Olympische samenvatting Peking 2022: Nolte en Levi winnen elfde gouden medaille voor Duitsland | Sport | Duits voetbalnieuws en het belangrijkste internationale sportnieuws | DW

Laura Nolte en Deborah Levy maakten duidelijk dat ze niet zouden worden betrapt op deze Olympische Spelen, aangezien het paar zaterdag naar nog een Duits goud steeg.

Hun bobslee-rivalen, de twee vrouwen, moesten voortbouwen op de fouten van Nolte, 23 en Levi, 24, om weer in de race te komen nadat de Olympische Spelen op vrijdag de leiding hadden genomen – maar ze hielden hun moed bijeen. Tijd 4: 03.96 over vier runs.

De gouden medaille van Duitsland komt overeen met de 11 Deutschland-teams die in 2006 in Turijn wonnen, maar blijft nog steeds achter bij het record van 14 gouden medailles op de Olympische Winterspelen – behaald in Pyeongchang, Zuid-Korea, in 2018.

De Scotten Queen of the Ice Ribbon

Nederlandse Erin Skoten won haar derde gouden medaille Olympische Spelen in Peking, Canada’s Evanni Blondin voorbijstrevend om de massastart van de vrouwen te winnen.

Tijdens het recente schaatsevenement van de Winterspelen vestigde Scotten zichzelf als de beste Ice Ribbon-ster met een furieuze sprint naar de streak om Blondin met 0,06 seconden te verslaan. Dit kwam na haar gouden medailles op de 3000 en 5000 meter. Blondin nam genoegen met het zilver, terwijl het brons naar de Italiaanse Francesca Lollobrigida ging.

Nederland, de traditionele krachtpatser in de sport, stond opnieuw bovenaan de medaillespiegel in het schaatsen, Hij won in totaal zes keer goud en twaalf medailles.

Zweden pakt het gouden net voor mannen

Niklas Eden maakte de enige grote titel die ontbrak in zijn carrière toen hij Zweden naar een 5-4 gouden medaille overwinning leidde in de eerste knock-out finale voor mannen in de Olympische geschiedenis.

READ  Vrouwen gelijkmaken met beëdiging Nederlandse regering na recordvertraging

Eden gebruikte zijn laatste steenvoordeel aan het eerste uiteinde van de tiebreak om zijn voorlaatste steen in het midden van het doelgebied te plaatsen. Toen de Brit Bruce Mowat overtrof De Zweden slaagden er niet in om het te verslaan met een rebound, de Zweden grepen het met de gouden medaille.

Niklas Eden won de enige grote titel die hij ooit heeft verloren in de bekerkluis

Op vrijdag pakte Canada onder leiding van Brad Joshio het brons door de gouden medaillewinnaar van 2018 USA met 8-5 te verslaan.

Nico Porteus wint het tweede goud van Nieuw-Zeeland

De 20-jarige Nico Porteus won zaterdag de halve buisfinale, ondanks een crash in de laatste ronde waardoor hij uit zijn oor bloedde en last kreeg van schouderpijn. Porteous had al genoeg gedaan om te winnen dankzij zijn totaal van 93,00 punten in de eerste helft en kreeg felicitaties van zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoten, waarmee hij de achtjarige run van de Amerikaan David Wise als kampioen had beëindigd.

Nico Porteous

Nico Porteus pakte het goud ondanks een zware val in zijn laatste carrière

Snowboarder-deelnemer Zoi Sadowski Synnott had Nieuw-Zeeland vorige week voor het eerst een gouden medaille toegekend op de Olympische Winterspelen.

Wise, die als tweede eindigde met een score van 90,75, zei dat het weer “de concurrentie definieerde”, zich van tevoren realiserend dat “het de dag zou kunnen zijn waarop aandelen op het platform kunnen worden verhandeld.”

Porteus’ eerste titelwinnende run was niet gewoon, maar hij gaf toe dat hij “een beetje geluk” nodig had om de gouden medaille te claimen.

READ  Kijk Griekenland vs. Nederland: livestream van de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 - Hoe u Major League- en College Sports kunt bekijken en streamen

“Het is een constante strijd om je benen warm en je lichaam warm te houden, want er is niets erger dan rennen met koude spieren en je niet energiek voelen,” zei Porteous.

De Amerikaan Alex Ferreira eindigde als derde met een score van 86,75, waarmee hij alle drie de medaillewinnaars van de PyeongChang Games 2018 terug op het podium bracht, maar in een andere volgorde.

Het laatste alpineskiën evenement verplaatst naar zondag

De Amerikaanse superster Mikaela Shiffrin zal iets langer moeten wachten op haar laatste kans om een ​​Olympische medaille te winnen in Peking, nadat de sterke wind het gemengde team tot parallel dreef, het laatste alpineskiën evenement uitgesteld tot zondag.

Het was een diep teleurstellende wedstrijd voor Shiffrin, wiens beste resultaat in het enkelspel een negende plaats in de Super G was. Ze eindigde ook als 18e in de afdaling en crashte uit drie anderen.

Michaela Schiffrin

Tot nu toe heeft Michaela Shiffrin de Winterspelen van 2022 in Peking gehad

Er zijn twijfels of ze zondag die laatste kans krijgt om een ​​medaille te winnen, aangezien er zondag meer wind wordt verwacht in Yanqing, ten noorden van Peking. Volgens Agence France-Presse, als het uiteindelijk annuleert. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis van de Olympische Winterspelen dat een evenement tijdens de Spelen niet kan worden gehouden.

Friedrich op weg om geschiedenis te schrijven

De Duitse Francesco Friedrich ligt op schema voor een ongekende opeenvolgende Olympische gouden dubbel nadat hij zaterdag de nacht doorkwam met zijn team van vier man. Friedrich en zijn bemanning herstelden zich van de tweede plaats na de eerste ronde naar de eerste na de tweede en leidden een andere Duitse pop, geleid door Johannes Lochner, met drie honderdsten van een seconde.

READ  Manchester United klaar om de interesse van Cody Gakbo nieuw leven in te blazen?

De Canadees Justin Krebs eindigde zondag als derde in de laatste twee ronden, maar staat onder druk van de als derde geplaatste Duitsland Christoph Hafner.

Friedrich, Luchner en Havre hadden eerder deze week de medailles voor twee spelers gewonnen. Friedrich won beide herenevenementen van 2018, en als hij het opnieuw deed, zou zondag de eerste zijn die back-to-back doubles had op de Olympische Spelen.

Ein Marges met de vlag van Duitsland

Ondertussen maakte de Duitse Olympische Sportfederatie (DOSB) bekend dat Thorsten Margis, die eerder deze week samen met Friedrich de gouden medaille won in de tweemansbob, de vlaggendrager van het land zal zijn tijdens de slotceremonie van zondag. Marges won in 2018 ook een twee- en vierspelerdubbel met Friedrich.

“Dit is een ongelooflijke eer,” zei Margis. “Het is iets heel speciaals voor een push-up atleet.”