Canadese mannen laten hun tweede opeenvolgende waterpolowedstrijd vallen in Olympische kwalificatiewedstrijden

De hoop van Canada om deze zomer deel te nemen aan het waterpolotoernooi voor mannen op de Olympische Spelen in Tokio, is dinsdag geschaad.

Georgië won in het eerste kwart met 3-1 en kreeg geen voorsprong op weg naar een 14-11 overwinning op Zoemsentrum Rotterdam in Nederland.

De Canadezen, die op zoek waren naar hun eerste plaats op de Olympische Spelen sinds 2008 in Peking, leden een tweede opeenvolgende nederlaag en zagen een recorddaling naar 1-2.

Roel D’Souza scoorde zijn eerste vijf doelpunten in het toernooi en Gillan Patterson voegde een dubbel toe. Sean Spooner, Nick Konstantin Piccari, Alexa Jardega en Jeremy Cotet scoorden ook voor Canada.

Kijk | Marco Gelaka organiseert de aanval van Georgië tegen Canada:

Marco Gelaka scoorde vier doelpunten toen Georgië Canada met 14-11 versloeg in een groepswedstrijd bij de Olympische Kwalificatie voor heren in Rotterdam. 0:38

Voor het toernooi zei CBC-sportanalist George Gross Jr. dat Canada Georgië moest verslaan en hun openingswedstrijd tegen Brazilië moest winnen (ze regeerden zondag met 7-11) om als derde van de vijf teams in groep A te eindigen en een gunstige crossover-wedstrijd te krijgen. . Kwartfinales op vrijdag.

Georgië, dat in het kwart op de eerste plaats eindigde met een score van 3-1, 6-3, 10-7, bracht het record gelijk met een 1-1 gelijkspel om Canada in te halen naar de derde plaats in de groep van vijf teams. Brazilië komt met 0-3 als laatste, na eerder op dinsdag met 15-5 te hebben verloren van Montenegro met 2-0, dat gelijk speelde met Griekenland (2-0) aan de top van de groep.

READ  Brighton's Jan-Paul van Hecke houdt de Nederlandse selectie in de gaten tijdens het succes in de Premier League

Canada schema

• Donderdag versus Griekenland, 8.30 uur ET
  • 19 februari – Kwartfinales
  • 20 februari – halve finales
  • 21 februari – Finale

De beste vier teams in beide poules gaan door vanaf de voorronde. De tweede groep omvat Kroatië, 14e, Duitsland 15e, Rusland, Frankrijk, Roemenië en Nederland.

De Canadezen, 13e gerangschikt, zijn woensdag afwezig en staan ​​donderdag om 8.30 uur ET op nummer 8 van de wereld, Griekenland, een wedstrijd die live zal worden uitgezonden op CBCSports.ca.

Canada zou woensdag met Turkije spelen, maar de laatste werd door het managementcomité van de International Swimming Federation uitgesloten van het toernooi nadat vijf van hun spelers positief testten op het coronavirus.

Een team kan worden gediskwalificeerd als drie of meer leden van de delegatie – inclusief spelers en staf – terugkeren naar positieve tests, volgens het toernooireglement.

Alle spelers in het toernooi zijn naar verluidt sinds 12 februari meerdere keren per dag getest.

Met een 4-1 achterstand van Canada scoorde Spooner zijn vijfde doelpunt in het toernooi met 4:29 aan het einde van het tweede kwartaal, maar Georgië voegde een paar late kijkers toe in de laatste 40 seconden om hun 3-1 voorsprong terug te winnen op 6- 3 in de helft.

Georgië slaagde erin om 8-3 te scoren voordat D’Souza en Cott halverwege het derde kwart scoorden, maar Canada kon voor het restant van de wedstrijd niet in de buurt komen van meer dan een verschil van drie doelpunten.