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Denzel Dumfries, die buitenspel stond naast doelman Mike Maignan, een strafschop kreeg die door de video-assistent-scheidsrechter werd bevestigd na een strafschop. langdurige recensie.

De beslissing maakte de Nederlandse fans boos, die zich achter dit doelpunt verzamelden en een groep voorwerpen op het veld gooide.

Oranje-coach Ronald Koeman zei: “De positie van Dumfries is buitenspel, dat is waar, maar de doelman heeft daar geen last van. Als dat niet gebeurt, is het wat mij betreft een legaal doelpunt.”

‘Hebben ze vijf minuten nodig gehad om het te controleren, omdat het zo moeilijk is?’

READ  Investering Deltaplan stijgt, regering komt maandag bijeen om fonds te vormen

De groep is geopend

Het resultaat laat de groep open, al denken Frankrijk en Nederland met vier punten waarschijnlijk genoeg te hebben gedaan om de achtste finales te bereiken.

In de volgende ronde speelt Frankrijk tegen Polen, dat geen punten heeft en de eerste ploeg is die vertrekt na een 3-1 nederlaag eerder op vrijdag tegen Oostenrijk, terwijl Nederland dinsdag ook Oostenrijk tegenkomt, dat drie punten heeft.

Het voorseizoen werd gedomineerd door het verhaal rond de selectie van Mbappé, toen hij donderdag op de training verscheen met een driekleurig masker op, wat een duidelijk teken is dat hij klaar is om mee te doen.

Voor Koeman zou het een opluchting zijn geweest toen de teamfiches in de steek werden gelaten en Mbappé, die in zijn voorgaande twee wedstrijden tegen Nederland vier doelpunten had gemaakt, op de bank bleef zitten.

De Franse coach Didier Deschamps besloot zijn waardevolle bezittingen niet op het spel te zetten, maar zijn ploeg, die in de eerste twee wedstrijden één doelpunt scoorde, miste duidelijk de aanvoerder.

“We hebben veel dingen gedaan, maar helaas konden we het net niet vinden”, zei Deschamps. “Dus nogmaals, het enige waar ik spijt van heb, gezien het aantal kansen dat we hadden, is het feit dat we niet hebben gewonnen.”

Gemiste kansen

De eerste helft was af en toe hectisch, waarbij Nederland al in de eerste minuut dichtbij kwam toen Maignane een schot van Jeremy Frimpong rond de paal tikte voordat Antoine Griezmann een vroeg schot werd gered door de doelman aan de andere kant.

READ  Nederland zet fietsen op een hoger toerental - Famagusta Gazette

Frankrijk had een paar minuten later op voorsprong moeten komen toen Adrien Rabiot de bal op doel kruiste, maar hij koos er op onverklaarbare wijze voor om door te geven aan Griezmann, die zo verbijsterd was door zijn vrijgevigheid dat hij een verkeerde controle had, struikelde en de bal verloor.

Nu Mbappé uit beeld was, nam Griezmann de rol van de hoofdrolspeler in het Franse nationale team op zich, terwijl hij opnieuw een kans naast het doel schoot en uit een voorzet van Rabiot direct richting doelman Bart Verbruggen kopte.

Nederland leek daarentegen geen echte dreiging te hebben, aangezien de meeste van hun aanvallen uitbleven en al hun aanvallers zich schuldig maakten aan het niet vinden van een assist toen het strafschopgebied werd benadrukt.

Naarmate de tijd verstreek in de tweede helft, verhoogde Frankrijk het tempo toen Marcus Thuram in de 60e minuut een schot naast schoot, Aurélien Chouamini een kopbal over de lat kopte en Griezmann opnieuw een scheef schot van dichtbij redde van Verbruggen.

De Nederlanders dachten dat ze eindelijk de impasse hadden doorbroken toen Simons een schot in het net afvuurde, maar de festiviteiten werden onderbroken door de vlag van een grensrechter en deze werd vernietigd door de VAR.

Omdat de vier beste op de derde plaats geplaatste teams zich kwalificeerden voor de achtste finales, was de loting gunstig voor beide teams en het gebrek aan gevaar haalde een deel van het leven uit de wedstrijd toen de wedstrijd op een patstelling afstevende.