VRAAG EEN COP – Worden autoclaxons alleen gebruikt om te waarschuwen? – Port Arthur nieuws

Frank uit Port Arthur vraagt: Ik heb al eerder gezegd dat er een wet is die ‘onjuist gebruik van de claxon’ heet, wat betekent dat het claxonsysteem niet wordt gebruikt om met iemand op de weg te praten, maar eerder een veiligheidsvoorziening. Hoe zit het met het claxonsysteem dat wordt aangekondigd als je je auto op slot doet met de transpondersleutel, is dat ook illegaal?

Antwoord geven: Wow, wat een terugkeer naar dit antwoord. Ik zou nooit van mijn leven aan deze vraag hebben gedacht (glimlach). Dit is een van die vragen waardoor ik stop in mijn tracks, mijn hoofd krabben en mediteren. Je hebt gelijk, een claxonsysteem is een veiligheids-/waarschuwingsapparaat en is niet bedoeld om op je gemak te blazen. Anders gebruik kan worden aangehaald als oneigenlijk gebruik van de hoorn. U hebt nu vermeld dat een claxon die kan worden geactiveerd met een sleutelhanger op zichzelf als een veiligheids-/waarschuwingsapparaat kan worden beschouwd. Het verzekert de bestuurder dat zijn voertuig verzekerd is en stelt de automobilist ook in staat om het claxonalarm te activeren als iemand zich ongemakkelijk voelt over een vreemdeling in de buurt. Daarom is het niet illegaal om uw eigen sleutelhoorn te gebruiken om ervoor te zorgen dat u uw voertuig verzekert.

Anthony uit Port Neches vraagt: Hoe donker mogen de achterruiten van mijn vrachtwagen zijn en hoe weet je of het te donker is?

Antwoord geven: Texas wordt HEET en steeds meer automobilisten willen cool zijn of er KOOL uitzien in hun auto door een donkerdere kleur te installeren. Het probleem daarmee is dat er een maximale hoeveelheid licht duisternis is toegestaan ​​in Texas. De staat Texas staat maximaal 25 procent lichtdoorlatendheid toe voor de voorruiten van de bestuurder en de voorpassagier. Nu staat Texas automobilisten ook toe om de rest van hun ramen DARK te tinten, waar ze het kunnen uitschakelen bij 0 procent lichttransparantie. Dit is als proberen te zoeken in een magnetron die niet bestaat (glimlach). Anthony, ik ben het hier niet mee eens vanwege de veiligheid van politieagenten en het beperkte zicht van de bestuurder, maar ik pas me gewoon aan en houd me aan de wet. Ik maak ze niet. Zolang uw tint AS1-compatibel is en de bestuurders- en voorpassagiersruiten ten minste 25 procent lichtdoorlatend zijn, kunt u de tint op elk gewenst percentage lichtdoorlatendheid op de achterruiten hebben.

READ  Türüç staat open voor Eredivisie: "Het zou kunnen, maar dan naar de top"

Jamie uit Nederland vraagt: Dit gebeurde die dag met een vriend van mij en ik. We waren aan het winkelen en op zoek naar een parkeerplaats. De plek die we wilden, iemand voor ons blokkeerde zijn helft, stapte uit haar auto en rende naar de winkel. Nu was mijn vriendin erg overstuur over de acties van de bestuurder, dus ik stapte uit mijn auto en merkte dat de andere bestuurder haar auto had laten rijden. Mijn vriendin is op zijn zachtst gezegd heel stoutmoedig en ze deed het portier van de auto open. Ik blies meteen op mijn hoorn om haar aandacht te krijgen. Ik stapte uit de auto en vroeg haar wat ze aan het doen was en ze zei dat ze bezig was de auto te verplaatsen zodat ik hem in de ruimte kon parkeren. Ik deed meteen de autodeur dicht en smeekte haar om weer in mijn auto te stappen. Ze heeft het gevoel dat ze het recht heeft om de auto te verplaatsen omdat deze illegaal geparkeerd staat. Agent Antoine, kunt u ons helpen met dit parkeerprobleem? Wie heeft er gelijk?

Antwoord geven: Er zijn veel dingen die ik verkeerd zie aan het incident dat je beschrijft. Ten eerste stond de auto niet illegaal geparkeerd. Weliswaar stond hij niet in de juiste kraam en blokkeerde hij andere voertuigen, maar dit is privé eigendom en is niet in strijd met de Verkeerswet. Mag de eigenaar van het privé terrein de auto slepen, totaal! Kan de eigenaar van een geblokkeerde auto de sleepdienst bellen en de auto wegslepen, helemaal! Kan uw vriend(in) zonder hun toestemming in iemands voertuig stappen dat slecht of illegaal geparkeerd staat en het verplaatsen, absoluut niet! Kan iemand uit zijn auto stappen en hem onbeheerd achterlaten met de sleutels in het contact, absoluut niet! Ik ben blij dat je een snelle denker was en je vriend verhinderde de misdaad van criminele huisvredebreuk te plegen. In Texas is het illegaal om iemands voertuig te betreden als de eigenaar van het voertuig geen uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven om hun voertuig te betreden. Raadpleeg het Wetboek van Strafrecht 30.05.2007

READ  Kuippers: Een duidelijke verschuiving in de tweede golf

Ga met mij mee, officier Rickey Antoine en CREW Stephen Buzzard Boots Mosley, Lelo monding van Hwy 69/73 Washington & Tejas Lil Man Morning Star voor Ask A Cop live, op KSAP 96.9 FM The Breeze elke dinsdag van 13.00 tot 14.30 uur. Stem ook online op ksapthebreeze.org. Bel met je vraag direct op 0247-982-409. Vergeet niet om uw vragen te e-mailen naar [email protected], bel 409-983-8673 voor voicemail of mail naar: Ofc. Rickey Antoine, 645 4th Street, Port Arthur, Texas, 77640. Als je me in het openbaar tegenkomt, kun je altijd “Ask the cop!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *