Wereldbeker 2022 live online: spel- en teamupdates – halve finales

‘Het zal iets zijn waarmee ik moet leven’ – Kane neemt de verantwoordelijkheid voor het vertrek van Engeland

Harry Kane nam de leiding over de exit van Engeland op het WK nadat hij een late penalty over de lat had geslagen in de 2-1 nederlaag van de Three Lions tegen Frankrijk, waarbij hij zei dat hij “met de fout moest leven”.

Engeland versloeg zaterdag Frankrijk in de kwartfinales in het Al Bayt Stadium. De opener van Aurelien Tchoamene werd afgekeurd door Kane vanaf de penaltystip nadat de Franse middenvelder een fout maakte op Bukayo Saka in het gebied.

Olivier Giroud herstelde echter de voorsprong van de gastheren met nog 12 minuten te gaan, en Keane kon niet opnieuw scoren toen Theo Hernandez zes minuten voor tijd een tweede strafschop kreeg en over de lat schoot.

Hij zag juffrouw Kane een kans verspillen Hij haalde Wayne Rooney in als de beste doelpuntenmaker aller tijden van Engeland met zijn 54e internationale aanval, terwijl de Three Lions vielen tot hun zevende uitschakeling in de kwartfinale van het WK. Toernooi record.

In een gesprek met BBC Sport na de nederlaag confronteerde de aanvoerder van Engeland zijn fout en prees zijn teamgenoten voor hun botsing met de wereldkampioenen.

“Het is moeilijk voor mij om het op persoonlijk en teamniveau aan te pakken”, zei hij. “Ik kan niet trotser zijn op de jongens. We hadden betere periodes, betere kansen, maar voetbal draait om de kleine details.

“Als aanvoerder en degene die de penalty miste, neem ik daar de verantwoordelijkheid voor. Ik kan niets aanmerken op mijn voorbereiding of de details voor de wedstrijd.”