Sportenslips – Taipei Times

Basketbal

Embiid schenkt winsten

Het team maakte zaterdag bekend dat de Kameroense superster Joel Embiid van de Philadelphia 76ers hun winst van de NBA All-Star-wedstrijd van gisteren zal presenteren aan daklozenopvangcentra. Embiid, een viervoudig NBA All-Star 27-jarige, zette dinsdag volgende week geld opzij – minstens US $ 100.000 – voor Philadelphia-groepen, waaronder Project HOME, Youth Service Inc en Sunday Breakfast Mission. “Veel mensen hebben zulke moeilijke tijden doorgemaakt tijdens de epidemie”, zei Embiid. “Ik vond het belangrijk om meer steun te bieden aan individuen en gezinnen die worstelen met dakloosheid en voedselonzekerheid … Ik ben consequent dankbaar voor alle steun die Philadelphia en mijn fans mij hebben gegeven, niet alleen voor all-stars, maar ook voor al mijn jaren in de competitie. Mogelijk. “

Sproeien

Jacobs wint de 60 m in Toru

De Italiaan Lamont Marcel Jacobs bestormde vandaag, zaterdag, in Toru ون, Polen de gouden medaille op de 60 meter herenkoers op de Europese indoorkampioenschappen. Jacobs, geboren in de VS maar wiens Italiaanse moeder is opgegroeid in Italië, scoorde maar liefst 6,47 seconden. De 26-jarige, die de halve finales van de 100-meter race bereikte tijdens de Futsal Wereldkampioenschappen 2019 in Doha, zette de brander aan en liet de overgebleven acht spelers achter zijn schaduw aanjagen. De Spanjaard Oscar Houselos won in 46,22 seconden de gouden medaille op de 400 meter bij de mannen en versloeg Glasgow twee jaar geleden. Nederland won de gouden medaille op de 400 meter bij de vrouwen, met Fimk Ball thuis in 50,63 seconden naar een overweldigende overwinning voor Justina Sweety Erstik in 51,41 seconden.

READ  Wanneer komt seizoen 5 van Better Call Saul uit op Netflix?

Wielersport

Van der Boyle wint de enkelspanrace

Matteo van der Paul won zaterdag de klassieke eendaagse wielerwedstrijd voor heren op Strade Bianche en eindigde solo op Piazza del Campo in Siena om een ​​Nederlandse dubbel te voltooien nadat Chantal van den Broek-Blaak de dameswedstrijd had gewonnen. Alpecin-Fenix ​​leidde een klim van 740 meter over de Via Santa Caterina en kwam vijf seconden voor op de Franse wereldkampioen op de weg Julien Alavelipe, terwijl de Colombiaan Igan Bernal 20 seconden achterliep op de derde plaats. “Dit is een iconische race en ik wilde hem echt winnen”, zei Van der Boyle, die de eerste Nederlander werd die won na 184 kilometer lang 4 uur en 40 minuten 29 seconden af ​​te leggen op de beroemde White Dirt Tours rond Siena.

Hockey

Wilson is voor zeven verboden

De Canadese National Hockey League sloeg zaterdag Tom Wilson, die zeven wedstrijden stopte, nadat de spits van Washington Capital het hoofd raakte van Boston Bruins-verdediger Brandon Carlo. De 24-jarige Amerikaan beschuldigde Wilson en sloeg zijn hoofd in de laatste panelen tijdens een NHL-wedstrijd op vrijdagavond in Washington. De nietsvermoedende Carlo probeerde de schijf af te spelen en zag Wilson niet aankomen. Carlo hief zijn handen naar zijn hoofd en viel na de slag op het ijs. Aan het einde stond hij op, werd bijgestaan ​​in de kleedkamer en per ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving van Washington gebracht, waar hij werd behandeld en ontslagen. Wilson kreeg van geen van de scheidsrechters op het ijs een strafschop voor spel. Later daagde Jared Tenordy van Boston Wilson hem uit tot een gevecht.

READ  Hilaria Baldwin claims to have loved Zara before she was in this country

Reacties worden gemodereerd. Houd opmerkingen bij die betrekking hebben op het artikel. Aantekeningen met obscene of obscene taal of persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook of promotie en gebruikersverbod zullen worden verwijderd. De uiteindelijke beslissing is ter discretie van de Taipei Times.