Top vijf meest memorabele wedstrijden van de FIFA World Cup 2022

Er waren veel interessante wedstrijden tijdens het Qatar-toernooi, waaronder grote verrassingen en geweldige comebacks.

32 teams van over de hele wereld streden om de status van het op één na belangrijkste sportevenement ter wereld na de Olympische Spelen. Met Qatar dat de afgelopen 12 jaar blijkbaar meer dan 220 miljard dollar heeft uitgegeven aan infrastructuur en aanverwante werken om te hosten wereldbekerDe editie van 2022 wordt de duurste in de voetbalgeschiedenis.

Fans van over de hele wereld stroomden naar de Golfstaten om hun favoriete voetbalclubs en -spelers – van wie velen tot ’s werelds rijkste atleten behoren – te zien strijden om de hoogste eer in de sport.

Natuurlijk waren er tijdens het FIFA Wereldbekertoernooi in Qatar juichende en dansende fans in de stadions en op straat. Het evenement was duidelijk een viering van het “mooie spel” in een land dat lof had gekregen voor zijn effectieve beheer van zowel het publiek als de concurrentie.

tevens de WK 2022 Veel verrassingen en schokken, net als alle vorige toernooien.

Het feit dat geen enkel team in een van de acht groepen alle drie hun wedstrijden kon winnen, was een van de vele interessante details van het toernooi. Uiteindelijk werd Qatar het eerste gastland dat alle drie de wedstrijden verloor tijdens de groepsfase. Bovendien is het het eerste WK waarin groepen uit elk van de zes bewoonde continenten de knock-outfase hebben bereikt.

De top vijf memorabele wedstrijden van het WK 2022 zijn-

5. Saoedi-Arabië-Argentinië (2-1)

Op 22 november, de derde dag van de FIFA Wereldbeker 2022, was het iconische Lusail-stadion in Lusail getuige van zijn eerste grote verstoring. Koninkrijk Saoedi-Arabië Hij versloeg Argentinië, de derde plaats in het toernooi, met 2-1. Het gelijkspel van Saudi-Arabië tegen de kant van Lionel Messi was een welkome. Inderdaad, Messi scoorde een penalty in de 10e minuut, waardoor de Saoedi’s ten dode opgeschreven leken.

Het energieke Saoedische nationale team werd tegen het einde van de wedstrijd Arabische idolen. Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dosari scoorden vijf minuten in de tweede helft en zetten de Saoedi’s op voorsprong. Hervé Renard, hun briljante manager, liet zijn zonen deze superioriteit niet verliezen.

Wedstrijdstatistieken lieten zijn plan zien. De Argentijnen hadden zes schoten op doel, terwijl de Saoedi’s er twee hadden. Het team van Messi had 70% balbezit en negen hoekschoppen voor de Saoedi’s. Argentinië verloor. Saoedi-Arabië dwong 10 infiltraties af vanuit Argentinië. Laatstgenoemde maakte in 13 minuten tijd drie buitenspeltreffers.

Saoedische supporters ruziën over Messi. De Saoedische fans juichten “Waar is Messi?” tijdens hun overwinningsvieringen. De FIFA noemde het een van de grootste verrassingen van het WK.

4. Japan-Duitsland (2-1)

Japan Nooit een WK-favoriet. De beroemde blauwe samoerai doet zijn best voor het mooie spel. Hun nooit-zeg-die-mentaliteit is geweldig.

READ  De Filmcommissie organiseert een filmbijeenkomst voor kinderen

Japan toonde vasthoudendheid in hun openingswedstrijd van het WK 2022 tegen de kampioen van 2014, Duitsland op 23 november.

De Japanners stonden tegenover Manuel Neuer, Thomas Muller, Jamal Musiala, Mario Gotze en Ilkay Gundogan in het Khalifa International Stadium in Al Rayyan. Net als de wedstrijd tussen Saoedi-Arabië en Argentinië kregen de Japanners in de 33e minuut een strafschop waardoor ze achter de Duitsers kwamen te staan.

Japans doorzettingsvermogen zegevierde. Tweede helft wisselspelers Ritsu Dan en Takuma Asano veranderden het spel.

Uiteindelijk scoorde Dōan een rebound in de 75e minuut.In de 83e minuut versloeg Asano de Duitse verdediging aan de rechterkant en scoorde tegen Neuer. Duitsland, dat de openingswedstrijd van het toernooi verloor van Japan, herstelde zich nooit meer.

Japan verheugde zich toen de Tokyoieten in de drukke straten dansten. Sinds 1978 heeft Duitsland geen WK-wedstrijd verloren na een voorsprong tijdens de rust. Duitsland verloor zijn eerste WK-wedstrijd na een voorsprong in de rust sinds 1994.

3. Japan-Spanje (2-1)

In de FIFA Wereldbeker 2022 hebben de Japanners twee wereldkampioenen verslagen. Wereld nr. 7 Spanjekampioen van 2010, verloor deze keer.

Japan kwam op 1 december na verlies van Costa Rica in het Ahmed Bin Ali Stadium in Al-Rayyan. Spanje versloeg Costa Rica met 7-0 na een gelijkspel met Duitsland. Spanje haalde Japan in vanwege zijn algemene prestaties.

Duitsland stond tegenover Costa Rica terwijl Japan tegenover Spanje stond. Om zich te kwalificeren voor de knock-outfase had Duitsland Japan nodig om te verliezen van Spanje of gelijk te spelen.

Een doelpunt van Álvaro Morata in de 11e minuut zette Spanje op voorsprong op Japan. De Japanse vastberadenheid was meedogenloos. Ritsu Dan, die gelijk maakte tegen Duitsland, kwam na rust als invaller en scoorde in de 48e minuut. Japan kwam drie minuten later op voorsprong toen middenvelder Ao Tanaka scoorde en Duitsland uitschakelde.

Bovendien was Japan, na twee wedstrijden in Groep E te hebben gewonnen, het enige team dat doorging naar de Ronde van 16. Natuurlijk deden de Japanse fans op straat mee. Na de historische overwinning geloofden velen dat Japan het WK zou kunnen winnen.

De Duitsers versloegen Costa Rica met 4-2. Ze kwamen voor de tweede keer niet uit de groepsfase van een FIFA Wereldbeker.

2. Kroatië vs Brazilië (1-1, 4-2 na strafschoppen)

Na een 1-1 gelijkspel in 120 minuten, Toernooifavoriet Kroatië versloeg Brazilië met 4-2 na strafschoppen Om vrijdag de halve finales van het WK te bereiken.

Na Japan opnieuw te hebben verslagen na strafschoppen in de laatste 16, zullen de tweedeprijswinnaars van 2018 het opnemen tegen Nederland of Argentinië, die als volgende spelen. Neymars doelpunt in de verlenging voor de vijfvoudig wereldkampioen leek de overwinning op een spannende avond te bezegelen. In het Education City Stadium in Doha brak de gelijkmaker van de Kroatische invaller Bruno Petkovic met zijn linkervoet drie minuten na de verlenging de harten van de Brazilianen.

READ  Hoe de USWNT zich moet opstellen in de rematch van de WK-finale van 2019 tegen Nederland

Marquinhos en Rodrigo misten strafschoppenMaar de Kroaten hielden hun hoofd koel. Kroatië begon goed en hield de vroege zetten van Brazilië tegen. De aanval van Brazilië bleef beperkt tot een zwak schot van Vinicius Jr. door een trage Neymar en een resolute achterhoede. Kroatië zag er scherper uit, maakte betere passes en had tegen het einde van de eerste helft meer balbezit.

De Brazilianen, die voor het laatst een Europese tegenstander versloegen in de knock-outfase in hun eindoverwinning op Duitsland in 2002, hebben moeite gehad om ruimte te creëren. De vrije trap van Neymar werd vlak voor het einde van de eerste helft gered door de Kroatische doelman Dominik Levakovic. Maar Josko Guardiol scoorde drie minuten in de tweede helft bijna zijn eigen doelpunt.

In de 55e minuut stuurde Richarlison Neymar naar binnen, maar Levakovic redde zijn schot van dichtbij. Enkele seconden later vernietigde de VAR de handbalclaim van Josip Juranovic, en de Brazilianen, die vier van hun laatste vijf WK-kwartfinales hadden verloren van Europese teams, begonnen goed aan de tweede helft en kwamen in de 66e minuut weer dichtbij toen Levakovic Lucas Paqueta blokkeerde. .

De Kroatische doelman stopte Neymar in de 76e minuut en maakte toen zeven reddingen, meer dan Alisson in de hele competitie (vijf). Vijf minuten later redde Levakovic nog een schot van Paqueta, ging de wedstrijd in verlenging en maakte Brazilië-coach Tite zich zorgen.

In de blessuretijd van de eerste helft lanceerde een flauwe Neymar een aanval buiten het strafschopgebied, speelde twee keer op rij om een ​​overwerkte Kroatische verdediging te slim af te zijn, waarna de doelman het record van Brazilië, de grote Pele, van 77 internationale doelpunten evenaarde. . De gelijkmaker van Petković dwong penalty’s af en de Kroaten wonnen nadat Levaković Rodrigo’s penalty redde en Marquinhos de paal raakte.

1. Nederland vs Argentinië (2-2, 3-4 na strafschoppen)

Lionel Messi Hij begon de wedstrijd met weer een voetbalclinic. De Argentijnse ster eindigde met een bloedende bovenlip, vloekende tegenstanders en de scheidsrechter. Een van de grootste spelers van het spel, die nog steeds probeert het WK te winnen, heeft ook doelpunten gemaakt.

Argentinië Ze stonden met 2-0 voor, kregen 11 minuten na blessuretijd in de tweede helft een gelijkmaker tegen en wonnen de penalty shootout met 4-3 in het Lusail Stadium. Argentinië ging door naar de halve finale tegen Kroatië, dat eerder op de dag Brazilië versloeg, nadat Messi de penalty had omgezet en Emiliano Martinez twee reddingen had gemaakt.

READ  India neemt het op tegen Nederland in halve finale terwijl de geschiedenis lonkt - Sports News, Firstpost

Messi rende naar de doelman, die in elkaar zakte aan de zijkant van het doel nadat Lautaro Martínez de winnende penalty scoorde. “We hebben moeten lijden”, zei Messi, “maar we zijn er doorheen gekomen.”

Messi speelde uitzonderlijk goed in een furieuze wedstrijd met 17 gele kaarten – een WK-record – waarvan er twee naar toe gingen Holland Verdediger Denzel Dumfries, die na de wedstrijd van het veld werd gestuurd. Messi en zijn teamgenoten dansten en sprongen 20 minuten lang voor de met sjaals zwaaiende Argentijnse fans.

Argentinië heeft sinds 1990 slechts twee keer de halve finale bereikt. In 2014 verloor Messi de finale van Duitsland en het ziet ernaar uit dat hij dat opnieuw zal doen in een toernooi dat zijn echte hoogtepunt is geworden.

Ten slotte droegen Messi’s vaardigheid en visie bij aan de openingstreffer van Nahuel Molina in de 35e minuut.Hij krulde vrij op het middenveld en racete naar voren, waardoor de Nederlandse verdediger Nathan Ake uit zijn evenwicht werd gebracht en Molina een onverwachte omgekeerde pass gaf om zijn eerste internationale doelpunt te scoren. Nadat Marcos Acuna in de 73e minuut door Dumfries was gestruikeld, was de strafschop zijn vierde in het toernooi en leverde hem 10 WK-doelpunten op, gelijk aan Gabriel Batistuta voor Argentinië. Messi heeft 94 internationale doelpunten.

Met een 2-0 achterstand verving de Nederlandse coach Louis van Gaal Pfjerst en Luuk de Jong. Het spel veranderde plotseling.

Weghorst scoorde het laatste doelpunt van de knock-outronde van het WK in de tweede helft, vijf minuten nadat hij in de 78e minuut een voorzet vanaf de rechtervleugel binnenkopte.Teun Koopmeiners deed alsof hij vanaf de rand van het strafschopgebied schoot, maar Weghorst leerde hem briljante vrije trap-techniek bij Besiktas. Weghorst nam een ​​bal, veegde zijn marker weg, rondde af met een verlenging en was de Argentijnse verdediging te slim af.

Ook was Enzo Fernandez de enige Argentijnse speler die strafschoppen miste nadat hij in de verlenging de paal raakte. Martinez danste na het redden van schoten van Van Dijk en Steven Bergwijs. Het verlies maakte een einde aan het 71-jarige bewind van Van Gaal als bondscoach van Nederland. Op het WK 2014 verloor het van Argentinië in de halve finale met een strafschoppenoverwinning op Nederland.

Volg voor meer updates Paard nu op mij FacebookEn de TwitterenEn de Instagram En word lid van onze community op kabel.