Zambia’s Barbara Banda scoort opnieuw een hattrick in spannende Tokyo 2020-wedstrijd tegen China – Olympisch voetbaltoernooi voor dames | voetbal nieuws

Spits Barbara Banda scoorde haar hattrick op rij toen Zambia met 4-4 gelijkspeelde met China in een spannende wedstrijd in Tokyo 2020, terwijl de VS Nieuw-Zeeland met 6-1 verpletterde.

Na een hattrick te hebben gescoord in de 10-3 nederlaag van Zambia tegen Nederland, bevestigde Banda haar status als een laaiende speelster in het toernooi met nog een treble in Groep F.

China had een eigen doelpuntenmachine in Wang Shuang, die vier keer scoorde, waaronder een late penalty om haar kant een welverdiend punt te bezorgen in het Miyagi Stadium in Rifu.

Wang werd de derde speler die vier doelpunten scoorde in een wedstrijd op de Spelen en de tweede in het toernooi na Vivian Miedema van Nederland.

afbeelding:
Wang Shuang scoorde alle vier de doelpunten voor China

de de Verenigde Staten van Amerika Hij herstelde zich van zijn openingsverlies met 6-1 van Nieuw-Zeeland.

Zweden verbaasde de Verenigde Staten in de eerste wedstrijd en verloor met 3-0. Dit was de eerste nederlaag van het team sinds januari 2019 en eindigde 44 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Ook de VS hebben zich voor het eerst sinds 2017 niet geregistreerd.

Rose Lavelle viert haar openingstreffer voor de VS
afbeelding:

Maar zaterdag gingen ze perfect van start. Rose Laville scoorde een prima pass van Tobin Heath in de negende minuut om de VS op een vroege voorsprong te zetten. Lindsey Horan’s late kopbal in de eerste helft zorgde ervoor dat de Verenigde Staten hun voorsprong verdubbelden. Dit was het 23e doelpunt van de international Horan in haar 100e optreden met het nationale team.

READ  Nederland staat klaar om de COVID-19-regels te versoepelen als de ziekenhuisopname verder daalt

Het had erger kunnen aflopen voor Nieuw-Zeeland, maar de VS kreeg in de eerste helft vier afgekeurde doelpunten – allemaal wegens buitenspel.

Een eigen doelpunt van Abby Ersig verstevigde de 3-0-voorsprong van de VS, maar Nieuw-Zeeland ontzegde hun tegenstanders een schone lei met het doelpunt van Betsy Hassett in de 72e minuut.

Lindsey Horan scoorde een doelpunt in haar 100e wedstrijd voor de VS
afbeelding:

Kristen Bryce, die in de tweede helft werd gewisseld, scoorde 10 minuten voor het einde van de wedstrijd het vierde doelpunt, voordat Alex Morgan kort daarna nog een doelpunt maakte. Een ander doelpunt voor Nieuw-Zeeland werd in de verlenging afgesloten met een knock-out.

Zweden Hij herstelde om zijn dominante carrière in Tokio voort te zetten met een 4-2 overwinning op de score Australië.

Drie dagen nadat de verbluffende wereldkampioen USA won, stond Zweden opnieuw op voorsprong met een schot van Fridolina Rulfo in de eerste helft voordat de Australische aanvoerder Sam Kerr voor rust de gelijkmaker maakte.

In de tweede helft vol goals bezorgde Kerr Matilda een 2-1 voorsprong, maar Zweden scoorde drie snelle goals dankzij Lena Hurtig, Stena Blacksteinius en de tweede aan Rulfo.

Zweden en Australië ontmoeten elkaar in Groep G
afbeelding:

Er was nog ruimte voor meer drama in Saitama Stadium, want Australië kreeg een late penalty, maar Kerr kreeg geen hattrick toen doelman Hedvig Lindahl een penalty redde. Zweden behield alle drie de punten en stond bovenaan in Groep G.

Dominic Janssen scoorde een doelpunt in de 79e minuut van de wedstrijd Holland 3-3 gelijkspel met Brazilië.

READ  Barcelona in gesprek met Raiola over de Nederlandse ster

Miedema zette Oranje in de derde minuut op voorsprong, maar kort daarna maakte Debenha gelijk. De teams hielden stand tot de 59e minuut toen Midima nog een doelpunt scoorde.

Het late doelpunt van Dominic Jansen in de gelijkmaker voor Nederland
afbeelding:
Het late doelpunt van Dominic Jansen zorgde voor een gelijkspel voor Nederland

Marta zette een strafschop om in 2-2 in de 64e minuut, voordat het doelpunt van Ludmila ongeveer vier minuten later Brazilië een tijdelijke voorsprong opleverde.

Daarna sloeg Jansen 11 minuten voor aanvang het net om een ​​punt voor Nederland veilig te stellen.

Janine Becky Twee keer gescoord als Canada versloeg Chili 2-1 in Groep E.

Janine Becky (links) scoorde de twee goals van Canada in hun overwinning
afbeelding:

Becky raakte in de 21e minuut de paal met een strafschop, maar scoorde kort daarna via een voorzet van Nichelle Prince.

Pique maakte vroeg in de tweede helft haar tweede doelpunt voordat Karen Araya het doelpunt van Chili maakte in de 57e minuut. Het was La Roja’s eerste olympische doelpunt in hun eerste optreden in het toernooi.

Elders in groep E, Groot Brittanië Het kwalificeerde zich voor de knock-outfase van het Olympisch voetbal toen Elaine White een derde doelpunt scoorde in twee wedstrijden en hen een 1-0 overwinning op de gastheren bezorgde. Japan.