Voetbal – Nederland Wijnaldum wil stevige UEFA-actie tegen racistisch misbruik

Aanvoerder Georginio Wijnaldum riep donderdag de UEFA op om krachtiger op te treden tegen racisme en zei dat misbruikte spelers niet mogen beslissen of ze het veld al dan niet uit protest moeten verlaten. Wijnaldum zei dat hij er lang en hard over had nagedacht om het veld te verlaten als hij zou worden blootgesteld aan racisme toen de Nederlander zondag in de Puskas Arena in Boedapest speelt tegen Tsjechië in de Euro 2020-ronde van 16, maar hij had er nog steeds aan gedacht.

“Ik heb er heel goed over nagedacht. Ik had eerder aangegeven dat ik wegging”, zei Wijnaldum op een persconferentie, “maar dat was toen makkelijker gezegd, want ik had dit probleem nog nooit gehad.” over het. “Jenny, je gaat later in het toernooi in Hongarije spelen, wat zou je doen als dat zou gebeuren? Wat als je tegen een zwakker team zou spelen en die fans wisten het en ze rennen terug om je van het veld te dwingen, dus verlies je de wedstrijd?”

Wijnaldum zei dat de verantwoordelijkheid om te spelen bij de wedstrijdofficials en de UEFA ligt. “Ik denk dat ik naar de scheidsrechter ga, maar eerlijk gezegd weet ik niet zeker hoe ik op dit moment zal reageren.

“Ik heb het zelf nooit geprobeerd en hoop dat ik dat ook nooit zal doen. Maar als dat gebeurt, moet de UEFA in actie komen. Ze moeten beseffen dat als ze dat niet doen, ze een enorme verantwoordelijkheid bij de spelers leggen.” Het mag niet de verantwoordelijkheid van de spelers zijn.”

READ  Doug Pederson of the Philadelphia Eagles said he was "training for a win" against Washington, and wanted to get Nate Sodfield some actors.

“Sommige spelers zijn in het verleden vertrokken, maar als je ze vraagt ​​of ze zich gesteund voelen, denk ik dat ze zullen zeggen van niet.” Als de scheidsrechter, of misschien de tegenstanders, inspringen, is het signaal sterker. Daar denk ik nu aan, maar ik sluit niet uit dat ik van het veld ga als er zondag zoiets gebeurt.”

De UEFA onderzoekt vermeende racistische incidenten in de Puskas Arena, waar de Fransman Kylian Mbappé zou zijn mishandeld tijdens het 1-1-gelijkspel van zaterdag in Groep F met Hongarije. (Geschreven door Mark Gleeson in Kaapstad; bewerking door Ken Ferris)

(Dit verhaal is niet bewerkt door de medewerkers van Devdiscourse en wordt automatisch gegenereerd vanuit een gedeelde feed.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *