Union Berlin verslaat Hertha in de derby en Bayern speelt opnieuw gelijk

BERLIJN (AP) Fans van Union Berlin zetten de derby van de stad in vuur en vlam toen hun team het gat op Bundesliga-koploper Bayern München tot één punt verkleinde door Hertha Berlin zaterdag met 2-0 te verslaan.

Later speelde Bayern thuis met 1-1 gelijk tegen Eintracht Frankfurt voor hun derde opeenvolgende gelijkspel. Leroy Sané zette Bayern op voorsprong met een comfortabele openingshelft en Randall Kolo Mané maakte in de 69e minuut gelijk voordat de bezoekers aandrongen op meer.

Dit betekent dat Bayern tot nu toe geen van hun drie wedstrijden in 2023 heeft gewonnen.

“Er is maar één formule”, zei Bayern München-veteraan Thomas Müller. “We moeten alles geven wat we hebben op het veld en zien wat we krijgen.”

Weer Stadtmeister

Terwijl Bayern gelijk blijft spelen, blijft Union winnen.

Doelpunten in de eerste helft van Danilo Doekhi en Paul Seguin bezorgden Al-Ittihad een vierde opeenvolgende competitieoverwinning op oude rivalen en lieten Hertha als tweede van onderen achter na hun derde opeenvolgende nederlaag aan het begin van het jaar. Al-Ittihad won de laatste vijf derby’s, waaronder de Duitse beker van vorig seizoen.

Hertha werd later ontslagen door het hoofd van de sportFreddie Bobick.

De tweede helft begon met een spectaculaire vuurwerkshow van de bezoekende Etihad-fans, die de smeekbeden van de stadionomroepers om te stoppen negeerden. Veel fans, waaronder degenen die de vlaggen van de grote clubs moesten binnenhalen, kwamen te laat bij de wedstrijd, maar maakten het na de pauze goed.

Rijkspolitie zei hij op Twitter dat een groep van ongeveer 300 mensen probeerden bezoekende fans aan te vallen op weg naar de wedstrijd op het treinstation van Ostkreuz. De politie zei dat zij en lokale agenten erin slaagden de confrontatie te stoppen en vuurwerk, gezichtsbedekkingen en tandvleesbeschermers in beslag te nemen.

READ  Loting Wimbledon heren: een moeilijke weg vooruit voor Roger Federer

Er was aanzienlijk meer politie rond het stadion dan normaal, en beide groepen fans werden opgesloten via aparte ingangen in een poging hotspots te vermijden. De Special Forces hebben ook een helikopter in gebruik.

Al-Ittihad-fans, die in de rood-witte kleuren van hun club verschenen, bezetten het westelijke uiteinde van de Olympiade, terwijl Hertha’s blauw-wit een meerderheid genoten in de rest van het stadion.

Het spel zelf belandde in een zware strijd op het middenveld.

Pas tegen het einde van de eerste helft begon Al-Ittihad te dreigen. Dat was genoeg om in de 44e minuut op voorsprong te komen toen Doukhi een vrije trap van aanvoerder Christopher Tremmell binnenkopte. Het was het derde doelpunt van de Nederlandse verdediger in drie optredens voor Union, allemaal op dezelfde manier ontworpen door Tremmel.

Seguin scoorde het doelpunt in de 67e minuut nadat de rook was opgetrokken uit het vuurwerk van de fans en in het lege net glipte na een voorzet van Sheraldo Becker om een ​​tegenaanval af te ronden.

Vakbondsbewaker Frederic Rouneau maakte een geweldige redding om Lucas Toussart een reactie te ontzeggen, en nog een om een ​​poging van Marco Richter te stoppen.

“We waren efficiënt”, zei Al-Ittihad-coach Urs Fischer. “Als ik naar de volle 90 minuten kijk, ga ik niet praten over een geweldig team.”

Amerikanen aan het werk

Werder Bremen versloeg Wolfsburg met 2-1 en leed twee teleurstellende nederlagen.

Kevin Paredes, de 19-jarige Amerikaan die afgelopen januari overstapte van DC United naar Wolfsburg, scoorde zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

READ  Statistieken Prestaties van tientallen gegevens Omgaan met Australische tijdschriften | Sportweddenschappen

De Amerikaanse verdediger John Brooks speelde zijn eerste wedstrijd voor Hoffenheim maar kon niet voorkomen dat zijn nieuwe ploeg thuis met 4-1 verloor van Borussia Mönchengladbach.

Freiburg klom naar de vierde plaats met een 3-1 thuisoverwinning op Augsburg voor hun eerste overwinning van het jaar.

Ook behaalde Mainz een 5-2 thuisoverwinning op Bochum.