Wereld Olympisch kampioenen India en Nederland stonden in de heenwedstrijd met 2-1 voor met een double-header

Het Indiase dameshockeyteam heeft de Olympisch kampioen Nederland met 2-1 verbluft in de eerste wedstrijd van de FIH Professional Football League (FIH) Pro League-retourwedstrijd in Bhubaneswar.

De Indians scoorden via Neha (min. 11) en Sonica (28), beiden uit een strafschop, om het gastteam aan het einde van de eerste helft op een 2-0 voorsprong te zetten. Na het wisselen van de speelhelften scoorde Nederland in de 40e minuut een penalty via Jansen Lippe om het verschil te verkleinen.

Dit was de vierde overwinning van India in de FIH Pro League.

Hoewel Nederland hier arriveerde met een team uit de tweede reeks, was het een goede prestatie van de Indians omdat ze ook zonder drie hoofdrolspelers waren – Lalremsiami, Salima Tate en Sharmila Devi, die deel uitmaakten van de historische vierde positie van India. Op de Olympische Spelen in Tokio – hij verschijnt momenteel voor het juniorenteam in het lopende WK.

Nederland kwam hier zonder speler in hun succesvolle Olympische campagne en bezorgde India 1-5 op het poulepodium tijdens de Tokyo Games.

De overwinning leidde India naar de tweede plaats in het klassement met 15 punten uit zeven wedstrijden, terwijl Nederland het klassement bleef leiden met 17 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. De twee teams treffen elkaar zaterdag weer in de tweede wedstrijd.

Hoewel India meer balbezit had, was Nederland het beste wat betreft penetratie van de cirkel, schoten op doel en strafschoppen. Nederland had 30 circuitbreakouts, 13 schoten op doel en zeven hoekschoppen vergeleken met India’s 12 circuitbreakouts, vijf schoten op doel en drie spelhervattingen.

READ  Het Tata Steel Chess Championship geeft een verklaring af over Firozga's controverse

De Indians namen de leiding vanaf hun eerste echte aanval van de wedstrijd, die voortkwam uit een strafschop door Neha’s houding, die de pass van Navneet Kaur afweerde nadat de Nederlandse verdediging de eerste poging had afgewezen.

Vroeg in het tweede kwart miste Rajwinder een gouden kans om de voorsprong van India te verdubbelen, waarbij alleen de Nederlandse doelman haar schot kon verslaan. Twee minuten voor het einde van de eerste helft verdubbelde India de voorsprong met nog een strafschop via Sonica, die rustig in het net scoorde na een klauterpartij in het doel.

Na tien minuten in het derde kwart stelde Nederland een penalty veilig die resulteerde in een strafschop nadat de bal het lichaam van Monica voor het doel raakte. De aanvoerder en doelman van India, Savita, raadde de richting goed, maar kon het schot van Yepe niet blokkeren, want Holland verkleinde het verschil tot 1-2.

Daarna zetten de Nederlandse vrouwen de Indiase verdediging onder enorme druk met onophoudelijke invallen, maar de verdediging van de thuisploeg stond als een rots om alle drie de punten te verzamelen en een zeldzame overwinning op de wereldkampioen.