Nr. 4 Bella Too Much For Newton Boys Halve Finale – Newton Daily News

Bella – Klasse 3 A nr. 4 Bella hield het basketbalteam van Newton’s jongens op afstand van het eerste kwartaal tot en met de tweede helft van donderdagavond.

En elke keer dat de kardinaal een groot schot afvuurde om het gat te vullen, gebruikte Bella een grote race om vooruit te komen.

Door de 9-0-voorsprong in het eerste kwart kon Oranje domineren, waarna een 11-0-voorsprong vroeg in de tweede een achterstand creëerde die Newton niet kon overbruggen tijdens hun 73-44 thuisoverwinning in de halve finale van 3A Substate 6.

“We moesten ze uit de overgangsfase halen, de schutters zoeken en de bal niet draaien”, zei Jason Carter, de hoofdtrainer van Newton voor de jongens. “We hadden een rek in de eerste helft toen we geen van deze dingen deden.”

De kardinaal maakte slechts 13 beurten, maar velen kwamen in de eerste helft tegen Bella’s volle druk in. Oranje raakte ook 54 procent van het veld, maakte negen met drie schoten en overwon de Cardinals met 35-18.

“We wisten wat we wilden doen, maar het is gemakkelijker te zeggen dan het daadwerkelijk te doen,” zei Carter. “We hebben ook een lange weg afgelegd als we niet hebben gescoord. Dat is overal een slechte combinatie.”

Bella sprong (21-2) naar 7-2, maar 3 schoten van Logan Schilling en Jake Engel dichtden het gat naar 9-8. Dat is het moment waarop Bella 9-0 gebruikte om de marge na een kwart naar 11-18 te duwen.

READ  Koeman's missie is in gevaar voordat hij Barcelona bezoekt, Atletico Madrid

Van die negen punten kwamen er drie uit een hattrick en werden er zes gescoord voor balschoppen.

Brody Bauer opende de tweede met een motor en een bak om er 18-13 van te maken. Maar het record van Nederland met 11-0 omvatte 3-pointers van Noah Allen, Grant Nelson, Ryan Mays en een sprong van Allen.

Miller en Allen sloegen ook 3 seconden op rij later om de Nederlandse voorsprong naar 37-17 te duwen.

‘Ze hebben drie mannen die erop kunnen schieten en anderen die er een beetje op kunnen schieten’, zei Carter. “We hebben alleen de verkeerde mensen verloren in de verdediging.”

De stand was 39-22 in de eerste helft nadat Adam Mattis 3 punten scoorde, Schelling scoorde en miste met 18 seconden voor het einde van de periode.

Mattis leidde de Cardinals met 12 punten en vijf rebounds, maar Bauer beperkte zich tot twee.

Schilling zorgde in het derde kwartaal voor een vonk voor de misdaad van Newton. Hij had 11 punten in de wedstrijd maar scoorde er zes in de derde set. Alle zes kwamen op harde schijven tot de rand.

De laatste lay-up van het kwartaal bracht het op 47-33.

‘Ik heb hem het hele jaar verteld dat hij de bal in de hoepel kan krijgen,’ zei Carter. “Het moest dit jaar meer zijn dan alleen een schot voor ons, maar hij leerde in de loop van het jaar dat hij de bal echt in de ring kon nemen en op die manier ook voor ons kon scoren.”

Het derde kwart zag ook drie worpen van Matisse, Engel en Baskets in de baan van Matisse en Trent Hamand. Engel zette het trio net voor kwart-end op 54-40 na drie.

READ  Euro 2022: Portugal vecht met twee doelpunten achterstand om Groep C gelijk te trekken met Zwitserland

Bella was erg goed op de vierde plaats en versloeg de Cardinals met een score van 19-4. De Nederlanders scoorden de eerste acht van het frame. De vier punten van Newton kwamen op een sprong van Hamand en een loper van Engel.

Engel scoorde acht punten, drie rebounds en vijf assists in het verlies, terwijl Hamand zes punten en drie rebounds toevoegde. Keith Mokuo scoorde vijf punten en Bauer pakte drie boards.

De kardinaal (9-13) raakte 45 procent van de grond en maakte 5 van de 21 uit een 3-punts bereik.

Bella Nelson, die de wedstrijd afsloot met 20 punten, vier assists en drie steals, leidde Karl Miller met 15 punten, zeven rebounds en vier assists.

Parker Elder eindigde met 11 punten, acht rebounds en zes assists, waardoor Allen 10 punten van de bank afkwam.

Newton zal drie senioren afstuderen van het team dat dit jaar negen overwinningen heeft behaald, waaronder Schelling, Hamand en Parker Albers.

‘Drie bijzondere mannen. “Ze hebben ons dit jaar alles gegeven wat ze hadden”, zei Carter. Geen van de drie stond een groot deel van het jaar in de basis. Ze waren het hele jaar door aan het malen en doen wat we van ze vroegen. Ik kon niet trotser op ze zijn. Ik wens hen het allerbeste om vooruit te komen. “

Nu zes van de zeven beste doelpuntenmakers kunnen terugkeren, zou Newton volgend seizoen hogere verwachtingen moeten hebben. Carter wil meer schutters.

READ  De middenvelder van Manchester United zou in januari kunnen vertrekken

“We moeten overal een beter schietteam zijn. We moeten onze vaardigheden blijven ontwikkelen”, zei Carter. “Er zullen het komende jaar veel verwachtingen zijn. We waren dit jaar jong, maar dat excuus kunnen we volgend jaar niet gebruiken.

“We moeten deze zomer gewoon naar de sportschool gaan en grinden. En de kleine dingen doen die je een beter basketbalteam maken. We zullen ze de kans geven om naar de sportschool te gaan, maar ze moeten de moeite doen.”

OpmerkingenMatisse begint aan zijn eerste seizoen met 864 punten in zijn loopbaan. Er waren slechts 13 fouten die werden opgeroepen in de wedstrijd en de twee teams werkten samen om vijf vrije worpen vrij te geven. Bella maakte slechts zeven beurten en leverde 25 assists in 31 velddoelpunten. Oranje behaalde zaterdagavond een winning streak van zes wedstrijden in hun reservetoernooi tegen Grenell. Bella heeft in al die zes overwinningen minstens 70 punten gescoord en dit seizoen minstens 70 punten in 11 wedstrijden. Grinnell won haar eerste twee naseizoen-wedstrijden tegen teams buiten de Little Hawkeye-conferentie. Tijgers werden dit seizoen geveegd door zowel Newton als Bella.