River Hawks wint met 1-0 in de verlenging van de Verenigde Naties op Senior Day

Lowell, Mass. ​ leerling De erfenis van Gans (Till, Nederland) vond de achterkant van de kooi in de 65e minuut om het hockeyteam van UMass Lowell (6-4, 4-3 AE) aan te drijven naar een 1-0 verlenging van de Oost-Amerikaanse concurrenten New Hampshire (4-6 , 1-5 AE) Op de dag van afstuderen.

“Zoals gewoonlijk is deze conferentie erg competitief, dus we verwachtten dat de Verenigde Naties vandaag hun best zouden doen en dat deden ze ook”, aldus de coach. Shannon LeBlanc​ “Ik dacht dat het een gelijkspel was, aangezien we de meeste controle kregen in het vierde kwartaal. Het was duidelijk dat we die tijd niet konden afmaken, maar dat momentum in de verlenging konden verdragen.”

Vier van de laatste vijf verlengingswedstrijden van River Hawks zijn nu afgelopen en UMass Lowell neemt drie van die vier beslissingen.

De wedstrijdwinnaar kwam minder dan vijf minuten in zijn eerste verlengingsperiode toen hij tweedejaars was Paarse Rosima (Rotterdam, Nederland) Dribbel in de cirkel en trek de Wildcats-keeper uit de kooi, waardoor de Gans een losse bal met een achterste chip in het net kunnen afmaken.

Gans leidt dit seizoen nu de River Hawks met drie doelpunten. Junior doelman Eleonor Bochorst (Bilthoven, Nederland) scoorde drie saves op weg naar de vierde afsluiting dit seizoen, wat goed is voor een nieuw Divisierecord in Divisie 1.

UMass Lowell had in de eerste helft slechts drie game shots op doel, die allemaal afkomstig waren van de stick van een tweedejaars. Kate Miller (Sherry Hill, NJ). Ze was bijna in het eerste kwartaal om het team naar het scorebord te brengen en brak de verdediging af om een ​​wijd open poging te winnen, maar de goede trap die Jimma Woods van het VN-team redde, hield de score zonder doelpunten.

READ  Wereldbeker 2022: vijf geweldige nationale teams lopen het risico het WK 2022 te verliezen

Na afloop van de eerste helft pakten de River Hawks ’s middags snel de eerste bocht, maar ook de poging van Deavort werd gestaakt.

De Wildcats domineerden het derde kwartaal, versloegen hun gastheren met 7-2 en profiteerden met 3-1 op de hoeken, maar de verdediging van UMass Lowell hield stand.

River Hawks keerde daarna terug met een schot op de vierde plaats, met een 6-0 voorsprong op schoten. En hoewel het team de wedstrijd op dat moment in de lijst niet kon afmaken, bouwde UMass Lowell het momentum op dat nodig was om in verlenging door te breken.

De River Hawks sluiten het reguliere seizoen aanstaande vrijdag 16 april af als ze om 13.00 uur Stanford hosten.