Ondanks de tweede helft rally zit het wintersportseizoen er voor Pella Dutch | op Radio KNIA KRLS

Een wilde rally in de tweede helft voor het Nederlandse team Pella leverde hen een late en bijna verrassende voorsprong op op de achtste plaats 3A Waverly-Shell Rock, maar een gelikt offensief optreden in de laatste minuten van de halve finale van het jongensbasketbal maakte een einde aan de wintersport. groen-wit seizoen, live te horen op donderdag 92.1 KRLS. .

Bella viel op de Go-Hawks 62-56 in de ronde van 32 van de klasse 3A basketbal-play-offs voor jongens. De Nederlanders begonnen de wedstrijd met een doelpunt en namen halverwege het eerste kwart een voorsprong van 15-9 op Waverly Shell Rock. Maar een van de beste overtredingen in de staat hield voet bij stuk en zette de wedstrijd op zijn kop door Oranje met 31-15 te verslaan in de volgende 11 minuten rust.

De thuisploeg had drie punten om het derde kwart te beginnen en de Nederlanders dreigden in te storten. Maar Pella’s verdediging nam toe en dwong acht omzetten in het derde kwartaal om de wedstrijd tot op twee na aan het begin van het vierde kwartaal te brengen. Die run – grotendeels aangewakkerd door senioren Trey Van Hauen en Cam Schulte – ging door en stelde Bella in staat een voorsprong van 56-51 te nemen met 3:23 over in de regelgeving.

Maar dat was alles wat de Nederlanders lieten scoren – en ondanks dat de Go-Hawks slechts één velddoelpunt hadden voor de rest van de wedstrijd, bereikte het achtste gerangschikte team in klasse 3A de overwinning op de foutreeks en sloeg 9-van- 10 vrije worpen in de laatste minuten voor het ultieme voordeel en het beëindigen van Bella’s seizoen.

READ  6 epische langeafstandsfietsroutes in Europa

Oranje leidde met een voorsprong van 14 punten van Van Haouen en een double-double van 14 punten, 10 rebounds van Schulte. Brayden Traito scoorde 10 van zijn 13 punten in de rally van het derde kwartaal.

Bella eindigde de campagne van 2023 op 13-10 algemeen en nam afscheid van zes senioren.