Sepp van den Berg over Liverpool, het uitlenen van Preston en een nieuwe positie

Vanavond wacht Sepp van den Berg in Deepdale een bijzondere ervaring.

De verdediger van Liverpool, die momenteel voor de tweede keer verhuurd wordt aan Championship-kant Preston North End, zal het opnemen tegen zijn moederteam wanneer de twee teams elkaar ontmoeten in de vierde ronde van de Carabao Cup.

Van den Berg en Preston hebben toestemming gekregen van de Reds om de verdediger bij de wedstrijd te betrekken, en Jurgen Klopp en zijn staf willen graag van de gelegenheid gebruik maken.

De speler zelf deelt dat gevoel en Van den Berg is vastbesloten om Liverpool de vruchten te laten zien van zijn harde werk dat hij tot 2021 heeft uitgeleend, in wat hij toegaf dat het een “vreemde” avond zal worden.

“Ik ben sowieso een man die veel over alles nadenkt, dus als je erover nadenkt, vooral ik, wordt het raar”, vertelde de 19-jarige aan Liverpoolfc.com in een recent interview.

“Maar het is een geweldige wedstrijd. We spelen thuis en voor de fans. Misschien is het gewoon een kwestie van het als een normale wedstrijd te beschouwen, een grote wedstrijd en alles op te geven. Als ik dan de gezichten van iedereen zie, gaat het om weer raar te zijn, maar gewoon een heel goede ervaring, denk ik.

“Ik dacht eerder [the draw], omdat ik de teams zag die wonnen en ik ook enkele van de grote namen zag, dacht ik: ‘Het is onmogelijk dat we Liverpool krijgen!’

“Maar om eerlijk te zijn, iedereen hier komt tot leven – we zijn blij en we kijken er naar uit. Het is natuurlijk een grote wedstrijd voor ons, Liverpool tegen Preston.

READ  Dumfries, de nieuwe ster van Euro 2020, voelt dat er ruimte is voor verbetering

“Het is dichtbij, dus ik kijk er naar uit, ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en iedereen te laten zien wat ik vorig jaar heb geleerd.”

Van den Berg kwam in februari voor het eerst in contact met Preston.

Hij kwam tot 16 optredens in het toernooi en keerde daarna terug naar de club toen in juni een tweede huurperiode – voor 2021-22 – werd overeengekomen.

De Nederlands jeugdinternational speelde dit seizoen tot nu toe 17 wedstrijden en scoorde twee doelpunten vanuit een meer gevorderde rol als rechtsback.

“Het is heel goed om te spelen”, zei Van den Berg. “De rechtsback wordt moeilijk, ik heb dit seizoen en vorig seizoen veel aan de rechterkant gerend.

“Maar het was goed om verschillende soorten verdedigende acties te spelen, meer één tegen één, meer aanvallend en ook het veld opgaan, voorzetten krijgen. Het was goed. Het is anders dan ik gewend ben, maar ik speel en het was goed.”

Van den Berg arriveerde in de zomer van 2019 in Merseyside van PEC Zwolle en kwam tot vier optredens voor Klopp’s kant.

Hij vond natuurlijk een natuurlijk model in de Reds-kleedkamer van landgenoot Virgil van Dijk – aanvoerder van zijn land en winnaar van de Engelse Premier League en Champions League met Liverpool.

“Ik kijk echt naar hem in training en training met hem. Ik herinner me het eerste seizoen dat ik binnenkwam, voor COVID ging ik natuurlijk altijd naar wedstrijden en zat achter de bank en ging naar de kleedkamer en zo”, zei Van den Berg. Wat hij leerde van Van Dyck.

READ  Kane en Neville schopten de kansen van Nederland op het EK

“Alleen al zien hoe iedereen zich klaarmaakt en hem dan wedstrijden zien spelen en hem zien spelen, maakt het zo gemakkelijk. Het is echt een enorme impact voor een speler op zo’n jonge leeftijd om voor mij de beste centrale verdediger ter wereld te zien doen wat hij doet.” doet.

“Je kunt alleen van haar leren, dus het was heel fijn om gewoon bij hem in de buurt te zijn en hem te zien trainen en spelen.”

Van den Berg krijgt nu een zeer nuttige opleiding over de vereisten voor de mannenwedstrijd in het toernooi, een onderdeel dat hij omschrijft als “zeer zwaar, fysiek, snel, van begin tot eind”.

Hij hoopt niet alleen volgend jaar terug te keren naar Liverpool en is een speler wiens prestaties veel zijn verbeterd dankzij zijn ervaringen in de tweede klasse van Engeland, maar hij heeft Preston misschien ook geholpen om de play-offs te bereiken.

“Ik wil gewoon echt elke wedstrijd spelen”, zei hij. “Natuurlijk ben ik nog jong, dus ik heb gehoord hoeveel tijd ik elke dag moet spelen. Ik wil gewoon elke wedstrijd spelen en het goed doen.”

“Ik heb het voor het seizoen gezegd, ik voel voor het team dat we hebben, de play-offs zijn iets moois om naar uit te kijken; ik heb het gevoel dat we als team zo dicht mogelijk bij elkaar moeten zijn of zelfs de play-offs moeten doen.

“Voor mij wordt hij hier alleen maar beter en hopelijk kom ik in de zomer terug naar Liverpool, laat ik ze zien wat ik heb en hopelijk krijg ik een plaats in het team.”

READ  Duitsland verbiedt de verkoop van games met gestolen dozen aan het paleis - Game World Observer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *