De Canadese Dubrell won het zilver en Gelinas Poulio brons op de 1000 meter bij de mannen bij de Wereldkampioenschappen schaatsen in Calgary.

De haat-liefdeverhouding van Laurent Dubreuil met 1000 meter schaatsen staat dicht bij de liefde, maar het is nog steeds een pijnlijke band.

Dubroel, die nummer 1 van de wereld is op de 500 meter bij de mannen, heeft zondag een zilveren medaille gewonnen in de Wereldbeker 1 km, slechts twee honderdsten van een seconde achter de Nederlandse winnaar Heine Oeterspierre.

Antoine Glenas Beaulieu uit Sherbrooke, Que., Was de derde die voor het eerst sinds 2015 twee Canadezen op het WK-podium plaatste.

Dubreuil pakte zijn tweede medaille in evenveel dagen nadat hij zaterdag een finish van 500 medailles had behaald op de Calgary Olympics Oval.

Dit is zijn kenmerkende race, maar Dubreuil heeft meer dan twee keer zoveel afstand gewonnen.

De 30-jarige uit Levis, Que., Heeft vorig seizoen geen enkele WK 1k-medaille gewonnen, maar hij pakte wel zilver op de Olympische Winterspelen in Peking in februari.

Het openingstempo van Dubreuil zorgde ervoor dat hij na de 600 meter van zondag een halve seconde voorsprong had, maar dat tempo liet de loper in de laatste ronde niet ver achter zich.

“Ik heb ongelooflijke pijn”, zei Dubreuil. “Het is een haat-liefdeverhouding met afstand. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, maar de 10 minuten ervoor haat ik mijn leven omdat ik eraan deelneem. Het is een erg branderig gevoel in de benen en een heel lichaam faalt. .”

“Als je resultaten krijgt, is de pijn het waard.”

kijk | Dubreuil wint WK-zilver op de 1000 meter heren:

Dubreuil wint WK-zilver op de 1000m

De Canadese snelschaatser Laurent Dubril nam de medaille mee naar huis in Calgary, de dag nadat hij goud won op de 500 meter.

READ  Louis van Gaal twijfelt aan fitheid Frenkie de Jong

Dobrill, de regerend World 500 World Cup-kampioen, eindigde ook als tweede in de seizoensopening 1000 in Stavanger, Noorwegen.

“Als ik een goede race heb, is het moeilijk om me te verslaan, maar Hin was een paar honderdhonderd sneller”, zei Dobril.

“Ik weet niet hoeveel beter ik dat ga doen in mijn carrière. Ik denk dat ik nog een klein beetje beter kan worden. Het is goed genoeg om medailles te winnen en ik hoop alleen dat ik dat zilver ooit in goud kan veranderen.” “

Het brons van Jelinas Pouleu was zijn eerste WK-medaille in het individuele onderdeel.

De Canadezen Denny Morrison en Vincent D’Hayter eindigen respectievelijk als eerste en derde bij de mannen 1.000 bij de Wereldbekerfinale van 2015.

Gelinas Beaulieu voelde zich slaapgebrek op weg naar zondag vanwege een combinatie van zijn astma, de hoogte van Calgary en de droge lucht.

“De afgelopen dagen waren zwaar voor mijn longen”, zei Glenas Polieu. “Toen bedachten we een plan om de symptomen te verlichten. De dokter en het medische team hebben me erg geholpen.

“Het gaf me meer zelfvertrouwen om deze race aan te vallen. Na de opening wist ik al dat ik een goede race zou gaan rijden. Om het op 30-jarige leeftijd te doen, vind ik dat een goede prestatie.”

kijk | Gelinas Poulio schaatste brons in Calgary:

Jelinas Pouliou wint de bronzen medaille op het WK 1000m

De Canadese schaatser Antoine Gélinas Beaulieu finishte zondag in Calgary slechts 0,02 seconden achter teamgenoot Laurent Dubroy.

Het Canadese gastteam nam vijf medailles mee naar huis, waaronder twee gouden, tijdens de eerste van twee opeenvolgende wereldbekerfinales schaatsen in Calgary.

READ  IRIE Sport & Welzijn Bonaire

De Nederlanders voerden alle landen aan met tientallen medailles, waaronder vijf keer goud. Nog drie dagen racen vanaf vrijdag in de Olympics Oval.

Bekijk live verslaggeving op CBCSports.ca, CBC-juweeltje en de CBC Sports-app voor iOS En de androïde.

Blondin gediskwalificeerd vanaf de start van het vrouwenblok

Yvonne Blondin uit Ottawa werd zondag ontdaan van haar derde startplaats in het vrouwenblok toen de officials haar diskwalificeerden wegens een overtreding.

De Olympisch zilveren medaillewinnaar zou een deelnemer hebben vertraagd toen Blondin vroeg in de race van baan wisselde.

Olympisch kampioene Irene Schouten en de Nederlandse Marijke Gronod werden eerste en derde, terwijl de Amerikaanse Mia Kilburg tweede werd.

De massastart is een race van 16 ronden van 16 deelnemers die strijden om een ​​eindsprintpositie.

Toen concurrenten naar de binnenbanen gingen voor mogelijke ontsnappingen, zei Blondin dat ze ook naar binnen ging om voor hen te gaan staan ​​en de ontsnapping te voorkomen of zich bij de ontsnapping aan te sluiten.

“Waar mijn verwarring was, was dat ik in de laatste ronde op de backstretch werd gevolgd”, zei Blondin. “Shuten heeft me eerder tegengehouden, dus ik begrijp niet waarom ze destijds niet werd gediskwalificeerd. Het lijkt erop dat de scheidsrechters op dit moment niet bepaald aan onze kant staan.”

kijk | ISU Wereldbeker schaatsen Calgary – Dag 3:

ISU Wereldbeker schaatsen Calgary: dag 3

Canada neemt het op tegen de wereld tijdens dit WK-evenement in Alberta.

De Italiaan Andrea Giovannini maakte een massale start bij de mannen, voor de Nieuw-Zeelandse nummer twee Peter Michael en Vitaly Chigolev uit Kazachstan op de derde plaats.

READ  Canadese mannen laten hun tweede opeenvolgende waterpolowedstrijd vallen in Olympische kwalificatiewedstrijden

De Nederlandse Jutta Leerdam won dit seizoen haar derde 1000 in hetzelfde aantal races. De Japanse Olympisch kampioen Miho Tagaki werd tweede en de Amerikaanse Kim Goetz derde.

De Internationale Schaatsfederatie verbood Rusland en Wit-Rusland om te schaatsen op evenementen als reactie op de Russische invasie van Oekraïne en de steun van Wit-Rusland ervoor.