8/10 De twee doelpunten van Salah verzekeren de overwinning tegen Leeds

Adam Bruin5 minuten om te lezen

Ogden: De Glazers houden Manchester United mogelijk nog tien jaar vast

Mark Ogden doet verslag van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het voornemen van Glazer om Manchester United te verkopen.

Liverpool hield maandag hun top vier hoop levend toen ze een overtuigende 6-1 overwinning behaalden op Leeds United op Elland Road.

Een trage opening 30 minuten misten de bezoekers scherpte in hun aanpak, maar een fout van Junior Firpo in de 35e minuut stelde Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold in staat de bal terug te krijgen voordat hij Cody Jaco hielp na een poging van Mo Salah met één doelpunt.

Dat doelpunt leek de wedstrijd op gang te brengen en het duurde een paar minuten voordat de ploeg van Javi Gracia uit Leeds met 2-0 voor stond – dit keer draaide de bal om op de helft van Liverpool na druk van Diogo Jota, die kalmte toonde voordat hij speelde. Door Salah om de inhaalmanoeuvre van Ilan Meslier te beëindigen.

– Stream op ESPN+: LaLiga, Bundesliga en meer (VS)

Een fout van Liverpool’s Ibrahima Konate zorgde ervoor dat Leeds na de herstart weer in de wedstrijd kwam toen Luis Sinistera hem binnenschoot voordat hij eindigde met voormalig doelman Alisson, alleen om zijn inspanningen tevergeefs te zien nadat Liverpool een voorsprong van twee doelpunten herstelde toen Curtis Jones een nauwkeurige pass gaf. . Moet afmaken.

Als Salah het spel in zijn tweede wedstrijd van de wedstrijd niet buiten twijfel had gezet, deed Jota dat zeker, want hij werd volledig ongemarkeerd gelaten om een ​​eerste schot voorbij de doelman te schieten die werd bijgestaan ​​door de paal. Invaller Darwin Nunez zorgde voor nog meer ellende nadat hij zijn schot achter de lijn perfect had getimed voordat hij met zijn linkervoet binnenschoot.

positieven

De nieuwe aanpak van Liverpool buitenshuis maakte hen geduldig in hun spel, met een nadruk die leek te liggen op het controleren van balbezit in plaats van het forceren van een opening. Ze zagen er bij rust gevaarlijk uit en konden met hun kansen voor doel opschuiven.

De terugkeer van Luis Diaz zal ook van vitaal belang zijn, aangezien ze laat in de top vier willen komen, met de Colombiaanse international die in de 82e minuut wordt gewisseld.

minpunten

De fout van Konate was een moment om te vermijden in toekomstige games. Terwijl de Reds hun dominantie konden herwinnen, had een betere tegenstand hen kunnen straffen.

Managerbeoordeling (1-10; 10 = beste)

Jürgen Klopp, 7 – Liverpool zette hun sterke resultaat voort in hun Premier League-wedstrijd vorige week tegen Arsenal, en Klopp won door zijn team correct te kiezen, aangezien zijn team vanaf de eerste minuut de leiding nam over de wedstrijd. Zijn systeem zorgde ervoor dat Leeds werd bestraft voor het opgeven van de bal in de geavanceerde gebieden.

Spelersbeoordelingen (spelers die na 70 minuten worden ingediend, krijgen geen beoordeling)

JK Allison, 6 – Alisson had tijdens de wedstrijd niet al te veel last, met een kopbal in de eerste helft van Rodrygo en de beste poging van Leeds in de eerste helft. Hij kon niet veel doen tegen Luis Sinistera, die het voordeel had nadat hij de bal van Konate had gekregen.

DF Andy Robertson, 6 – Hij strafte Robin Koch met een uitstekende aanraking om hem te verslaan voordat hij het teruggaf aan Cody Gakbo, die de Liverpool-vierde hielp om de wedstrijd buiten bereik te brengen.

