Zwarte stokken dames bonden de openingswedstrijd van het WK tegen China in Nederland

Rose Tainan scoort voor de zwarte vleermuis bij de dames in de openingswedstrijd van het WK tegen China.

Dom Thomas/Nieuw-Zeeland hockey

De Black Sticks streden zondag in Nederland (Nieuw-Zeelandse tijd) om een ​​2-2 gelijkspel in de openingswedstrijd van de FIH Women’s World Cup tegen China.

In een vermakelijke competitie voor een levendig publiek in het Amsterdamse Wagner Stadion, leidde Nieuw-Zeeland met één doelpunt maar kwam laat in het laatste kwartier terug dankzij de magie van Olivia Meri.

De Kiwi, nummer 9 in de wereld tot nummer 13 in China, is begonnen met enkele gespannen momenten, misschien nadat er slechts vier internationals hebben gespeeld sinds de Olympische Spelen in Tokio.

Tessa Job speelt met zwarte stokken in hun 2-2 gelijkspel met China in Amsterdam.

Ze vestigden zich echter snel genoeg en vonden snel hun voeten laat in het eerste kwart en wonnen hun eerste strafcorner van de wedstrijd.

Lees verder:
* Het herenkwartet Key Black Sticks keert terug voor de Commonwealth Games van 2022 in Birmingham
* Topgongs voor Hal Captain zwarte stokken
* Het Black Sticks Women’s Commonwealth Games-team is genoemd

Ze bleven op eigen kracht doorgaan in de tweede clip, domineerden het balbezit en werden beloond met een prachtig doelpunt van Rose Tainan, die een luchtbal aan de rand van de cirkel controleerde en de score opende met een geweldige backhand-aanval op doel.

China kwam sterk uit de start van de derde inning, ondanks het winnen van twee penalty’s, wisten ze via Zhang Ying en vervolgens Gu Bingfeng zichzelf op voorsprong te zetten.

READ  Jason Roy kreeg een boete en twee wedstrijden geschorst om onbekende redenen | Engeland cricketteam

Na in de laatste 15 minuten met 2-1 te hebben verloren, behielden de Black Sticks hun kalmte en vonden hun reactie met een speciale presentatie in de 47e minuut.

Katie Durr vuurde een ongelooflijke langeafstandspass af om Hope Ralph op de vleugel te vinden, en Ralph gebruikte haar indrukwekkende snelheid om zichzelf in de cirkel te dwingen en vuurde een precieze pass op Merry om haar naar huis te brengen.

Beide teams hadden in de laatste minuten nog de mogelijkheid om de winnaar van de wedstrijd te vinden, maar wisten niet te converteren.

De zwarte stokken blijven in de poulewedstrijden tegen Engeland (wereld nr. 4) op woensdag (Nieuw-Zeeland) en India (wereld nr. 8) op vrijdag (Nieuw-Zeelandse tijd).

De bovenzijde in elk van de vier groepen kwalificeert zich voor de kwartfinales, terwijl het tweede en derde team in crossover-competities spelen.