West Ham ontsnapte aan angst toen Villarreal Beersheba versloeg in League Conference ▷ SportsBrief.com

Jose Luis Morales viert de opening in Israël. Foto: JACK GUEZ / AFP
Bron: Agence France-Presse

West Ham ontsnapte aan vroege angsten met een 3-2 overwinning op Dennis Silkeborg en Villarreal versloeg Hapoel Per Shefa donderdag in de groepsfase van de European Conference League.

Silkeborg, die sinds de Intertoto Cup van 1997 zijn Europese groepsdebuut maakte, doorbrak de impasse na minder dan vijf minuten dankzij de inspanningen van Kasper Kosik.

Hammers reageerde een kwartier geleden, toen Manuel Lanzini een strafschop scoorde.

De gasten namen de leiding in de 25e minuut toen Gianluca Scamaca zijn derde doelpunt voor de club scoorde voordat de ervaren centrale verdediger Craig Dawson voor rust het derde doelpunt van het Engelse team toevoegde.

Soren Tingstedt sneed de voorsprong van David Moyes 15 minuten voor het einde van de wedstrijd af, maar ze behielden hun tweede opeenvolgende overwinning in de competitie.

Villarreal, die vorig seizoen de halve finales van de Champions League bereikte, zette hun perfecte start voort in het derde niveau, toen de 35-jarige spits Jose Luis Morales zijn vierde doelpunt van het seizoen scoorde met een 2-1 overwinning op Israël.

Spannende functie: Check het exacte nieuws voor jou ➡️ Zoek het blok “Aanbevolen voor jou” en geniet ervan!

De gastheren kwamen een uur na de poging van Rotem Hattwell op gelijke hoogte voordat de 21-jarige Alex Pena het winnende doelpunt voor de Spanjaarden scoorde.

Na de problemen van fans vorige week aan de Middellandse Zeekust tussen Nice en Keulen, speelde de Franse kant 1-1 gelijk met de Servische Partizan Belgrado toen de Engelse linksback Joe Brien zijn rekening opende voor de Ligue 1-club.

READ  Pavan, Humana Paredes is het beste Braziliaanse duo in het beachvolleybal-evenement

Keulen versloeg Slowakije met 4-2 dankzij een tweehonkslag van de Oostenrijkse middenvelder Dejan Ljubicic.

Eerder behield het Nederlandse team AZ Alkmaar hun eerste plaats in Groep E na een 4-1 overwinning op Vaduz uit Liechtenstein, toen de Japanse rechtsback Yukinari Sugawara en middenvelder Danny de Wit in blessuretijd scoorden.

Ivoorkust-vleugelspeler Max Gradel scoorde zijn derde doelpunt van het seizoen in alle competities en leidde de Turken Sevaspor naar een 1-0 overwinning op Roman Cluj.