Pompeo zegt dat hij nog nooit whisky heeft zien missen, hints op incompetentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dat hij “geen idee” had van de verblijfplaats van een fles whisky van $ 6.000 die hem blijkbaar door Japan was geschonken, wat erop duidt dat deze zou kunnen zijn verdwenen vanwege de “incompetentie” van de staat.

Deze opmerkingen komen nadat werd gemeld dat het ministerie van Buitenlandse Zaken was Onderzoek naar de verdwijning Een fles whisky van $ 5.800 die de regering van Japan in 2019 aan Pompeo heeft geschonken.

“Het geval van het missen van een grote fles whisky”, zei Pompeo tijdens een interview met Fox News. “Kijk, wat feiten. Ik heb geen idee. Ik neem aan dat het nooit ter sprake is gekomen. Het heeft me nooit geraakt. Ik heb geen idee hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken dit ding heeft verloren, hoewel ik tijdens mijn tijd een enorm tekort zag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken daar. Als het een cola light-zaak was geweest, zou ik het allemaal hebben afgemaakt. Ik had geen idee dat ze vermist waren, en dat er een onderzoek was dat ik hierover hoorde, is allemaal gewoon gekke praat… ik ben blij dat ze als ze wilde me de schreeuw geven en me helpen Yell te geven, ik ben blij om te proberen hen te helpen hem te vinden.”

“Het ministerie onderzoekt de zaak en heeft een lopend onderzoek”, schreef het ministerie van Buitenlandse Zaken in een openbare kennisgeving.

KLIK HIER VOOR FOX NEWS APP

Amerikaanse overheidsfunctionarissen mogen geen geschenken van meer dan $ 390 houden, hoewel ze de mogelijkheid hebben om het geschenk te accepteren en het aan het Nationaal Archief te schenken of het voor zichzelf te kopen.

READ  Een bende dieven bindt gijzelaars vast aan auto's in Braziliaanse stad

Het rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat het onderzoek naar de whiskyfles aanhaalt, vermeldde ook talrijke geschenken die tussen 2017-2019 aan Amerikaanse functionarissen werden gegeven, waarvan vele naar voormalig president Donald Trump en voormalig first lady Melania Trump. Al deze giften zijn geschonken aan het Nationaal Archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *