Ramsey scoorde voor Nice en verzekerde zich van een gelijkspel tegen Toulouse

Oponthoud

Toulouse (Frankrijk) – De international van Wales, Aaron Ramsey, kwam van de bank om de gelijkmaker voor Nice te scoren in een 1-1 gelijkspel met Ligue 1 gepromoveerd Toulouse op zondag.

Ramsey werd deze zomer gratis getransfereerd van Juventus en verving Calvin Stings in de 76e minuut en maakte onmiddellijk indruk op zijn nieuwe club door op een pass van Bilal Brahimi te springen en voor het eerst te scoren in de 78e minuut.

Volgens de officiële Ligue 1-website is Ramsey de eerste speler uit Wales die in de Ligue 1 speelt sinds Brinley Griffith in 1959.

In zijn Ligue 1-debuut opende Thijs Dallinga de score door op 20-jarige leeftijd een voorzet van Toulouse-aanvoerder Branko van den Bomen te passeren.

Toulouse tekende Dallinga deze zomer voor een bedrag van € 2,5 miljoen ($ 2,55). Vorig seizoen maakte de Nederlandse spits 36 doelpunten om tweedeklasser Excelsior Rotterdam aan promotie te helpen.

Ook Dalinga overwon de buitenspelval om in de 18e minuut naar het doel te gaan, maar zijn poging werd op de paal geschoten door Nice-doelman Marcin Bulka.

Stengs was het enige lichtpuntje voor Nice in de eerste helft. De Nederlandse buitenspeler schudde in de 32e minuut aan de lat en maakte een voorzet van Amin Guiri, wiens tamme kopbal in de 36e minuut geen probleem opleverde voor doelman Maxime Dube.

Toulouse begon in de tweede helft moe te worden toen Dob-Gheffen Thuram in de 61e minuut ontkende.

De openingsronde eindigt later op zondag met Marseille tegen Reims, Rennes tegen Lorient, Lens tegen Brest, Lille tegen Auxerre, Montpellier tegen Troyes en Angers tegen Nantes.

READ  Schotland vs Nederland - opwarmwedstrijd - preview en voorspelling | ICC Wereldbeker Heren 2022