Nr. 6 Penn State zakt 1-0 op Nr. 2 Iowa bij B1G Field Hockey Clash

Universiteitspark, Pennsylvania. Penn State hockeyteam Nittany Lion (6-1, 1-1 B1G), gerangschikt op nummer 6 in de NFHCA Coaches Poll, verloor een strakke wedstrijd in de Big Ten-wegopener op nummer 2 Iowa (9-0, 2- 0 B1G) in Iowa City. Penn State verloor dit weekend met 1-0 in hun eerste twee wedstrijden in Iowa City (deze wedstrijd is belangrijk in het conferentieklassement omdat het een regelmatig geplande conferentiewedstrijd is).

De twee teams wisselden de eerste drie minuten van bezit. Iowa had bezittingen die diep in de Pennsylvania-kant van het veld gingen, beide inspanningen eindigden in het rollen van de bal over de finishlijn. Penn State domineerde de bal en handelde ernaar in het circuit van Iowa. Gemma Bos (McDowell, Australië) Een rebound werd geblokkeerd door Iowa-doelman Grace McGuire en het schot gleed over het zicht. Mackenzie Alessi (Mount Joy, Pennsylvania) Hij vuurde ook een paar seconden later. Annika Urbin sloeg een schot in de 6:30 minuut in de eerste helft op de eerste echte pers van de kooi. Maddie Murphy’s schot om 3.45 uur was net buiten de staat Iowa. Het late schot van Eli Holly werd gered door de doelman van Penn State Brie Shack (Allentown, Pennsylvania) De wedstrijd ging door naar de tweede helft met een 0-0 gelijkspel.

Na twee minuten in de tweede helft leek de verdediging van Lion een schot van Iowa State van buiten de cirkel naast de bal te laten gaan, maar de bal raakte de paal en is weer in het spel. Lion’s Defense Led Elena voor jou (Grave, Nederland) Duw de bal eruit. Iowa behield balbezit, waarbij Esme Gibson een schot nam dat vlak voor de kooi werd afgeblokt met nog 12.00 uur in de beurt. Megan Race (Coopersburg, Pennsylvania) stal een pass van Iowa State met minder dan 9.00 uur over en werkte de bal naar de rechterkant van het circuit van Iowa, met Sophia Gladio (Boyertown, Pa.) Op zoek naar knijpen in de kooi. Maar de Iowa-defensie hield stand en het hockeyteam duwde de bal over het veld en pakte de eerste strafschop van de wedstrijd om 8.15 uur. Penn State stopte Iowa’s eerste bocht, maar Iowa pakte een snelle tweede. De Hawkeyes gingen door tot in de tweede hoek, waarbij Lokke Stribbs vanuit de hoek scoorde, geassisteerd door Lea Zellner en Ante Nijsell om 7:51. Het hockeyteam hield Penn State de volgende vijf minuten onder druk en nam de derde bocht in 2:58. De verdediging van Penn State hield stand en Nittany Lyons stond bij rust met één achter.

READ  #FOCUSDisruption: Alumni Artiestenprofiel: Margin Alexander

Iowa presteerde beter dan Penn State met 11-4 in de eerste helft, inclusief een 7-0 overwinning in de tweede. Barako redde twee keer voor de Lions, terwijl Maguire één keer redde voor Iowa State. Iowa leidde met 3-0 op hoekschoppen in de eerste twee korte broeken.

De eerste minuten van de derde helft waren een strijd op het middenveld waarbij elk team er een paar stal. Maar geen van beide teams duwde de bal in de tegenovergestelde cirkel tot 13:25 toen Iowa State een pass had die over de Lion-cirkel en buiten de baan rolde. De verdediging van Nittany Lion werkte de volgende twee uur hard om te voorkomen dat Iowa instortte in het Pennsylvania State Circuit. De Hawkeyes kregen de groene kaart met nog 11:00 in die periode, maar Iowa State was in staat om het voordeel teniet te doen en de klok naar de 09:00 te verplaatsen. Jerry Schnaers (Camp Hill, Pennsylvania) De verdediging van Penn State stopte een korte pauze voor Iowa State en Penn State verplaatste de bal naar de Iowa-kant van het veld. Maar de verdediging van Iowa was opgewassen tegen de taak en Iowa herwon het balbezit, verplaatste de bal over het veld en greep de eerste hoek van de tweede helft om 6.53 uur op de klok. Megan Race Hij verdedigde de bocht op briljante wijze en zette een snelle break in die eindigde op het circuit van Iowa. Allessie en Brie Bednarsky (Wyoming, PA) Hij verplaatste de bal voor de Iowa-kooi en forceerde een leeuw’s eerste corner in het spel met 6:22 op de klok. Allessie nam de bocht, en voerde de Vos die spotten Anna Simon (Hannau, Duitsland). Simons schot ging naast, met zes uur nog in het kwart. De teams wisselden kaarten (groen voor Iowa, geel voor Penny State) in de laatste 2:00 van de periode, Pennsylvania een achterstand na de derde.

READ  Wereld Honkbal Softbal Federatie

De verdediging van Penn State moest in de openingsminuten van de slotperiode een spelersvoordeel van Iowa wegvagen om de wedstrijd met één doelpunt te behouden dankzij een gele kaart in de derde periode. De familie Hockey bleef Penn State onder druk zetten en de Iowa-aanval vond bijna de kooi met 11:34 om te spelen. Maar Holly’s schot raakte de lat en de wedstrijd bleef bij 1-0 met nog 11.30 uur op de klok. Penn State kreeg nog een gele kaart met nog 9:40 in de wedstrijd, wat de Hawkeyes een voordeel opleverde. De Nittany Lions hielden de aanval van de Hawkeyes de volgende minuten af, wat een gele kaart opleverde en de bal aan de Iowa-kant van het veld hield. eerstejaars Sophia Manino (Doylestown, Pennsylvania) en Anouk Knovers (Hertogenbosch, Nederland) Helpde bij de lancering van de verdediging van Penn State in de vierde periode. Emily Farrell (Wyoming, PA) Hij dreef de bal naar het circuit van Iowa toen de klok naar de 3:00 ging en een strafschop werd afgedwongen. Iowa verdedigde een hoekschop, maar Penn State hield de bal vast met nog 2:40 te gaan. Penn State probeerde de volgende minuut een hoekschop te forceren, maar de verdediging van Iowa blokkeerde opnieuw een schot van Penn State en de Nitani Lions lieten een zware wedstrijd met 1-0 achter.

“Aanvallend, denk ik echt” Brie Bednarsky “We speelden heel goed, maar we hebben tot de laatste periode niet veel intensiteit getoond”, zei coach Shar Moret Curtis. Het is moeilijk om een ​​speler van 10 minuten te zijn tegen een team als Iowa en een aanval te veroorzaken. We zullen veel leren van deze wedstrijd die ons zal helpen ons voor te bereiden op zondag en elke volgende wedstrijd als dit seizoen begint.”

READ  In welke tijd ben ik het meest geïnteresseerd op Netflix?

Iowa versloeg Penn State met 12-6, waarbij de Lions in de tweede helft met 2-1 wonnen. Barako wist twee keer te redden en Maguire één keer, die allemaal in de eerste helft kwamen. Iowa State had een 4-2 voorsprong op penalty’s. De shutdown was de zevende op rij voor Iowa. Het is de vierde keer op rij dat Penn State met 1-0 heeft verloren van Iowa, waaronder twee wedstrijden met 1-0 vorig seizoen op Virginia Beach en een 1-0 verlies in overwerk in de titelwedstrijd van de Big Ten Tournament 2019 in Penn State.

Penn State is nu 6-1 in het algemeen, 1-1 in de Big Ten. Iowa is nu 9-0, 2-0 B1G. De twee teams strijden opnieuw op zondag 26 september om 13.00 uur ET (12 uur lokale tijd) in een niet-conferentiewedstrijd.

Fans worden aangemoedigd om het Nittany Lion hockeyteam online te volgen op www.GoPSUsports.com (klik op teams, klik op veldhockey), op twitter @pennstateFH en op facebook op www.facebook.com/pennstatefieldhockey.