DF Virgil van Dijk, 7 De centrale verdediger was doorslaggevend in zijn besluitvorming en keerde snel terug op momenten dat Leeds dreigde een volley recht naar achteren te spelen. Ik hoefde niet uit de tweede versnelling te komen na de teleurstellende prestatie van Leeds.

Mohamed Salah viert feest na zijn doelpunt tegen Leeds United op Elland Road in Leeds, Engeland, maandag 17 april 2023.Naomi Baker/Getty Images

DF Ibrahima Konate, 5 De Franse international was de hele wedstrijd gestrest, afgezien van een belachelijke fout die Leeds een ticket opleverde voor de wedstrijd toen Sinistera hem wegstuurde.

DF Trent Alexander-Arnold, 7 – Door het systeem van Jurgen Klopp kon Alexander-Arnold een mix van posities innemen terwijl hij het spel vanuit het midden probeerde te dicteren tijdens de transfers, maar het was toen hij zich op bekend terrein aan de rechterkant bevond toen hij het balbezit terugkreeg door kwalificatiewedstrijd Junior Firpo eerder te blokkeren. Gakpo assisteerde bij de openingstreffer.

MF Fabinho, 6 – Ze namen snel de dreiging weg en maakten het Leeds moeilijk om succes te vinden in de Midlands. Brendan Aronson had Brendan Aronson eerder in een moment in de tweede helft kunnen uitschakelen toen de USMNT-ster dichtbij kwam met een inspanning op lange afstand, maar verder was het een positieve wedstrijd van Fabinho.

MF Curtis Jones, 7 – Hij bleef kalm onder druk en hield een gespannen spel buiten het middenveld terwijl hij naar de bal neigde. Hij kon zich weer uiten toen Liverpool de leiding nam, met een perfect getimede pass die Diogo Jota vond om de voorsprong van de Reds met twee doelpunten te herstellen.

MF Jordan Henderson, 7 – Hij meldde zich aan bij Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold en maakte indruk met enkele van zijn voorwaartse passes naar veelbelovende gebieden. Hij werkte zoals gewoonlijk hard aan de comeback om tegenaanvallen te blokkeren.

FW Diogo Jota, 8 Het was een enorme ommekeer voor Jota, die met een deel van zijn spel op een nogal onverschillige manier aan het spel begon, hoewel hij al snel zijn hele klasse liet zien met twee klinische finishes en een assist voor Salah als eerste nadat hij de bal had teruggekregen. De helft.

MF Cody Gackbo, 8 – Hij had soms niet genoeg ruimte om mee te werken, maar ging door en kreeg uiteindelijk zijn beloning toen Alexander-Arnold hem aanbood voor Ilan Meslier. De Nederlandse international werd toen provider toen hij in Salah speelde om Liverpool’s vierde te scoren.

FW Mohamed Salah, 8 – Salah toonde geduld nadat hij tegen het eerste halfuur tot zwijgen was gebracht, maar de ruimte begon open te gaan nadat Liverpool het eerste doelpunt had gescoord, toen Salah nadrukkelijk zijn poging stuurde om de voorsprong te verdubbelen, enkele ogenblikken nadat hij de impasse had doorbroken. Een mooie afronding met links zag hem de bal langs Mesler krullen om zijn brace te voltooien.

alternatieven

Luis Diaz (Gakpo, 82 inch) N/R Een staande ovatie voor Diaz, die na een lange periode aan de zijlijn weer in actie is gekomen.

Darwin Nunez (Gakpo, 82 inch) N/R – Een goed getimede run en touchdown zorgden ervoor dat Núñez het scoreformulier bereikte met een schot met links langs de doelman.

Roberto Firmino (Jota, 82″) N/R – Onderworpen aan Jota in de 82e minuut.

James Milner (Henderson, 82 inch) Geen De terugkeer van Milner bij zijn voormalige club voegt weer een Premier League-optreden toe aan zijn groeiende aantal.

READ  Voormalig Arsenal-aanvoerder vergelijkt Harry Kane met de legendarische Nederlandse spits - Spurs Webb