Video van de resultaten van de European League, de finale van de Roma-wedstrijd tegen Feyenoord, Jose Mourinho in tranen

Jose Mourinho was in tranen toen Tammy Abraham AS Roma met een eenzaam doelpunt naar de opening van de Europa League-finale stuwde in een 1-0 overwinning op Leicester City, waarbij de Italianen samen met 2-1 op voorsprong kwamen.

Abraham vuurde een krachtige kopbal in de 11e minuut vanuit het Stadio Olimpico in Rome om Mourinho’s kant te zetten in hun eerste Europese finale in meer dan drie decennia.

Zij wachten op 25 mei in de Albanese hoofdstad Tirana op Feyenoord nadat het Nederlands elftal in weer een halve finale met 3-2 heeft gewonnen, en worden daarbij gesteund door een leger van fans die op spannende wijze achter hun team staan.

Bekijk elke week de beste voetballers ter wereld met beIN SPORTS op Kayo. Live verslag van LaLiga, Bundesliga, Ligue 1, Serie A, Carabao Cup, EFL en SPFL. Nieuw bij Kayo? Probeer nu 14 dagen gratis>

Roma boeken eerste EK-finale sinds 1990 | 00:58

Na de wedstrijd kondigde Roma aan dat kaartjes voor de finale gratis zouden worden uitgedeeld aan seizoenkaarthouders, een beloning voor de massale steun van het team dat momenteel vijfde is in de Serie A.

“Voor aanvang van de wedstrijd wonnen de fans deze wedstrijd”, vertelde Abraham aan BT Sport nadat hij zijn 25e doelpunt van het seizoen had gescoord.

“We waren niet eens op het veld en hebben ze gehoord. Het was een overwinning voor hen en mijn team. Hopelijk kunnen we verder.”

Roma-fans hebben hun team sinds 2008 de titel niet meer zien winnen en het gebrul bij het laatste fluitsignaal was een enorme opluchting nadat ze het grootste deel van de wedstrijd op voet hadden doorgebracht tegen de Foxes, die zelf op weg waren naar hun eerste grote continentale finale.

READ  Edwin van der Sar: ex-doelman van Manchester United naar Nederlands ziekenhuis overgebracht | voetbal nieuws

Mourinho verloor de gelegenheid zeker niet uit het oog. Almand Porteke kon zijn tranen de hele tijd niet bedwingen.

De ploeg van Brendan Rodgers rende naar de grond tegen een goed georganiseerde ploeg van Mourinho die tevreden was om Leicester aan het werk te laten en in de eerste helft te proberen het uitspelende team te kiezen zodra hun algehele suprematie al vroeg was bepaald.

“Ze waren beter dan wij in de eerste helft, ook al creëerden ze niet veel”, vertelde Rodgers na de wedstrijd aan verslaggevers.

“We hadden veel spel in de tweede helft, maar we konden de doorbraak niet krijgen. Onze achilleshiel heeft het hele seizoen vastgezeten en dat was het vanavond weer.” De ‘Giant Club’ – Roma’s laatste Europese finale – in de oude UEFA Cup – verloor in 1991 van Inter Milan en de sfeer voor de wedstrijd was zo hectisch als je zou verwachten van een van Europa’s meest gepassioneerde en lankmoedige fans. de regels.

“Ik heb een traan gelaten omdat mijn gevoelens bij iedereen waren die van deze club houdt”, zei een vermoeide Mourinho.

“Dit is een gigantische club zonder bekerruimte in termen van de sociale dimensie van de club. Dit is geen beker, het is een finale, maar het betekent veel voor hen.” Een menigte van 65.000 mensen was al onder de indruk van de sterke start van de thuisploeg toen Abraham bijna het dak ophief en de corner van Lorenzo Pellegrini ontmoette met een kopbal die langs Kasper Schmeichel ging.

Het doelpunt van de Engelse international was slechts een beloning voor Roma’s gedurfde start, inclusief een slimme Schmeichel-stop, maar toen hij de helft droeg op Leicester, raakte het van zijn spinnenwebben af ​​en begon het voet aan de grond te krijgen.

Ratcliffe geeft bod Chelsea niet op | 00:45

READ  Max Verstappen 'heel blij' met de Grand Prix-overwinning van Saoedi-Arabië terwijl Charles Leclerc 'respect' geeft aan de kampioen

Vanaf dat moment belandde de wedstrijd in het patroon van Leicester die de goed georganiseerde achterhoede van Roma probeerde te verslaan, aanvankelijk zonder succes omdat de bezoekers in de openingsperiode geen schot op doel schoten.

De eerste poging van Leicester op doel kwam pas 11 minuten voor het einde, toen Rui Patricio een laag schot voor James Madison afleverde, waarna de gastheren zelf behoorlijke kansen kregen.

De indrukwekkende Nikola Zalowski kreeg een behoorlijk schot toen een voorzet zijn kant uitsloeg en Roma wat terrein begon te winnen terwijl Leicester vermoeid was door hun vergeefse inspanning.

Leicester drong aan op de gelijkmaker, maar met de fluittonen die duizelingwekkende hoogten bereikten, hield Roma stand en zodra Pellegrini’s langeafstandsdoelpunt binnenkwam uit een laatste hap uit een hoekschop, wist Roma dat ze genoeg hadden gedaan om een ​​nieuw hoofdstuk in de geschiedenis te schrijven. van de Eeuwige Stad.