Vier minuten, twee snelle goals helpen India zich te kwalificeren voor Zuid-Korea op het WK Junioren

Dit team heeft een stijl. Het Indiase dameshockeyteam op het WK Junioren begint zeer snel aan hun wedstrijden en grijpt hun eerste kansen om te scoren. Tegen Wales openden ze in de derde minuut de score en wonnen uiteindelijk met 5-1. Tegen Duitsland scoorden ze in de eerste minuut en maakten later nog een doelpunt om met 2-1 te winnen. Tegen Maleisië scoorde Mumtaz Khan een kans in de negende minuut en India versloeg hen met 4-0.

Vreemd genoeg was er een kleine fout in dit patroon tijdens de kwartfinale tegen Zuid-Korea, maar India draaide het binnen vier minuten om met een nieuwe aanval in het eerste kwart.

De openingstreffer kwam in de tiende minuut van Mumtaz. De tweede Larindki kwam op de veertiende. Vier minuten. Dat is alles wat ze nodig hebben om een ​​plaats in de halve finale veilig te stellen.

Voor de wedstrijd scoorde Zuid-Korea slechts één doelpunt in drie wedstrijden: een 1-0 overwinning op Uruguay in hun openingswedstrijd gevolgd door nederlagen tegen Argentinië en Uruguay. Plaatsvervangend aanvoerder Ishika Choudhury uitte zijn bezorgdheid over de vertraging van Zuid-Korea voorafgaand aan de wedstrijd en hun coach Ki Yoo Moon legde uit dat tegenaanvallen het steunpunt zouden zijn van hun spelplan. In de eerste minuten van het eerste kwart was het echter Zuid-Korea dat de wedstrijd begon te domineren. Ze wonnen ballen op het middenveld met hun hogere druk, hadden betere vaardigheden, maakten een paar geweldige passes om de cirkel te doorbreken en wisten zelfs een halve kans te maken. Dit kwam van een voorzet vanaf het middenveld, die spits Sunghee Jung in de cirkel vond. Maar zonder enige druk, maar ze slaagde er niet in de bal te vangen. Halverwege het eerste kwartaal was Zuid-Korea goed voor 62%. Ze braken op dat moment ook vaker door het circuit (3) dan India (2). Zo vroeg in de wedstrijd verdedigen was geen onderdeel van India’s plan.

READ  Natuurkundigen hebben twee atomen ontdekt die met elkaar 'praten'

Toen ging India plotseling op scherp.

Sharmila Devi kreeg de bal in een aanvallende derde positie na een uitwijkmanoeuvre en sprint van rechts de cirkel in. Proberen te voorkomen dat Zuid-Korea de strafschop gevaarlijk gaat spelen. Kapitein Salima Titi schoot na de val en raakte de bal met een uitstekende stick om de doelman te verslaan, haar zesde doelpunt in het toernooi.

Onmiddellijk daarna maakte India nog een ronde van rechts naar de cirkel, die hun tegenstanders goed verdedigden. Een minuut later kwam er weer een aanval van links. Eén doelpunt veranderde het momentum van het spel volledig. De computers werden gewonnen, evenals de veldslagen op het middenveld.

30 seconden voor het einde van het eerste kwart won Lal Remessiame zo’n gevecht en ging verder. Ze ging verder naar Deepika, die een tomahawk-schot probeerde dat werd gered door doelman Eunji Kim… maar niet netjes, omdat de terugkaatsende bal zachtjes op Lal Rendecki viel om binnen te komen. India 2-0 Zuid-Korea. spel is over.

Zuid-Korea wilde India verrassen door van tactiek te veranderen, maar kon dat na de eerste 10 minuten niet volhouden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd ze fysieker, maar India domineerde de wedstrijd en had betere kansen. Zuid-Korea heeft niet tot veel gevechten geleid. Het derde doelpunt viel in het voorlaatste kwart en Sangeeta scoorde van dichtbij nadat Beauty Dongdong haar schot miste. Aan het einde van de wedstrijd had India 15 schoten op Zuid-Korea’s vier, en zij leidden de 28e cirkeluitbraak naar 10. India had 56% balbezit. Het zag er in de eerste 10 minuten heel anders uit, maar door die vier minuten durende blitz met twee goals kreeg India de volledige controle terug.

READ  Strafschoppen, foutboxen en geen verlengingen: vijf manieren waarop de KNVB het voetbal wil veranderen

Zondag gevolgd door Nederland. Een heel ander team dan het doelpuntenschuwe Zuid-Korea. In vier wedstrijden scoorden ze 43 goals. Ze gaf niets op. Wachten op de juiste test.