Pavard onthult zijn depressie tijdens lockdown terwijl Bayern-ster zegt dat hij hard terugkaatste

Louis van Gaal prees de discipline van Nederland in hun 1-0 overwinning op België in de Nations League zondag, ondanks het feit dat zijn team “zeer slecht” speelde.

De overwinning op Polen op donderdag betekende dat Oranje alleen een zware nederlaag tegen zijn buren in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam moest vermijden om de eerste plaats in Groep A4 te veroveren en door te gaan naar de Nations League-finale van volgend jaar.

Het resultaat van deze aard is er nooit gekomen, want Virgil van Dijk verdiende in de 73e minuut drie punten voor de thuisploeg – het zesde doelpunt voor de centrale verdediger van zijn land, en vier uit die kopbal uit een hoekschop.

Het resultaat breidde Orangi’s ongeslagen reeks uit tot 15 wedstrijden (11 overwinningen, vier gelijke spelen) sinds Van Gaal in augustus vorig jaar voor de derde keer werd herbenoemd, terwijl hij Van Gaal ook zag opschuiven naar Dick Advocaat als coach met de meeste overwinningen. Nederland (37).

“We verloren de bal veel en in simpele situaties”, zegt hij tegen de NOS. “Net als tegen Polen, alleen nu meer dan dat.

“Dat had ook te maken met België, dat vooral in de tweede helft meer druk op de bal zette. We speelden zeker niet ons beste spel.”

“België is kwalitatief heel sterk, ze hebben veel individuele kwaliteit. [Kevin] De Bruyne en [Eden] Risico; Dit zijn de beste spelers. De Belgen deden het goed van achteren. Zij waren vandaag de betere ploeg.

“Ik vertelde de jongens dat we heel slecht speelden, maar we hebben niet veel kansen gemist.

READ  De Wildcats blijven winnen - ongeacht het formaat

“We hadden ook de grootste kansen, vooral op het einde. Ik denk” [Steven] Bergwijn en [Davy] Klassen moest scoren.

“Dit is een gedisciplineerde overwinning en dat is mooi. Ook al waren we 90 minuten de op één na beste ploeg, we speelden nog steeds ons spel en waren gedisciplineerd.”

Hij verving de geblesseerde Martin de Roon op het middenveld en Van Gaal was opgetogen over de manier waarop de Atalanta-man De Bruyne in bedwang hield.

“Ik geloofde [De Roon] Hij was een van de beste spelers. “Hij gaf een paar ballen aan de tegenstander en pakte een verdediging op voor De Bruyne, die een beetje weg kwam van onze stieren. Hij deed het heel goed.”

Een van die ‘stieren’, invaller Terrell Malacia, kreeg ook lof van Van Gaal, die zei dat de speler van Manchester United er ook goed in slaagde De Bruyne in bedwang te houden.

“Ik zette hem links van de centrale verdediger omdat De Bruyne veel aan die kant speelde”, legde Van Gaal uit. “Het is beter zo’n stier te hebben dan iemand zoals hij” [Daley] Blind probeert het tactisch op te lossen.

“Ik heb dit eergisteren al met hem besproken. Het verdedigende werk deed hij heel goed.”