Wat is Maps.me en waarom zou je het gebruiken?

Bijna iedereen weet tegenwoordig hoe effectief Google Maps kan zijn om locaties overal ter wereld te vinden en ze mogelijk op te slaan voor later gebruik. Er zijn talloze artikelen geschreven, zelfs hier op Fstoppers, die het nut ervan aantonen. Veel van de belangrijkste tekortkomingen bij het gebruik van Google Maps ontstaan ​​echter wanneer u het enige verwijdert dat effectief zou moeten zijn: uw internetverbinding.

Fotografen moeten locaties taggen en opslaan voor verschillende gebruikssituaties. En als je geen internetverbinding hebt, is Google Maps in principe nutteloos. Er is een manier om een ​​deel van de kaart te downloaden voor offline gebruik, maar deze functie is niet bedoeld voor grote delen van de kaart, zoals het hele land. Dus als u een krachtige gebruiker bent en u maakt meerdere lijsten van honderden opgeslagen plaatsen in vele landen, wordt de functie voor offline kaarten hopeloos ontoereikend. Dus wat is de oplossing?

Ik gebruik een geweldige smartphone-app genaamd Maps.me Sinds mijn eerste reis naar IJsland in 2013. Ik wist dat ik niet al mijn tijd in het land mobiele data zou hebben, dus het gebruik van Google Maps was geen optie. Ik had iets nodig waar ik wifi kon gebruiken om mijn eerste download te doen en vervolgens plaatsen voor later gebruik te kunnen lokaliseren en volgen, allemaal tijdens het wandelen, rijden of gewoon zitten wachten. Ik vond toevallig Maps.me in de App Store en downloadde het. Hoe meer je het gebruikt en leert kennen, hoe meer je geniet van de functionaliteit en het gebruiksgemak. Elke keer dat ik het open, vind ik een nieuwe functie en ik heb moeite om te geloven dat het een gratis product is, een gevoel dat ik vandaag nog steeds deel. Downloadbare kaartensets, stapsgewijze navigatie, het taggen van favoriete plekken, zoeken naar openbare toiletten en het volgen van routes waren slechts enkele van de tools die ik destijds gebruikte en nog steeds gebruik wanneer ik vandaag reis.

READ  Gboard krijgt meer dingen, herontwerp van instellingen

Maar wat ik met u wilde delen, is de mogelijkheid om de kracht van Maps.me in het veld te combineren met Google Maps thuis. Als landschapsfotograaf doe ik veel onderzoek op mijn desktopcomputer. Een deel van die zoektocht is het vinden van nieuwe (voor mij) spannende plekken om te fotograferen. Ik gebruik hiervoor een Google-product genaamd My Maps. Als u niet bekend bent, is het Google Maps, maar u kunt uw kaart aanpassen met lagen, labels, kleurrijke pictogrammen, routebeschrijvingen, afbeeldingen en zelfs tekst met hyperlinks.

Dus als ik ergens een foto-expeditie plant, zal ik beginnen met het doorzoeken van alle sites die er interessant uitzien en een aangepaste expeditiekaart maken. Om een ​​nieuwe kaart te maken, moet ik inloggen op mijn Google-account, naar Google Maps gaan, en via het menu in de linkerbovenhoek, Je plaatsen selecteren, dan het tabblad Kaarten en ten slotte onderaan op Kaart maken klikken. Nadat ik een nieuw tabblad heb geopend, wordt de interface van Mijn Google Maps weergegeven en kan ik overal op de kaart mijn nuttige punten toevoegen en ze naar wens aanpassen. Het enige wat ik hoef te doen, is op de pin ‘Tag toevoegen’ in de bovenste werkbalk klikken en deze tags beginnen te plaatsen waar ik maar wil. Ik kan ook op een tag klikken die al op Google Maps staat en ervoor kiezen om deze aan mijn kaart toe te voegen. Hierna zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt maximaal 10 lagen hebben, met elk 2.000 punten. Het is ook een zeer krachtige en aanpasbare tool.

READ  Konami verontschuldigt zich voor eFootball 2022, update komt in oktober

Dit is het Google Maps-gedeelte thuis. Op uw telefoon kunt u de kaarten die u in My Maps heeft gemaakt bekijken door op het pictogram ‘Opgeslagen’ onder aan de Google Maps-app te tikken en, nadat u naar de onderkant van die pagina hebt gescrolld, op ‘Kaarten’ te tikken. . U kunt dan kiezen welke kaart u als overlay wilt weergeven op de mobiele interface, maar u kunt deze alleen bekijken en niet bewerken (als u Android gebruikt, kunt u My Google Maps afzonderlijk downloaden en aanpassen, net zoals u zou doen op de desktopinterface) .

Het enige nadeel hiervan is dat Google Maps zijn functionaliteit verliest als je eenmaal geen internet- of mobiele gegevensverbinding hebt. Dit is waar Maps.me binnenkomt. Maar voordat we daar aankomen, moeten we nog een laatste ding doen in de Google My Maps-interface op de desktop. Als een van mijn kaarten geopend is, moeten we op de bovenste groep van drie verticale stippen klikken, “Exporteren naar KML/KMZ” selecteren en op Downloaden klikken. Dit KMZ-bestand bevat alle informatie van die kaart die u hebt aangepast in een klein, op zichzelf staand gegevensbestand. Het volgende doel is om dit bestand op uw mobiele apparaat te krijgen.

Er zijn veel manieren om dit te doen: Berichten, Airdrop, Dropbox/Google Drive, maar de gemakkelijkste manier is om jezelf een e-mail te sturen met een .KMZ-bestand als bijlage. Zodra de e-mail op uw smartphone is geopend, kunt u op de .KMZ-bijlage in de e-mail klikken en vervolgens op het pictogram voor delen in de rechterbovenhoek klikken. Het Maps.me-pictogram zou een optie moeten zijn in het resultatengedeelte. Als het niet zichtbaar is, veegt u gewoon naar rechts en tikt u op Meer, en het zou daar moeten zijn. Zodra u op het pictogram Maps.me klikt, wordt het automatisch geopend (ervan uitgaande dat u het op uw telefoon hebt geïnstalleerd) en wordt een aparte lijst gemaakt met alle informatie in het .KMZ-bestand.

READ  Fans van Resident Evil Village ontdekken een schokkende nieuwe dame, Dimitriscu. Details

Dat is het! U kunt nu al uw nuttige punten bekijken in de interface van Maps.me. Als je titels, beschrijvingen, foto’s of rijroutes toevoegt, verschijnen deze ook! En nu bent u vrij van de beperkingen van het nodig hebben van een internetverbinding.

Het beste is dat het allemaal omgekeerd werkt. Als u begint met Maps.me en lijsten met nuttige punten maakt, kunt u die lijsten exporteren naar .KMZ-bestanden en ze uploaden naar Google My Maps.

Klik in de interface van Maps.me op het sterpictogram in de onderste werkbalk en klik vervolgens op de drie horizontale stippen die overeenkomen met de lijst die u wilt exporteren. Klik op “Bestand exporteren” en kies de gewenste bezorgmethode. Zodra het bestand op uw computer staat, opent u een van Mijn Google Maps, klikt u op Laag toevoegen en vervolgens op Importeren onder de naam van de laag. Zoek je .KMZ-bestand en laat het laden, en je bent klaar.

Zoals ik in het begin al zei, is Maps.me een gratis mobiele applicatie met veel functies. Het vereist geen account om een ​​van de bovenstaande dingen te doen, en het geeft ook geen advertenties weer. Als je overweegt naar het buitenland te reizen, een limiet op je mobiele data-abonnement hebt, of een reden hebt waarom je Google Maps niet zou moeten gebruiken, dan dring ik erop aan dat je Maps.me eens probeert.

Is er een andere kaart-app die volgens jou beter is? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *