Defensie staat, Argentinië en Nederland in halve finales WK | Sport

BRASILIA, Brazilië (AP) – Deze keer ging het voor Argentinië niet zozeer om Lionel Messi, maar eerder om de mannen achter hem.

Argentinië plaatste zich zaterdag voor het eerst in 24 jaar voor de halve finales van het WK voetbal dankzij koppige verdediging en slimme tactieken die België met 1-0 versloegen.

Vóór de kwartfinales had Messi’s magie het team gered toen ze het bescheiden hadden tijdens de groepsfase en Zwitserland versloegen in de tweede ronde, waarbij ze vertrouwden op vier doelpunten en twee assists van de sterspelmaker.

Maar het lijkt erop dat de strategie van coach Alejandro Sabella slaagde in het Nacional Stadion in Brasilia, waar Argentinië een vroeg doelpunt scoorde en vervolgens het volledig gefrustreerde België versloeg.

De Belgische coach Marc Wilmots bekritiseerde Argentinië en omschreef het als een “normaal team” dat vooral afhankelijk is van aanvallende en verdedigende spelers, en vertrouwt op een achterste vier en strijdlustige middenvelders Lucas Biglia en Javier Mascherano.

De overwinning op België was genoeg en kan de sleutel zijn om Argentinië de meest indrukwekkende teams te laten verslaan in de halve finales van het WK, terwijl het Zuid-Amerikaanse nationale team op zoek gaat naar zijn derde titel en de eerste sinds 1986.

“Vandaag speelden de spelers een geweldige wedstrijd, ik zou zeggen dat het uitstekend was (tactisch)”, zei Sabella.

Ondanks dat ze een team heeft met Messi, misschien wel de meest opwindende aanvallende speler in het spel, gelooft Sabella sterk in het belang van het uitschakelen van andere teams en het beperken van hun kansen. Hij noemt het ‘ruimte bezetten’ en gebruikte zijn favoriete zinsnede vrijdag tien keer in een antwoord toen hij de tactieken aan een verslaggever uitlegde.

READ  Azteken host CSUN voor seizoensopener

“Het team was vandaag heel goed uitgebalanceerd. Soms vooruit, soms achteruit”, zei hij.

Zelfs Messi heeft een verdedigende rol in het spelplan van Sabella.

De nummer 10 van Argentinië kwam terug om te helpen toen zijn ploeg de bal niet had tegen België, en nam zelfs zijn toevlucht tot een fout om een ​​late Belgische tegenaanval te stoppen. Dit is niet iets wat je normaal gesproken zou verwachten van Barcelona’s viervoudig Wereldspeler van het Jaar.

“Ze hadden een geweldige verdediging omdat ze wisten hoe ze de ruimte konden verkleinen waarnaar we op zoek waren”, zei de Belgische doelman Thibaut Courtois terwijl hij zijn team het grootste deel van de tweede helft naar voren zag gaan, maar er slechts vier pogingen tot doel via doel in slaagde. 90 minuten.

Dit is precies wat de tactiek van Sabella beoogt.

“Het gaat niet alleen om doelpunten maken”, zei Sabella.

Nederland 0 (4), Costa Rica 0 (3), strafschoppenserie

Salvador (Brazilië) (AFP) – Tim Krul kwam in de laatste minuut van de verlenging als invaller en redde daarna twee strafschoppen in een 4-3 shootout-overwinning op Costa Rica op zaterdag, waardoor Nederland een plek op het WK kreeg halve finales.

De doelman van Newcastle redde twee strafschoppen van de Costa Ricaanse aanvoerder Brian Ruiz en Michael Umana nadat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Het Nederlands elftal treft woensdag in Sao Paulo de Argentijnse tegenhanger in de halve finales.

In opnieuw een staaltje tactisch genie op het WK van dit jaar schakelde de Nederlandse coach Louis van Gaal Jasper Cillessen uit, vlak nadat de Ajax-doelman zijn kant in de wedstrijd had gehouden nadat hij in de verlenging het schot van Marcos Urena had gered.

READ  Vier hockeyers klaar voor EK U-23

Krul leek erg zelfverzekerd tijdens de strafschoppenserie, want hij redde de tweede en vijfde strafschop.

Toen Krul de strafschop van Ruiz tegenhield, schoot Cillessen, die de wedstrijd vanaf de zijlijn gadesloeg, feestelijk de lucht in.

Costa Rica-doelman Keylor Navas hield zijn ploeg in de wedstrijd met een reeks reddingen in de eerste helft en opnieuw in de verlenging. Toen Wesley Sneijder hem tweemaal laat in de reguliere speeltijd en opnieuw in de tweede verlengingsperiode versloeg, blokkeerde het doelframe de bal.

Sneijder raakte de paal uit een vrije trap in de 80e minuut en schoot een perfect schot over Navas dat de lat raakte vóór de strafschoppenserie.

Maar uiteindelijk kon Navas geen van de vier strafschoppen van Oranje tegenhouden, want Robin van Persie, Arjen Robben, Sneijder en Dirk Kuyt scoorden allemaal.