Studio Heatherwick en Barcode bouwen het eerste hoogbouw burgercentrum in net zero in Nederland

net zero ‘open’ door Heatherwick Studio en Barcode Architects

Oopen is het winnende voorstel van Heatherwick Studio En Barcode-ingenieurs voor nieuw netto nul Burgergebouw op het centrale plein van het Jaarbeursplein Utrecht. In samenwerking met Edge koos het ontwerpteam voor een rond silhouet gegroepeerd door een reeks cilinders die afsteken tegen de traditioneel hoekige gebouwen op de achtergrond. Deze juxtapositie probeert de aanwezigheid van het gebouw te definiëren en een nieuwe culturele bestemming in de stad te creëren. Het doel van het project is om een ​​nieuw centrum voor cultuur, zaken en vrije tijd te creëren, waar verschillende binnen- en buitenactiviteiten worden georganiseerd en waar mensen van alle leeftijden welkom zijn. De ronde vorm loopt taps toe naar boven en vormt een reeks weelderige terrassen die de Utrechtse visie op een gezond stedelijk leven benadrukken. Het project streeft naar een CO2-neutrale status en het eerste emissievrije hoogbouwgebouw voor gemengd gebruik in Nederland. De start van de bouw is gepland in 2025, met voltooiing in 2028.

Dit pand aan het Jaarbeursplein is het resultaat van een bijzondere samenwerking met de vooruitstrevende gemeente Utrecht. Hun leiderschapsteam daagde ons uit om een ​​speciale plek te creëren die de dringende behoefte weerspiegelt aan gezondere steden die mensen weer samenbrengen. Het resultaat is niet zomaar een ontwerp voor een kantoorgebouw. Het is een geweldige kans om het plein te activeren en een nieuwe en geweldige openbare ruimte te creëren voor deze historische stad,” Thomas Heatherwick co.


Alle foto’s door Pixel Flakes © Heatherwick Studio

READ  Arsenal eindigde Liverpool in een slam dunk voor hun titelkans in de Premier League

oopen promoot een duurzamere stedelijke levensstijl

De afgeronde vorm van Oopen verbetert de toegankelijkheid en biedt ingangen aan alle kanten. Uitgestrekte aangelegde terrassen doen de grens tussen binnen en buiten vervagen, terwijl royale beglazing uitzicht biedt over de skyline van Utrecht. Het interieur biedt onderdak aan diverse faciliteiten en diensten die verkenning en interactie bevorderen, van ruimtes voor sport- en culturele evenementen en startup-kantoren tot pop-upcafés en restaurants. Het overdekte stedelijke sportterrein en skatepark dat zich uitstrekt over het openbare plein, bevordert actief amusement, terwijl de ruime openbare hal culturele evenementen en tentoonstellingen organiseert. De fietsenstalling en het mobiliteitscentrum beslaan een hele verdieping en vormen een fysieke verbinding voor iedereen die het nabijgelegen drukste treinstation van Nederland passeert. Heatherwick Studio-schema (zie meer hier) en Barcode Architects (zie meer hier), in nauwe samenwerking met Edge (meer hier), wil de geest van Utrecht vastleggen en levendigheid en warmte op het plein brengen.

Bij Oopen staan ​​de mensen centraal. Het is levendig en heeft tot doel mensen uit verschillende culturen, generaties en gemeenschappen samen te brengen om de ware diversiteit van Utrecht te weerspiegelen. Ontwerp als een systeem van verschillende onderdelen en programma’s, tandwielen die intrinsiek samenwerken, waarvan het resultaat onvoorspelbaar is maar altijd meer dan de som der delen, toegevoegd Caro van de Ven, Barcode Architecten.

Studio Heatherwick en Barcode bouwen het eerste hoogbouw burgercentrum in net zero in Nederland

Project informatie:

naam: Open

architecten: Heatherwick Studio | @medewerkerEn Barcode-ingenieurs | streepjescode_architecten

Vastgoed ontwikkelaar: rand | randtechnologieën

plaats: Utrecht, Nederland

Geschatte datum van voltooiing: 2028

Perceptie: Pixelflex © Heatherwick Studio

Christina Petredo Ik ontwerp een giek

READ  Cricket: Nederland vs Engeland derde scorekaart

7 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *