Villarreal vernedert Juventus en bereikt kwartfinales Champions League

uitgegeven in:

Turijn (Italië) (AFP) – Villarreal bereikte woensdag de kwartfinales van de Champions League nadat hij Juventus met 3-0 had vernederd in Turijn en in totaal met 4-1 was gestegen.

Sancties van Gerard Moreno en Arnot Danjuma en het scoren van Pau Torres in het laatste kwartier waren genoeg voor het goed georganiseerde team van Unai Emery om de Italianen in het Allianz Stadium te verslaan en vrijdag in de kwartfinales gelijk te maken.

Villarreal verbaasde Juventus met drie krachtige stoten nadat hij het grootste deel van de wedstrijd stagneerde, tevreden met het afweren van de aanvallen van de gastheren die minder krachtig werden naarmate de wedstrijd vorderde.

De gênante nederlaag was de tweede voor Juventus sinds eind november en sprak van een sterk niveau dat hen thuis weer in de race om de landstitel bracht.

De kant van Massimiliano Allegri werd luid uitgejouwd door fans die hun team zagen verschrompelen van een veelbelovende start en tegen een gele muur stuiterden voordat ze uit de competitie werden geslagen.

Italië heeft dit seizoen nu geen enkele vertegenwoordiger in de Champions League terwijl het de laatste fase ingaat, waarbij de cynische Villarreal de Serie A-kant verslaat in hun wedstrijd.

Juventus schoot de eerste trap in de 11e minuut van de eerste helft toen Alvaro Morata een krachtige kopbal binnenhaalde die werd gered door Jeronimo Rulli.

Twee minuten later kwam Morata weer binnen toen hij en Juan Cuadrado, die even eerder de Spanjaard was gepasseerd, op elkaars tenen stampten en een enorme schotkans toestonden.

READ  Welke landen hebben TikTok verboden en waarom?

Vervolgens redde Vlahovic een afstandsschot voordat het werd geblokkeerd door de lat, zijn eerste schot van een voorzet van Mattia De Sciglio overwon Roli, maar raakte het houtwerk in de 21e minuut.

Juventus werd bijna bestraft omdat ze seconden later hun kansen niet konden verspillen toen Giovanni Lo Celso naar voren stormde terwijl zijn teamgenoten het strafschopgebied binnenstormden met opties voor beide partijen die vanuit het doel binnenkwamen.

Het is duidelijk dat Villarreal in de eerste minuten van de tweede helft besloot om hun winkel te sluiten in de hoop de stroom van Juve-kansen te stoppen en het spel vertraagde bijna tot een kruipgang totdat Adrien Rabiot een afstandsschot op Rulli sloeg en Cuadrado binnen het uur naast schoot. . .

De uitploeg hield Juventus handig tot het einde van de wedstrijd, en toen Francis Coquelin werd neergehaald door Daniele Rugani, was de laatste invaller Moreno genoeg verfrist om de penalty langs Wojciech Szczny te sturen met nog 12 minuten te gaan.

Het doelpunt van Moreno, dat kwam nadat scheidsrechter Simon Marciniak op het veld had gecontroleerd, maakte de menigte leeg en toen Torres in de 85e minuut het tweede doelpunt van een voorzet van Serge Aurier maakte, was de wedstrijd goed en echt.

Gejoel begon over het veld te rinkelen, maar werd alleen maar sterker toen Dangoba’s laatste armschot van Matthijs de Ligt de Nederlands international een perfecte avond maakte voor Villarreal en een nachtmerrie voor Juventus.