Spanje en Italië sloten zich in de kwartfinales aan bij Nederland en Duitsland

Spanje en Italië voegden zich bij teamgenoten Nederland en Duitsland in de kwartfinales van het U-21 Europees Kampioenschap.

De vier partijen pakten dinsdag de vereiste resultaten in de laatste ronde van wedstrijden in Groep A en B om door te gaan naar de knock-outrondes later dit jaar.

Duitsland werd in een van de eerste wedstrijden helemaal naar Roemenië geduwd, een doelpuntloos gelijkspel in Boedapest genoeg om de tweede plaats op doelsaldo van 2019 ten koste van Roemenië uit te schakelen.

Roemenië, nu ongeslagen in hun laatste zeven groepswedstrijden, viel in de eerste helft via Alexandru Matan op de paal en schoot een schot over de doellijn.

Maar één punt was de juiste score op het einde, want Amos Bieber werd in de tweede helft uit het doelframe geslagen en Lucas Nmica miste een strafschop.

Nederland had minder moeite om het gastheer van het toernooi Hongarije te overwinnen door de 6-1-winnaar in de MOL Arena Sosto in te halen om Duitsland in te halen in Groep A dankzij hun onderlinge record.

Danny de Witt opende drie minuten voor tijd de score en Cody Gakpo, die de goal maakte, maakte in de tweede helft twee van de vijf doelpunten van Nederland.

Myron Boadu scoorde ook een strafschop voor Nederland, voordat Sven Putman en invaller Brian Broby laat tussenbeide kwamen, waardoor de speciale strafschop van Pendeguez Paula meer dan alleen een troost was.

Titelverdediger Spanje scoorde tweemaal in de tweede helft dankzij Danny Gomez in hun 2-0 overwinning op Tsjechië, waarvoor een overwinning bij Celje nodig was om hun deelname aan het toernooi levend te houden.

READ  In het voetbal zijn er drie spelers opgeroepen voor het Amerikaanse nationale onder-20 teamkamp

De Levante-aanvaller werd na 65 minuten spelen ingebracht en het duurde niet lang voordat hij deed wat zijn teamgenoten niet konden verslaan van de koppige Tsjechische kant na te zijn gespeeld door Under Parnitxia.

Gomez schoot na negen minuten een schot in de tweede en dat bleek voldoende om de eerste plaats in Poule Twee te pakken, ondanks de 4-0 overwinning van Italië in hun ontmoeting met Slovenië in Legodsky Stadium.

Italië, de vijfvoudig winnaar, pakte twee doelpunten binnen 19 minuten met de laatste hand aan Giulio Maggiore en Giacomo Raspadore, die Patrick Cutrone zes minuten later vanaf de penaltystip toevoegde.

Cutrone miste een tweede strafschop vlak voor de eerste helft, hoewel dat uiteindelijk niet uitmaakte omdat hij vijf minuten in de tweede helft een geweldige tweede had.

Het enige minpunt voor Italië was het ontslag van invaller Ricardo Marchesa, die te laat was nadat hij twee gele kaarten had gekregen, de tweede keer dat de centrale verdediger van het toernooi werd gestuurd in het toernooi van dit jaar.

Spanje, Italië, Duitsland en Nederland zullen hun tegenstanders woensdag ontdekken in de kwartfinales, wanneer de laatste ronde van groepswedstrijden plaatsvindt, met de knock-outfase die eind mei begint.