Portland Thorns viel op Megan Rapinoe’s concurrent OL Reign en eindigde met een ongeslagen streak die zich uitstrekte tot afgelopen zomer.

Na het winnen van de NWSL Challenge Cup 2021, gingen de Portland Thorns de wedstrijd van zondag in Providence Park ongeslagen sinds vorige zomer in. Maar concurrent OL Reign herinnerde er vrolijk aan dat de Thorns helemaal niet onoverwinnelijk zijn en hun eerste nederlaag in 11 wedstrijden veroorzaakten.

De actie kwam snel en hectisch in een 2-1 nederlaag voor Thorns op zondag, maar aanvankelijk leek Thorns op weg naar een nieuwe overwinning na slechts in de vierde minuut te hebben gescoord.

Crystal Dunn sloeg een lange voorzet in het strafschopgebied en dwong Reign-doelman Karen Bardsley om naar buiten te gaan en weg te slaan. De stoot zweefde richting Christine Sinclair, keurig gecentreerd buiten de zestien, die hem zachtjes richting doel schoot en Bardsley afvuurde voor een schitterende finish.

Maar het tijdperk kwam na zes minuten terug. Megan Rapinoe kwam ongeveer 25 meter van het doel in een rij en schoot een vrije trap over de verdedigingsmuur van de doornen, die terugkaatste naar de eerste paal. Thorns-doelman AD Franch wees met de vinger naar hem, maar de bal viel eraf toen hij het doel bereikte, waardoor een beschamende rebound van Franch’s hand in het doel ontstond.

Rapinoe ging naar de supportersafdeling van Rose City om het te vieren, wat volgens haar opzettelijk was.

“Het is duidelijk dat Thorns-fans geen introductie nodig hebben, ze zijn geweldig.” Rapinoe zei met een sarcastische glimlach: “Ze hebben één groot probleem, en ze houden van me, dus het is moeilijk voor ze om tegen me te juichen.” geregistreerd, ik moest terugkomen en echt over mij praten. Ze wisten niet wat ze moesten doen, en toen stak iemand me uiteindelijk twee grote middelvingers op en zei: “Dit is waar ik het over heb.” Dit is het soort competitie dat we willen. “

Het doelpunt was Rapinoe’s nummer één doelpunt in NWSL in 1047 dagen. Je speelde niet in het NWSL-seizoen dat vorig jaar epidemiologisch veranderde, en daarvoor tijdverspilling door WK 2019 en blessures.

READ  Nederland en Saoedi-Arabië dwingen de dienstverlener te stoppen met het verlenen van diensten aan hun illegale goksites

“Ik heb de laatste tijd niet veel plezier kunnen beleven aan voetbal”, zei Rapinoe, de voormalige piloot van Portland. “Ik had zeurende blessures en dit en dat – niet de minuten die ik wil. Om in zo’n groot spel als deze te kunnen spelen en te scoren, heb ik vandaag veel plezier gehad. Ik heb hier altijd veel plezier met spelen.”

The Reign vond de wedstrijdwinnaar in de 15e minuut De bal viel eraf toen Thorns er niet in slaagde om hem weg te spelen, en Shirley Cruz vuurde een laag, eenmalig schot af dat in de eerste paal ging en Franch met een platte voet greep.

Ondanks het verlies was Thorns-coach Mark Parsons blij met de prestatie van zijn team.

“Als ik de zes of zeven seconden zou verwijderen waarin de bal in het net ging en de rest van de wedstrijd zou kijken, hoe zou je je dan voelen?” Zei Parsons. “Ik voel me positief omdat ik me goed voel over onze prestaties, wetende dat we op het laatste moment moeten verbeteren. Wedstrijden win je niet alleen door goed te spelen, maar het maakt deel uit van het proces.”

Als gevolg hiervan maakte Reign een einde aan een 10-game ongeslagen reeks van Thorns. Die ronde omvatte de 2021 NWSL Challenge Cup, die vorige maand begon en zich uitstrekt tot de start van de eenmalige NWSL Fall Series van vorig jaar, waar de Thorns ongeslagen waren.

Het laatste verlies van The Thorns kwam vóór zondag 22 juli tegen Houston Dash, het team dat de Challenge Cup van 2020 won. Voor de regeerperiode maakte hun overwinning een einde aan een winning streak van vier wedstrijden.

Cascadia’s rivaliteit tussen Thorns en Reign is de bekendste van NWSL. OL Reign werd opgericht als Seattle Reign, maar werd later verplaatst naar Tacoma, Washington en werd gekocht door de Franse clubeigenaar Olympique Lyonnais.

READ  Barb behandelt het bezoek van Meghan Markle en prins Harry ter gelegenheid van het jubileum

Ondanks alle goals in de eerste 15 minuten, ontbrak het de wedstrijd van zondag aan opwinding of opwinding, omdat Thorns in de tweede helft een groot aantal kansen vond om gelijk te spelen. Uiteindelijk versloeg Thorns Reign 21-11, met 16 van die schoten uit de doos en negen schoten op doel.

Parsons zei dat hij zich geen zorgen maakte over het niet hebben van de laatste hand – de vangst is dat de Thorns veel gevaarlijke scoringskansen creëerden.

“Het positieve is dat we geweldige prestaties hebben geleverd”, zei hij. “We betreden gebieden om geweldige prestaties te kunnen leveren. Crosshair spots waren goed, leveringstechniek en ik denk dat de bewegingen en timing om hoofden te benaderen erg goed waren.”

In de 48e minuut baande Sophia Smith zich een weg door de verdediging van Reign in het strafschopgebied en vuurde een gebogen bal af, maar Bardsley weerstond de duik en schoot hem weg.

Vier minuten later schoot Kristen Westphal een bal achter de verdedigingslinie van Wren en vond Morgan Weaver met veel ruimte, maar haar kopbal ging over het doel.

In de 58e minuut kopte Sinclair uit een lange hoekschop een kopbal. In de 85e minuut was het de beurt aan Simon Charlie om een ​​voorzet ruim te koppen.

“Ik denk dat je angstig wordt als je niet in die gebieden komt en je dit soort doorgangen niet creëert vanuit grote gebieden”, zei Parsons. ‘Als je dat niet kunt, is het tijd om je zorgen te maken.’

Thorns dacht dat ze er in de 76e minuut in geslaagd waren om gelijk te maken na een gewaagde kopbal en Lindsay Horan dook erin en vond het net, maar ze zwaaide buitenspel.

Parsons liet doorschemeren dat hij een probleem had met scheidsrechters in de wedstrijd, en vertelde verslaggevers meteen dat hij geen vragen over scheidsrechters zou beantwoorden, maar “reacties via de juiste kanalen” zou geven.

READ  Bekijk deze documentaire over Earth Day in Durham

The Thorns organiseerden opnieuw fans in Providence Park met een capaciteit van 15%, of ongeveer 3.800 fans, met de vereiste om gezichtsmaskers te dragen.

De wedstrijd van zondag was de eerste voor de Thorns sinds Parsons aankondigde dat ze aan het einde van het NWSL-seizoen zouden vertrekken om het Nederlands damesteam te gaan coachen. Sarina Wegmann, de huidige Nederlandse coach, stopt na de Olympische Spelen in Tokio.

Parsons haalde aan dat de epidemie die zijn familie weghield van dierbaren in zijn thuisland, Engeland, deels de aanleiding was voor de verhuizing. Maar de klus is ook een grote stap voorwaarts voor de Parsons, die bezig is aan zijn zesde seizoen aan het roer van Thorns. Nederland bereikte de WK-finale van 2019 en viel met 2-0 tegen de Verenigde Staten in Lyon, Frankrijk.

The Thorns wonnen de NWSL Challenge Cup 2021 al voor de start van de reguliere competitie. Eerder deze maand versloegen ze Gotham FC in de finale met penalty’s, de eerste penalty shootout voor Thorns in de geschiedenis van het team.

Parsons bracht zondag geen wijzigingen aan in hun ploeg, die vorige week de Chicago Red Stars versloeg in hun reguliere seizoensopener. Met twee goals van Smith, vorig jaar nr. 1, aan de leiding, versloegen de Thorns Chicago met een onevenwichtige 5-0 score.

Dan, op woensdag, reizen de Thorns naar Orlando, Florida, waar ze het opnemen tegen Pride en voormalig Thorn Alex Morgan. Parsons zei dat ze maandag rond 06.00 uur vertrekken voor die vlucht. Vervolgens gaan de Thorns naar de oostkust om zondag het op te nemen tegen NJ / NY Gotham FC.