Ronald Koeman verdedigt Nederland: “Mensen denken dat wij het hart niet hebben… dat hebben de spelers laten zien.”

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman verdedigde zijn ploeg zaterdag na de overwinning op Turkije in de kwartfinales van het EK en zei: “Mensen denken dat we die spirit niet hebben… maar de spelers lieten het zien.”

Hoewel Nederland op een achterstand kwam na een doelpunt van Samit Akaydin, won Nederland met 2-1 dankzij een vrije trap van Stefan de Vrij en een eigen doelpunt van Mert Moldaur. Bart Verbruggen blokte in de slotfase van de wedstrijd nog een prachtig schot van Semih Kiliksoy.

Woensdag staan ​​ze in de halve finales in Dortmund tegenover Engeland. Toen hem werd gevraagd naar zijn trots op deze prestatie, concentreerde Koeman zich op het begrijpen van de motivaties van zijn spelers.

“Ik denk dat dit toernooi een speciale gebeurtenis is voor het hele land”, antwoordde hij. “We zijn een klein land en staan ​​in de halve finales met Engeland, Frankrijk en Spanje. We zijn erg trots dat we woensdag mogen spelen.

Ga dieper

Nederland 2 Türkiye 1 – De beknoptheid: de invloed van Weghorst, de genialiteit van Guler en de moed van de Nederlandse comeback

“De wedstrijd van vanavond was erg emotioneel en we hadden veel hart, en soms krijgen we daarvoor kritiek. (Mensen zeggen) dat we dat hart niet hebben vergeleken met andere landen. Dat hebben de spelers in de tweede helft laten zien in de laatste vijf minuten. Misschien heb je dat in zekere zin gezien.’ ‘Beter op tv dan wat ik vanaf de bank zag. We moesten lijden.’

Door het doelpunt van De Vrij kwam Nederland met nog twintig minuten te gaan weer in de wedstrijd. Na de wedstrijd werd de verdediger van Inter Milan gevraagd naar zijn mening over de confrontatie met Engeland in de volgende wedstrijd, aangezien beide partijen te lijden hadden onder het onvermogen om gedurende het toernooi soepel te spelen.

READ  Meerdere doden en gewonden als vrachtwagen in aanrijding komt met barbecuefeest in Nederland, en meer van het laatste nieuws vind je hier

“Het betekent veel voor ons als team”, antwoordde hij. Allereerst is het bereiken van de halve finales geweldig voor ons, maar het is nog niet voorbij. Vanaf morgen beginnen we met de voorbereidingen voor deze zeer belangrijke wedstrijd.

“Ik denk dat Engeland een geweldig team heeft, ze hebben veel kwaliteit, maar wij ook. Nederland tegen Engeland zal een hele goede wedstrijd zijn en in de halve finale van het EK zal het een geweldige wedstrijd zijn.”