🚨 Nederland wijst VAR-technologie af in zijn gelijkspel met Frankrijk

Vrijdag waren er nog drie groepsfasewedstrijden voor het EK 2024, nu de Ronde van 16 vorm begint te krijgen.

Een controversiële VAR-oproep ontzegde de Nederlanders een overwinning

Frankrijk heeft een zeer controversiële VAR-oproep te danken voor het veiligstellen van een 0-0 gelijkspel tegen Nederland in een wedstrijd die niet voldeed aan de verwachtingen.

De ploeg van Ronald Koeman kende binnen een minuut bijna een vliegende start toen Jeremy Frimpong doorbrak. Een combinatie van het volgen van Theo Hernandez en Mike Maignan in het Franse doel verhinderde hem te scoren.

Antoine Griezmann stelde Bart Verbruggen op de proef met een krachtig schot van grote afstand, maar de Nederlandse doelman slaagde erin het te blokkeren.

Griezmann en Adrien Rabiot spanden vervolgens samen om een ​​gouden kans te verpesten toen ze Verbruggen ontzegden. De zijtrap van de Juventus-middenvelder ging langs zijn spits en de Nederlander overleefde.

De wedstrijd verliep in een rustig tempo, wellicht door de vochtigheid van het veld, met een aanvallende aanval van beide kanten.

Tegen het einde van de eerste helft, en ondanks talloze doelpogingen, bestond het gevoel dat deze langverwachte wedstrijd nog niet was ontploft.

Er veranderde weinig na het begin van de tweede helft, waarbij beide partijen elkaar bleven uitproberen zonder waarschijnlijk een doelpunt.

N’Golo Kante was de enige speler die duidelijk zichtbaar was, terwijl zijn opmerkelijke renaissance in deze European Nations Cup steeds sterker wordt.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Frankrijk de bal onder controle te krijgen, maar slaagde er niet in de finishing touch toe te voegen. De aanwezigheid van Kylian Mbappé op de bank was daar een symbool van.

Frimpong bevond zich echter in buitenspelpositie en werd door de VAR controversieel geacht in de ooglijn van Maigne te staan.

Geen van beide ploegen leek in het restant van de wedstrijd te willen scoren, want beiden bleven min of meer op één punt zitten.

Beide teams hebben nu vier punten en zijn vrijwel zeker van kwalificatie voor de achtste finales, waarin beide teams uiteindelijk bovenaan kunnen staan.

Scorers: Trauner (9), Baumgartner (67), Arnautovic (79), Piatek (30).

Twee snelle doelpunten in de tweede helft hielpen Oostenrijk Polen te verslaan en hen een plek bij de laatste 16 van het toernooi te bezorgen.

Beide teams wilden hun Euro 2024-campagne hervatten nadat ze hun opener hadden verloren, en Oostenrijk begon de wedstrijd goed, waarbij Stefan Bosch een goed geplaatst schot afvuurde dat werd geblokkeerd door Wojciech Szczesny.

Een reeks vrije trappen hield Polen in de eerste tien minuten onder vuur en werd beloond voor hun sterke start toen verdediger Gernot Trauner met een krachtige kopbal een voorzet langs Szczesny kreeg.

Polen begon voort te bouwen op de wedstrijd en Nikola Zalewski vuurde vlak voor rust zijn eerste poging over de lat toen hij goed geplaatst was.

Maar hun toenemende druk werd al na een halfuur duidelijk, toen een slordige hoekschop ertoe leidde dat Krzysztof Petek de gelijkmaker scoorde voor Polen.

Oostenrijk begon opnieuw druk te zetten, toen Marcel Spitzer een schot naast schoot, terwijl Piotr Zielinski uitblonk in het redden van een vrije trap voor Polen.

De wedstrijd ging aan het begin van de tweede helft gelijkwaardig verder, omdat beide ploegen kansen lieten liggen terwijl ze in een goede positie stonden.

Polen nam zijn toevlucht tot de bank en nam Robert Lewandowski in de strijd op nadat hij door een blessure de eerste anderhalve wedstrijd moest missen.

Een paar minuten later pakte Sabitzer een losse bal voordat Szczesny deze liet vallen, en Arnautovic scoorde de daaropvolgende strafschop om het team een ​​voorsprong van twee doelpunten te bezorgen.

Het was een klap waar Polen niet van kon herstellen en nu de knock-outfase niet kan bereiken. Aan de andere kant kan Oostenrijk zich kwalificeren, zelfs als het in de laatste groepswedstrijd van Nederland verliest.

Oekraïne komt van een achterstand om Slowakije te verslaan

Scorers: Schranz 17 voet; Sjaparenko (54) en Jaremtsjoek (80)

Oekraïne kwam terug van een achterstand en versloeg Slowakije met 2-1, waardoor de hoop op kwalificatie voor de knock-outrondes nieuw leven werd ingeblazen.

In een relatief gelijkwaardige start kregen beide ploegen halve kansen om iets te creëren, maar verzuimden dat te doen door gebrek aan kwaliteit bij de eindbal.

In de 17e minuut opende Slowakije de score via Ivan Schranz. De voorzet van Lukas Haraslin miste alle Oekraïense verdedigers en het winnende doelpunt tegen België scoorde opnieuw met een kopbal langs Anatoly Trubin.

De aard van het doelpunt symboliseerde de spanning die de ploeg van coach Sergei Rebrov voelde, wat duidelijk naar voren kwam in de openingswedstrijd tegen Roemenië. Het droppen van Andrey Lunin maakte geen verschil, want zijn vervanger haperde in zijn poging om de poging te redden.

Artem Dovbek maakte in de 28e minuut bijna gelijk, nadat hij op briljante wijze een aantal verdedigers met uitstekende voeten passeerde. Maar net toen hij op het punt stond te schieten, stond Petr Pekarek in de weg en nam een ​​hoekschop.

Zoals tot nu toe het geval is geweest in het toernooi, stond Oekraïne voor rust op het punt te falen en verloor de bal in een gevaarlijke situatie. Gelukkig voor hen deed Trubin er goed aan om te voorkomen dat Haraslin er 2-0 van maakte.

Modric had een vonk nodig en gaf die bijna aan zijn team, terwijl hij langs een verdediger dribbelde voordat hij de bal richting Dovebek afvuurde. Maar de topscorer van de Spaanse Liga maakte een fout door de bal te koppen.

Oekraïne maakte in de 54e minuut gelijk toen Mykola Shaparenko de bal op intelligente wijze binnen het strafschopgebied afrondde nadat Zinchenko de bal naar hem toe had gesneden. Dit is pas het tweede internationale doelpunt voor de middenvelder van Dynamo Kiev.

Het doelpunt veranderde het momentum van de wedstrijd toen Rebrov aandrong op de overwinning toen de wedstrijd de laatste 20 minuten naderde.

Ze hadden op een 2-1 voorsprong moeten staan ​​toen invaller Roman Yaremchuk er met de bal vandoor ging en richting de Slowaakse verdediging rende. Maar zijn bal naar Modric duwde de Chelsea-speler weg van het doel en hij kon de bal niet afmaken.

Yaremchuk maakte het minuten later goed door een bal over de bovenkant van Chaparenko te haken. Zijn eerste aanraking en precieze afwerking tegen Dubravka waren fantastisch.

Het Slowaakse team leek uitgeput omdat het in de laatste tien minuten en verlengingen moeite had om scoringskansen te creëren.

De overwinning van Oekraïne betekent dat ze Slowakije rechtstreeks inhalen, terwijl Groep E lijkt te eindigen.