Oliemaatschappijen beschuldigen GM Ken Holland van racistisch misdrijf jegens Ethan Bear

Edmonton, Alberta (AFP) – Ken Holland, General Manager van Edmonton Oilers, zei dat de racistische opmerkingen gericht tegen First Nations Defense Ethan Bear “volstrekt onaanvaardbaar” en “walgelijk” waren. “.

Nederland zei dat de staf van het team woensdag kort voor het einde van het seizoen in de media werd ingelicht over de kwestie.

Bear Linasia Neds vriendin plaatste op sociale media dat de verdediging “veel racistische berichten en opmerkingen ontving” nadat de Oilers verloren van Winnipeg in een reeks van vier wedstrijden in de eerste ronde van de NHL-kwalificatiewedstrijden. Ik deed.

Jets bonden in Game 4 drie keer na de Bear-spin en Winnipeg won uiteindelijk drie keer overuren. 23-jarige beer uit Ochapowace Nation in Zuid-Saskatchewan.

“Hij is een geweldig voorbeeld voor alle jonge atleten, vooral in de Aboriginalgemeenschap”, aldus Holland. Hij geeft de gemeenschap tijd. Hij is beroemd in de kleedkamer … Ik ben hem beu en ik ben teleurgesteld dat hij op deze manier mishandeld zal worden. We hebben vooruitgang geboekt. Ik denk dat er een lange weg is om een ​​wereld te creëren waarin iedereen veilig is en vrij van dergelijk racisme en misbruik. ”

Nederland zegt contact op te nemen met Bear.

“Ik ben 65 jaar oud. Hij zei:” Ik leef niet in deze wereld van sociale media. “” Ik wil met een PR-persoon praten … en kijken wat de organisatie kan doen om te voorkomen dat dit gebeurt in de toekomst. ”

Bear, met Ned terzijde, loste de situatie op door een verklaring af te geven in een video van twee minuten die eind woensdag op sociale media werd gepost.

READ  De secretaris-generaal van de VN dringt aan op toezeggingen om "de spelregels te veranderen" op het gebied van schoon water

“Ik weet dat dit niet alle olie- en hockeyliefhebbers vertegenwoordigt. Ik ben zeer dankbaar voor uw steun en liefde gedurende deze tijd. Ik ben zeer dankbaar voor deze actie naar aanleiding van deze opmerkingen. Ik ben hier om de confrontatie aan te gaan. Ik ben trots op mijn woonplaats. Ik ben er trots op Aboriginal te zijn in Ushaboasi. Ik doe dit niet. Alleen voor mezelf. Ik doe dit voor mensen van alle kleuren, ik doe dit voor de volgende generatie, en ik help een verschil te maken in van elkaar houden , elkaar steunen en aardig zijn voor anderen. Er is geen plaats voor racisme in onze samenleving, sport en op het werk.

“Ik roep ieder van ons op om een ​​verschil te maken en racisme te beëindigen.”

Na Bear zeiden de Oilers:

“Edmonton Oilers hockeyclub is op dezelfde manier teleurgesteld door deze vervelende, verlegen en racistische opmerkingen. We hebben vooruitgang gezien op het gebied van gelijkheid en inclusiviteit, maar dat moet de schuld zijn. Acties laten zien dat we nog belangrijk werk te doen hebben. We staan ​​voor de deur. racisme en pleiten voor haat, en we omarmen en betrekken onze samenleving voor iedereen in de olienatie. Ik nodig ze uit om een ​​rol te spelen bij het worden van respect. ”

Ook de NHL bracht eind woensdag een verklaring uit op Twitter.

“Ethan Bear vertegenwoordigt ons spel en ons oorspronkelijke erfgoed met waardigheid en trots”, aldus de NHL. “Hij en iedereen met een Aboriginal-achtergrond verdienen het om zich gesterkt en gerespecteerd te voelen op ijs en ijs. We veroordelen de haat met Ethan en zijn familie.”

READ  Speel niet in West-Indië, de warming-upwedstrijd van Nederland - Guyana newsroom

De Sixth First Nations Union van het verdrag zei in een verklaring dat de racistische opmerkingen hem bang maakten.

“We zijn allemaal verantwoordelijk voor het bestrijden van racisme onder alle omstandigheden en het dwingen van belanghebbenden om te stoppen”, zei senior president van Vernon Watchmakers. “Racisme is schadelijk en we houden er rekening mee dat het al heel lang aan de gang is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *